DECRET 344/1996, de 29 d'octubre, pel qual es modifica el règim de tarifes de peatges i determinats aspectes del servei públic dels Túnels de Vallvidrera i els seus accessos.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Pel Decret 305/1987, de 19 d'octubre, es va autoritzar Túnels i Accessos de Barcelona, SA (TABASA), perquè gestionés, per encàrrec de l'Administració de la Generalitat, el servei consistent en la construcció, la conservació i explotació dels Túnels de Vallvidrera i els seus accessos.

Des de la posada en servei d'aquesta autopista, s'han produït diverses circumstàncies que han portat a un desequilibri en alguns aspectes respecte de les previsions inicials incloses en el Pla Economicofinancer, aprovat per Ordre de 3 de febrer de 1992, no resoltes amb les mesures aprovades mitjançant el Decret 87/1993, de 23 de març.

Paral·lelament, raons d'interès públic, d'acord amb la voluntat i la política portada a terme per la Generalitat de Catalunya, aconsellen l'establiment d'un nou règim de tarifes de peatge, possibilitant-ne una baixa, compatible amb l'equilibri econòmic i financer de la Societat.

Aquestes circumstàncies, que poden afectar el desenvolupament normal de la gestió del servei són un motiu suficient perquè la Generalitat de Catalunya, com a Administració titular del servei, de conformitat amb la clàusula 12 del plec de clàusules particulars, aprovades pel Decret 305/1987, de 19 d'octubre, adopti mesures correctores, en aplicació de l'article 24 de la Llei 8/1972, de 10 de maig, de construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió, d'acord amb la clàusula 47 del plec de clàusules generals per a la construcció, conservació i explotació d'autopistes en règim de concessió, aprovat pel Decret 215/1973, de 25 de gener, i la disposició addicional vint-i-sisena de la Llei 14/1996, de 24 de juliol, de pressupostos de la Generalitat per a 1996.

A aquest efecte, d'acord amb la sol·licitud formulada per TABASA, i vist l'informe favorable emès per la Delegació del Govern a les societats concessionàries d'autopistes.

A proposta dels consellers d'Economia i Finances i de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

TABASA haurà de dotar la reserva especial prevista en la clàusula 54.b) del plec de clàusules generals, aprovat pel Decret 215/1973, de 25 de gener, mentre la Societat no hagi amortitzat les despeses produïdes per les seves necessitats financeres.

Article 2

2.1 S'aprova, amb validesa des de les 0.00 hores de l'1 de gener de 1997 el règim de tarifes del Túnel de Vallvidrera i els seus accessos, d'acord amb el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR