ORDRE TRE/277/2009, de 15 de maig, per la qual es regula el règim de subvencions en espècie per als/les tècnics/ques de les entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses per a participar en el curs de formació superior universitària en matèria de creació d'empreses, que regula l'Ordre TRE/341/2008, de 9 de juliol, i convocatòria per presentar sol·licituds per al 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/277/2009, de 15 de maig, per la qual es regula el règim de subvencions en espècie per als/les tècnics/ques de les entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses per a participar en el curs de formació superior universitària en matèria de creació d'empreses, que regula l'Ordre TRE/341/2008, de 9 de juliol, i convocatòria per presentar sol·licituds per al 2009.

Exposició de motius

Tal com determina l'Ordre TRE/341/2008, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions de suport als programes dels ens locals de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars de suport a la creació d'empreses i als projectes experimentals de suport a la creació d'empreses, i atès que el foment a la creació d'empreses té com a eix fonamental el suport a les estructures locals destinades a aquest fi, la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses vol donar suport a les experiències destinades a donar resposta a les necessitats de persones emprenedores que requereixen una atenció personalitzada.

En aquesta línia d'actuació, el Departament de Treball vol contribuir, amb diferents accions de formació, al reciclatge permanent dels professionals destinats a l'atenció i suport de les persones emprenedores.

Així mateix, l'Ordre esmentada estableix, al seu article 10.6.b), l'obligatorietat de participació del personal tècnic de les entitats en les accions formatives o de perfeccionament que estableixi la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses.

D'altra banda, una de les conclusions obtingudes a partir del debat generat sobre el Llibre verd de la creació d'empreses a Catalunya és el repte de millorar les estructures de suport i de qualitat dels serveis prestats en matèria de suport públic a la creació d'empreses, dotant de més recursos humans, econòmics i metodològics la xarxa d'entitats col·laboradores. En aquesta línia, es planteja la necessitat de fer esforços per tal de millorar i assegurar un augment del nivell formatiu del personal tècnic de les entitats, així com la creació de noves eines i metodologies comunes de treball.

En aquest sentit, la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses ofereix un programa de formació continuada als tècnics/ques de les entitats col·laboradores, que recull els continguts bàsics relatius a l'assessorament en creació d'empreses.

Així mateix, la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses vol donar un pas més, organitzant una formació de qualitat i suficientment qualificada a través d'un curs de formació superior universitària que contribueixi al perfeccionament professional d'aquests professionals.

Vist el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 7/2004, de 16 de juliol, de mesures fiscals i administratives (DOGC núm. 4179, de 21.7.2004); la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004); la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres (DOGC núm. 5038, de 31.12.2007), i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vista la Llei 15/2008, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2009 (DOGC núm. 5288, de 31.12.2008);

Vistos els preceptes legals esmentats, a proposta de la directora general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre té per objecte regular el règim jurídic de les subvencions en espècie per a participar en el curs de formació superior universitària en matèria de creació d'empreses, adreçat als tècnics/ques assessors/es de les entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, regulades per l'Ordre TRE/341/2008.

Article 2

Convocatòria

2.1 Anualment i en funció de les disponibilitats pressupostàries, el/la conseller/a de Treball pot dictar la resolució de convocatòria de les subvencions que preveu aquesta Ordre de bases reguladores. Aquesta Resolució es publicarà al DOGC i indicarà la disposició en la qual consten les bases reguladores, el termini per a la presentació de sol·licituds, la documentació que cal aportar, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar l'import de les subvencions concedides i la quantia màxima destinada, així com les altres dades que exigeixi la normativa aplicable.

2.2 Per concedir subvencions per un import superior a la quantia total màxima fixada en la convocatòria s'ha d'obrir prèviament una nova convocatòria llevat que, excepcionalment, la convocatòria fixi, a més de la quantia total màxima dins dels crèdits disponibles, una quantia addicional d'acord amb el que preveu l'article 58.2 del Reglament de la Llei general de subvencions aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol.

2.3 En el supòsit que un cop resolta la convocatòria dels ajuts que preveu aquesta Ordre no s'hagués esgotat l'import màxim destinat a l'exercici corresponent, o en cas que s'obtinguin fons addicionals destinats a les accions que regula aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió d'ajuts per portar a terme les accions que preveu aquesta Ordre, mitjançant resolució del director/a general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, en la qual es concretaran els imports màxims destinats a l'atorgament d'aquests ajuts, que estarà condicionat a l'existència de disponibilitat pressupostària per a aquesta finalitat.

2.4 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions previstes en aquesta Ordre, i en el supòsit que un cop resolta la convocatòria no s'hagi esgotat l'import màxim destinat a la corresponent convocatòria o s'obtinguin fons addicionals, es podran assignar nous atorgaments als sol·licitants que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesa la puntuació de la sol·licitud de subvenció, mantenien una posició immediatament posterior a la de les sol·licituds subvencionades segons l'ordre de preferència establert, sempre que l'objecte de la subvenció es pugui portar a terme en els termes fixats en aquesta Ordre.

Article 3

Persones beneficiàries

Es poden beneficiar d'aquesta subvenció els/les tècnics/ques i els/les responsables tècnics/ques de les entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, que regula l'Ordre TRE/341/2008, i que estiguin inclosos/es en els plans de treball presentats per aquestes entitats.

Article 4

Aplicació pressupostària i import destinat a les accions realitzades l'any 2009

4.1 Per les accions que s'han de dur a terme l'any 2009, l'import total màxim destinat a la concessió de les subvencions que regula aquesta Ordre és de 75.000 euros, a càrrec a la partida pressupostària TI05.480.0001.11/3321.

4.2 Les accions que preveu aquest article estan cofinançades pel Fons Social Europeu (FSE), mitjançant el Programa operatiu CCI2007ES052PO007 de competitivitat regional i ocupacional de Catalunya per al període 2007-2013.

Article 5

Import de la subvenció

La subvenció a què es refereix aquesta Ordre és en espècie, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR