DECRET 149/1988, de 28 d'abril, sobre el règim procedimental dels preus autoritzats i comunicats. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1035, pàg. 3379, de 26.8.1988 i en el DOGC núm. 1126, pàg. 1439, de 3.4.1989).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC i les esmenes que estableixen els decrets 328/1990 i 48/1992.

Les facultats que té atribuïdes la Comissió de Preus de Catalunya, sobre els preus sotmesos als règims d'autorització i comunicació prèvies, aconsellen la constant posada al dia dels seus mecanismes d'estructura i procediment, per tal d'adequar al màxim les seves intervencions als principis d'unitat, celeritat i eficàcia.

A proposta del Conseller de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

TÍTOL PRELIMINAR

Article 1

La implantació i la modificació de preus o de tarifes dels béns i serveis subjectes als règims d'autorització o comunicació prèvies, a l'àmbit territorial de la Generalitat de Catalunya, se sotmetran al que estableix aquest Decret i les normes que el despleguin.

TÍTOL 1 Procediment per a la implantació i modificació de tarifes dels serveis de competència local, subjectes al règim d'autorització prèvia.

Article 2

2.1 Els expedients d'implantació i de modificació de tarifes dels serveis esmentats, que no siguin realitzats per les corporacions locals per si mateixes o mitjançant òrgans exclusivament dependents d'elles, s'iniciaran amb la sol·licitud de l'entitat que el realitzi davant la corporació local. 2.2 A la sol·licitud, s'adjuntarà la documentació següent:

  1. Documents acreditatius de la personalitat del sol·licitant i de la seva legitimació.

  2. Títols administratius necessaris per al desplegament de l'activitat de l'empresa.

  3. Memòria i estudi econòmic que serveixi de base a la proposta, acompanyats de la documentació comptable i general que reglamentàriament es determini.

Article 3

3.1 En el termini de trenta dies naturals a comptar des de l'endemà de la presentació de la sol·licitud, el Ple de la corporació local emetrà un informe motivat sobre aquesta, basant-se en la documentació exigida al sol·licitant per aquest Decret i les normes que el despleguin, el qual haurà d'expressar la tarifa resultant de les consideracions tècniques esmentades i disposicions relatives al manteniment de l'equilibri financer del servei. L'informe del Ple haurà de referir-se, si s'escau, al sistema simplificat d'actualització previst a la Disposició addicional 1 d'aquest Decret. 3.2 La corporació local haurà de trametre l'expedient complet juntament amb l'informe del Ple, a la Comissió de preus de Catalunya, documentació que haurà de tenir entrada en el registre de l'esmentada comissió en el termini màxim de tres dies comptats a partir dels trenta a què fa referència l'apartat anterior. 3.3 Esgotats els terminis esmentats sense que l'expedient hagi tingut entrada a la Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR