ORDRE PTO/117/2005, de 23 de març, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a actuacions en sòl no urbanitzable del sistema costaner i aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/117/2005, de 23 de març, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a actuacions en sòl no urbanitzable del sistema costaner i aprovació de les bases reguladores.

El Pla Director Urbaní stic del Sistema Costaner, aprovat inicialment en data 28 de maig de 2004, preveu que, per facilitar els objectius de preservació de l'entorn, gestió paisatgística i ús social de l'espai costaner, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques crearà un fons per a intervencions paisatgístiques en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

El fons és dotat a través dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya i el Parlament de Catalunya ha determinat, en els pressupostos de la Generalitat per a l'any 2005, una partida destinada a les finalitats previstes per al fons.

Per tot això, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i amb les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

.1 Obrir la convocatòria per a l'any 2005, per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a actuacions de caire paisatgístic en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

.2 L'import màxim destinat a aquesta convocatòria és d'1.609.477,97 euros, distribuïts en les anualitats següents: any 2005, 1.009.477,97 euros acàrrec de la posició pressupostària D/760160400/4322, del centre gestor PO08, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005; any 2006, 600.000 euros amb càrrec a la posició pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2006.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

.3 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament dels ajuts, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 23 de març de 2005

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

Article 1

Objecte

L'objecte de les subvencions que regeixen aquestes bases és el finançament de les intervencions paisatgístiques en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

Article 2

Beneficiaris

Poden acollir-se al finançament del Fons els ajuntaments i altres ens locals que vulguin dur a terme actuacions de caire paisatgístic en sòl no urbanitzable del sistema costaner, tal com es defineix al Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner aprovat inicialment el 28 de maig de 2004.

Els municipis poden sol·licitar el finançament regulat en aquestes bases directament o mitjançant l'associació o la col·laboració amb altres municipis o altres ens locals.

Article 3

Característiques de les actuacions

3.1 Poden acollir-se al finançament del Fons les actuacions següents:

a) Construcció i manteniment de camins de ronda, quan no hi hagi prevista cap actuació ni per part del Ministeri de Medi Ambient de l'Administració general de l'Estat ni del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

b) Construcció i manteniment d'accessos públics per a vianants i mitjans no motoritzats a la zona de domini públic maritimoterrestre.

c) Adquisicions destinades a incrementar el patrimoni públic de sòl sempre que formin part d'una actuació per a intervencions paisatgístiques en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

d) Reconstrucció de terrasses i marges dins d'espais públics.

e) Millora de la coberta vegetal i actuacions i prevenció d'incendis.

f) Enderroc d'instal·lacions o edificacions obsoletes o il·legals.

g) Adaptació paisatgística d'accessos, instal·lacions o edificacions.

3.2 No poden ser objecte de finançament les intervencions en la zona de domini públic maritimoterrestre.

Article 4

Ubicació de les actuacions

4.1 Les actuacions que preveu l'article 3 han de dur-se a terme en sòls que el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner aprovat inicialment en data 28 de maig de 2004 ha delimitat per tal d'incloure en alguna de les categories següents:

a) Sòl no urbanitzable...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR