ORDRE ECO/105/2011, de 12 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores, en règim de concurrència competitiva, que han de regir la concessió de beques i subvencions en l'àmbit d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/105/2011, de 12 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores, en règim de concurrència competitiva, que han de regir la concessió de beques i subvencions en l'àmbit d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement.

L'article 3.3.14 del Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, disposa que li correspon al Departament d'Economia i Coneixement, entre d'altres competències, les que fan referència a les universitats i el foment de la recerca.

Atès el que estableixen el capítol 9 de la Llei de finances públiques de Catalunya, que regula el règim jurídic de les subvencions i les transferències de la Generalitat; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el seu reglament; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; l'Ordre d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts de subvencions; així com el que disposa la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya i la Llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya que sigui d'aplicació a l'exercici corresponent, i la resta de normativa aplicable,

Atès que l'article 92 en relació amb l'article 93 de la Llei de finances públiques de Catalunya preveu que correspon al titular del Departament aprovar les bases reguladores de les subvencions de l'àmbit de la seva competència,

Per tot el que s'ha exposat, en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores del procediment i de la gestió de les beques i subvencions que convoca el Departament d'Economia i Coneixement, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 El secretari d'Universitats i Recerca és l'òrgan competent per convocar i resoldre, d'acord amb aquestes bases, les subvencions relatives a universitats i recerca en l'àmbit material propi del seu Departament, sens perjudici que normativament s'atribueixin aquestes competències a un altre òrgan, supòsit en el qual seran d'aplicació aquestes bases adaptades a la normativa corresponent.

2.2 En matèria d'universitats i recerca, es delega en els directors generals respectius l'exercici de la competència per resoldre els expedients de les convocatòries de beques i subvencions regulades per aquesta Ordre, llevat que en les convocatòries es determini que les resol el secretari d'Universitats i Recerca o que normativament es determini un altre òrgan competent.

2.3 Les resolucions de les convocatòries dictades per delegació s'entenen dictades pel secretari d'Universitats i Recerca i exhaureixen la via administrativa.

Disposició transitòria

Les convocatòries de beques i subvencions que a l'entrada en vigor d'aquesta Ordre estiguin en fase d'execució es regiran amb subjecció a les normes conforme a les quals foren dictades.

Disposicions finals

—1 Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

—2 Queda derogada expressament l'Ordre UNI/139/2006, de 22 de març, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de beques i subvencions convocades pel Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació i qualsevol altra disposició de rang igual o inferior que contradigui aquesta Ordre.

Barcelona, 12 de maig de 2011

Andreu Mas-Collell

Conseller d'Economia i Coneixement

Annex

Bases reguladores

—1 Objecte

L'objecte de les beques i de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció d'activitats vinculades a l'ensenyament universitari i a la recerca.

—2 Període

El període en què s'han d'executar les activitats es determina en el marc de les respectives convocatòries.

—3 Definicions

Sol·licitant: tindrà la condició de sol·licitant la persona física o jurídica que hagi de tramitar la presentació de la sol·licitud en el lloc i la forma que determini la convocatòria.

Beneficiari: seran beneficiaris les persones físiques i jurídiques, públiques o privades, o agrupacions d'aquestes, en les quals no concorri cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i que reuneixin els requisits que determinen aquestes bases i les convocatòries de les diferents línies de beques i subvencions, que superin el procés d'avaluació i selecció, sempre que la seva sol·licitud se situï dins dels crèdits pressupostaris destinats a cadascuna de les convocatòries.

Entitats col·laboradores: seran entitats col·laboradores aquelles que defineix l'article 12 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, en les quals no concorri cap de les prohibicions per obtenir la condició d'entitat col·laboradora establertes a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i que reuneixin els requisits que determinin les convocatòries de les diferents línies de beques i subvencions. Les entitats col·laboradores, amb les quals s'haurà de formalitzar el conveni de col·laboració previst a l'article 16 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, hauran de complir les obligacions que s'estableixen en la base 12 d'aquesta Ordre i, en tot cas, les de l'article 15 de l'esmentada Llei 38/2003, de 17 de novembre.

—4 Convocatòries

Correspon al secretari d'Universitats i Recerca la convocatòria de les beques i subvencions en matèria d'universitats i recerca, així com la interpretació d'aquestes bases. Les convocatòries s'han de publicar al DOGC, han de fer esment a les bases aprovades per aquesta Ordre i han de determinar, com a mínim:

  1. L'objecte, les condicions, la finalitat de la beca o subvenció; els criteris de valoració de la petició; els requisits per sol·licitar-la; els documents; la informació que han d'adjuntar a la sol·licitud, i el termini per presentar-la. El termini per a la presentació de sol·licituds pot prorrogar-se quan el secretari d'Universitats i Recerca apreciï la concurrència de circumstàncies excepcionals que ho facin aconsellable.

  2. Procediment de concessió de la beca o subvenció.

  3. L'aplicació pressupostària a la qual s'han d'imputar i l'import màxim destinat i, si escau, la data de l'acord del Govern de la Generalitat que aprova la plurianualitat corresponent.

  4. La possibilitat o no de subcontractació de l'execució total o parcial de l'activitat objecte de la subvenció. Per defecte, el percentatge màxim permès de subcontractació de l'activitat subvencionada serà del 50% excepte que la convocatòria n'exclogui aquesta possibilitat o indiqui un altre percentatge.

  5. La possibilitat d'atorgar bestretes de pagament sobre la beca o subvenció concedida en els termes que preveu la base 14 d'aquest annex.

  6. L'òrgan competent per a la instrucció del procediment i la resolució de la convocatòria, així com el termini per resoldre-la.

  7. El mitjà de notificació de la resolució i si aquesta exhaureix o no la via administrativa, amb indicació dels recursos i els òrgans davant dels quals es poden interposar.

  8. Si escau, criteris de graduació dels possibles incompliments de condicions imposades amb motiu de la concessió de beques o subvencions

    —5 Sol·licituds

    5.1 Les sol·licituds s'han de formalitzar segons model normalitzat i s'han d'adreçar a l'òrgan competent per resoldre, en el lloc i la forma que estableixi cada convocatòria o mitjançant els procediments que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    5.2 En l'imprès de sol·licitud i amb efectes de comunicació al sol·licitant ha de constar que, transcorregut el termini que preveu la convocatòria per a la comunicació de la resolució sense que hagi estat notificada o publicada la concessió i/o denegació de la beca o subvenció, s'entendrà desestimada la sol·licitud.

    5.3 Els impresos de sol·licitud i les convocatòries es poden obtenir i consultar a les dependències de la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement (Via Laietana, 33, 6a planta, 08003 Barcelona) o en el web del Departament: http://www.gencat.cat/economia/ur/serveis/ajuts_beques/index.html.

    5.4 Les sol·licituds han de definir clarament l'activitat o la inversió, l'import de la subvenció que se sol·licita, el detall de les fonts de finançament de l'activitat o la inversió i el pressupost clar i definit.

    5.5 En els supòsits en què es tracti de sol·licituds de beques convocades amb un import fix per a cada becari, no és necessari que l'import s'especifiqui en la sol·licitud corresponent. No obstant això, si l'import que estableixen les bases és un import màxim, el sol·licitant ha d'especificar de manera expressa l'import que sol·licita i presentar, de manera detallada, els diferents conceptes de despesa i imports estimats que justifiquen la seva sol·licitud.

    —6 Documentació

    Cal adjuntar a les sol·licituds una còpia de tota la documentació requerida a la convocatòria i, en qualsevol cas, de la que es detalla seguidament:

  9. Document d'identificació:

    Persones físiques:

    DNI, NIF o passaport del sol·licitant de la beca o subvenció.

    Entitats públiques o privades sense finalitat de lucre:

    Documentació que acredita la constitució i el registre de l'entitat i del seu NIF.

    Document (nomenament, poders, etc.) que acrediti les facultats atorgades al representant de l'entitat i el seu DNI.

    Empreses:

    Quan es tracti d'empresari individual: NIF.

    Quan es tracti de persona jurídica: escriptura de constitució de la societat i dels seus estatuts, NIF de la societat i escriptura de poders del representant i el seu DNI.

    Agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, sense personalitat jurídica:

    NIF de cadascun dels seus...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR