DECRET 15/1997, de 21 de gener, pel qual es regula el règim de llicències, permisos i vacances dels membres del cos de mossos d'esquadra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

La Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, regula en el títol tercer el règim estatutari dels membres del cos de mossos d'esquadra, i estableix els drets i els deures que els pertoquen com a funcionaris de la Generalitat, dins el marc de l'especificitat de llur funció i d'acord amb la normativa vigent.

Pel que fa concretament a les vacances, permisos i llicències, l'article 48 de la Llei estableix que la distribució dels períodes de vacances i la concessió de permisos i llicències resta condicionada a les necessitats del servei, de manera que és la via reglamentària l'adient per al desenvolupament d'aquests drets.

Tenint en compte aquestes previsions, el present Decret té per objecte la regulació del règim de vacances, permisos i llicències dels membres del cos de mossos d'esquadra.

La regulació dels esmentats drets, en els casos en què és procedent, s'ajusta a allò previst en la normativa bàsica estatal en matèria de funció pública, i en determinats supòsits el seu contingut és molt similar al propi dels funcionaris de la Generalitat de Catalunya, recollit a la Llei 17/1985, de 23 de juliol, de la funció pública de la Generalitat de Catalunya, modificada per la Llei 9/1994, de 29 de juny.

En concret, el Decret regula en els capítols 2 i 3 les diferents modalitats de llicències i de permisos, i estableix els supòsits en què es poden concedir, condicionats sempre a les necessitats i al bon funcionament del servei, ateses les tasques desenvolupades pels membres del cos de mossos d'esquadra.

El capítol 4 del Decret desenvolupa el gaudiment de les vacances, i l'adequa al règim de jornada i horari dels mossos d'esquadra, previst en el Decret 146/1996, de 30 d'abril, pel qual s'aproven la jornada i l'horari de treball dels membres del cos de mossos d'esquadra.

Així mateix, el capítol 5 preveu el procediment de concessió de les vacances, dels permisos i de les llicències, i estableix el sentit del silenci, en els casos en què no hi hagi resolució expressa del director general de Seguretat Ciutadana.

Finalment, cal destacar la previsió recollida en la disposició addicional, relativa a la regulació de les condicions de treball de les funcionàries del cos de mossos d'esquadra durant el període de gestació, ateses les especials característiques de les funcions atribuïdes als mossos d'esquadra.

Quant a l'elaboració del Decret, cal assenyalar que d'acord amb l'article 53.e) de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, aquest ha rebut l'informe del Consell de la Policia-mossos d'esquadra.

Per tot l'exposat, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, en ús de les competències que atribueix la disposició final de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, a proposta del conseller de Governació, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1 Objecte

Article 1

Objecte 1.1 L'objecte d'aquest Decret és la regulació del règim de llicències, permisos i vacances dels membres del cos de mossos d'esquadra. 1.2 Correspon al director general de Seguretat Ciutadana la concessió de les llicències, dels permisos i les vacances, les quals estan condicionades a les necessitats del servei, ateses les característiques del cos de mossos d'esquadra.

Capítol 2 Llicències

Article 2

Modalitats Es poden concedir llicències als membres del cos de mossos d'esquadra:

  1. Per a estudis.

  2. Per a assumptes propis.

  3. Per malaltia.

  4. Per a l'exercici de funcions sindicals.

Article 3

Per a estudis 3.1 Es poden concedir llicències per fer estudis sobre matèries directament relacionades amb el lloc de treball, sempre que hi hagi un informe favorable del cap de l'àrea o, quan s'escaigui, del cap de la divisió, en la qual el funcionari presta els seus serveis. Només si aquesta llicència es concedeix per interès propi de l'Administració el funcionari té dret a percebre totes les seves retribucions. L'apreciació d'aquest interès de l'Administració correspon a la Direcció General de Seguretat Ciutadana. 3.2 Als efectes de compliment de la jornada de treball anual, quan es tracti d'estudis inclosos dins les activitats programades per l'Escola de Policia de Catalunya i d'aquells altres que determini la Direcció General de Seguretat Ciutadana, es computaran les hores de treball que corresponguin d'acord amb la planificació de la jornada de l'interessat.

Article 4

Per a assumptes propis 4.1 Es poden concedir llicències per a assumptes propis, sense cap retribució, la duració acumulada de les quals no podrà excedir en cap cas els tres mesos cada dos anys. 4.2 La duració mínima d'aquesta llicència és de deu dies naturals. La concessió d'aquesta llicència és subordinada a les necessitats del servei. L'òrgan competent per concedir-la valorarà conjuntament els motius al·legats pel sol·licitant, i també la possible pertorbació dels serveis amb la seva concessió.

Article 5

Per malaltia 5.1 Els membres del cos de mossos d'esquadra, en els supòsits de malaltia i accident que els incapaciti per al desenvolupament de les funcions policials, tindran dret a llicència, d'acord...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR