ORDRE PTO/247/2008, de 21 de maig, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions de dinamització territorial a les comarques de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/247/2008, de 21 de maig, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a actuacions de dinamització territorial a les comarques de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores.

La Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, defineix a l'article 2 les comarques de muntanya, i declara com a tals, als efectes de la Llei, les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès, i Era Val d'Aran, en la integritat del seu territori.

El Decret 566/1983, de 7 de desembre, sobre desplegament reglamentari de la Llei 2/1983, d'alta muntanya, especifica que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques té la competència en matèria de política general de muntanya.

Per la seva part, l'article 11 de l'esmentada Llei 2/1983, d'alta muntanya, permet l'establiment de polítiques de subvencions en relació amb les comarques de muntanya, d'acord amb les previsions pressupostàries de cada any, tendents a compensar els desequilibris econòmics i socials entre les comarques de muntanya i la resta del territori.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2008 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'actuacions de dinamització territorial a les comarques de muntanya que figuren a l'annex 2 d'aquesta Ordre.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions, que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim de 5.320.000 euros, distribuïts en les anualitats següents: l'any 2008; un import màxim de 100.000 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/760000100/5420 del centre gestor PO08 del pressupost vigent de la Generalitat, i l'any 2009, un import màxim de 5.220.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2009.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 21 de maig de 2008

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex 1

Bases reguladores

  1. Objecte i actuacions subvencionables

    1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament d'actuacions destinades a la dinamització territorial a les comarques de muntanya que figuren a l'annex 2.

    1.2 Aquestes actuacions han de tenir l'objectiu d'impulsar la promoció del desenvolupament econòmic local i la millora de la qualitat de vida de la població rural, i poden comprendre les intervencions següents:

    1. Condicionament d'equipaments lligats a l'economia productiva.

    2. Condicionament dels equipaments de suport al sector turístic.

    3. Condicionament d'equipaments de caràcter social.

    4. Millora integral de nuclis i adequació dels seus entorns.

    5. Ordenació i valorització del medi natural i del paisatge.

    6. Consolidació d'infraestructures d'electrificació rural i d'abastament d'aigua.

    1.3 No poden ser objecte de finançament les actuacions destinades a l'arranjament i/o pavimentació de la xarxa veïnal i rural de camins.

    1.4 Quant a les actuacions de proveïment d'aigua, només es poden finançar les que tinguin com a objectiu donar servei a nuclis habitats consolidats.

    1.5 No es poden subvencionar actuacions que tinguin un pressupost total superior a 500.000 euros.

  2. Beneficiaris

    2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els consells comarcals de les comarques de muntanya esmentades a la base anterior, els municipis i les entitats municipals descentralitzades inclosos en alguna d'aquestes comarques, així com les mancomunitats de municipis i els consorcis dels quals formin part aquests municipis i comarques. En cap supòsit es pot subvencionar més d'una entitat per una mateixa actuació.

    2.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  3. Sol·licituds

    3.1 La presentació de les sol·licituds comporta la plena acceptació d'aquestes bases.

    3.2 El lloc de presentació de les sol·licituds és el Registre de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, c. Aragó, 244-248, 08007 Barcelona, o bé en qualsevol dels llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR