RESOLUCIÓ CMC/949/2010, de 15 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts pel qual s'obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament, per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsell Nacional de la Cultura i de les Arts
Rango de LeyResolució

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

RESOLUCIÓ

CMC/949/2010, de 15 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts pel qual s'obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament, per a l'any 2010.

Atès l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts adoptat en la sessió que ha tingut lloc el 10 de febrer de 2010, que va aprovar la convocatòria de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament per l'any 2010,

Resolc:

Que es publiqui íntegrament al DOGC l'Acord del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts de 10 de febrer de 2010 per la qual s'obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament, per l'any 2010.

Barcelona, 15 de març de 2010

Francesc Guardans i Cambó

President

Acord

del Plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, de 10 de febrer de 2010, pel qual s'obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament, per l'any 2010

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb el que disposa l'article 6.2.h dels Estatuts del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, aprovats per Decret 40/2009, de 10 de març, el Plenari acorda:

-1 S'obre convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la realització d'activitats que articulin els sectors professionals en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament per l'any 2010.

-2 Les subvencions que preveu aquesta convocatòria es regeixen per les bases que consten en l'annex d'aquest Acord i per la normativa general de subvencions.

-3 La dotació màxima de la convocatòria és de 2.100.000 euros amb càrrec al pressupost de l'any 2010 dels quals 100.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària 7970D/470000100/4421, 350.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària 7970D/481000100/4421 i 1.650.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària 7970D/482000100/4421.

En el cas que es produïssin romanents en les dotacions d'algunes de les partides pressupostàries d'aquesta convocatòria, l'import corresponent es podrà aplicar a la dotació de les altres partides pressupostàries d'aquesta convocatòria en funció de les sol·licituds admeses.

Aquesta dotació màxima es podrà ampliar en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.

-4 Contra aquest Acord, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes des de la seva publicació al DOGC.

Annex

Bases

-1 Objecte

1.1 L'objecte d'aquesta convocatòria és subvencionar la realització de projectes d'activitats de suport als sectors professionals catalans en els àmbits de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el pensament. Així mateix, té per objecte subvencionar projectes que promoguin les noves tendències artístiques o la interdisciplinarietat.

1.2 Aquesta convocatòria de subvencions té les modalitats següents:

  1. Suport a associacions professionals altament representatives dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals o la música i a col·legis professionals, per a activitats que tenen com a la finalitat la millora professional dels seus associats i/o col·legiats i dels professionals dels sectors esmentats en general.

  2. Suport a entitats privades sense ànim de lucre que disposen d'un equipament des d'on s'impulsen projectes estables de suport als professionals dels sectors de les arts escèniques, la música o les arts visuals. Els projectes han de preveure que els equipaments ofereixin recursos als artistes i creadors, promoguin activitats que afavoreixin i difonguin la creació artística i cultural i aportin serveis i eines per vehicular l'intercanvi d'idees.

  3. Suport a projectes singulars de difusió en els àmbits artístics i del pensament: les arts escèniques, la música, les arts visuals, el pensament i la cultura científica i els nous moviments culturals, que duguin a terme empreses, entitats i agrupacions. Les activitats han de ser d'interés pel seu sector i han de promoure l'intercanvi professional d'informació i la vertebració i visibilitat de l'àmbit corresponent.

    1.3 Els projectes s'han de realitzar durant l'any 2010.

    -2 Requisits

    2.1 Els sol·licitants només poden presentar-se a una de les modalitats previstes a la base 1.2, ja que són incompatibles entre si.

    2.2 Per optar a la modalitat a) o b) de la base 1.2, els sol·licitants hauran d'acreditar com a mínim dos anys d'activitat continuada en l'àmbit corresponent. Per optar a la modalitat c) de la base 1.2, els sol·licitants hauran d'acreditar com a mínim un any d'activitat continuada en l'àmbit corresponent.

    2.3 La propietat intel·lectual dels treballs realitzats pertany a l'autor. El beneficiari cedeix al Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (en endavant CoNCA), amb caràcter no exclusiu, els drets de propietat intel·lectual de l'obra subvencionada per tal que en pugui fer ús en la difusió de les activitats del CoNCA.

    2.4 En tots els projectes caldrà respectar els drets del creador i garantir les seves condicions professionals.

    2.5 El sol·licitant ha de fer constar en la sol·licitud de subvenció si la subvenció rebuda pot ser objecte d'actuacions a títol gratuït o per finançar aportacions amb aquesta naturalesa en favor de persones jurídiques, per un import superior a 3.000 euros, o inferior, quan acumuladament i respecte d'un mateix perceptor ultrapassin en l'exercici corrent aquesta quantia. Només serà possible fer aquestes aportacions a títol gratuït quan així es prevegi en la resolució de concessió de manera motivada. En qualsevol cas, tant si aquestes activitats es porten a terme a favor de persones físiques com jurídiques, el beneficiari haurà de garantir que es respectaran els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació.

    2.6 No són subvencionables les activitats següents:

  4. Les impulsades per entitats públiques i objecte de gestió indirecta per entitats o empreses.

  5. En el supòsit de la modalitat c) de la base 1.2

    Les que tinguin finalitat comercial i/o les vinculades a la indústria cultural (editorials, productores, galeries, etc.).

    Les relatives al patrimoni cultural.

    -3 Incompatibilitats

    3.1 Aquestes subvencions són incompatibles amb qualsevol altra que per al mateix projecte s'obtingui del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, o entitat vinculada o participada per aquests.

    3.2 Aquestes subvencions són compatibles amb l'obtenció d'altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat procedents de qualsevol Administració o ens públic o privat nacional, de la Unió Europea o d'organismes internacionals i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat. L'import de les subvencions en cap cas pot ser d'una quantia tal que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions, ajuts, ingressos o recursos, superi el cost de l'activitat subvencionada.

    -4 Destinataris/àries

    4.1 Poden optar a la modalitat a) de la base 1.2:

  6. Associacions professionals altament representatives dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals o la música, que tinguin domicili a Catalunya.

  7. Col·legis professionals d'àmbit territorial català i col·legis únics d'àmbit estatal amb delegacions d'àmbit territorial català.

    4.2 Poden optar a la modalitat b) de la base 1.2 les entitats privades sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya.

    4.3 Poden optar a la modalitat c) de la base 1.2:

  8. Empreses, ja siguin persones físiques o jurídiques, domiciliades a Catalunya, o bé amb domicili a un estat membre de la Unió Europea o de l'Espai Econòmic Europeu i amb establiment permanent a Catalunya.

  9. Entitats privades sense ànim de lucre domiciliades a Catalunya.

  10. Agrupacions sense personalitat jurídica que es reuneixen per a projectes conjunts, sempre que tots els seus membres, que tindran la consideració de beneficiaris, reuneixin les condicions exigides als apartats a) o b) i a la resta de les bases.

    4.4 No poden optar a aquestes subvencions:

  11. Les entitats públiques.

  12. Les entitats de foment de la cultura popular i tradicional catalana i del patrimoni cultural.

  13. Les entitats els directius de les quals perceben remuneracions que, segons el criteri motivat de l'òrgan concedent, atenent les circumstàncies de l'entitat i del perceptor de la remuneració, són manifestament desproporcionades. S'entén per directiu o directiva la persona que exerceix funcions executives i d'administració. Per al compliment del que estableix aquest apartat, les entitats que sol·liciten subvencions han de donar publicitat a les dites retribucions en la memòria que s'adjunta amb llurs estats comptables.

    -5 Quantia i despesa subvencionable

    5.1 Les subvencions constitueixen una dotació econòmica no proporcional a les despeses. Seran concedides en funció de les disponibilitats pressupostàries i de la valoració de les propostes, segons els criteris de valoració que fixa la base 10.

    5.2 No es consideraran...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR