DECRET 395/2000, de 5 de desembre, pel qual s'estableix el procediment per a la integració, en el règim estatutari del personal no sanitari de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, del personal que va obtenir la condició de laboral fix de l'Institut Català de la Salut per superació de les convocatòries públiques de selecció Ll-91 i Ll-93.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

395/2000, de 5 de desembre, pel qual s’estableix el procediment per a la integració, en el règim estatutari del personal no sanitari de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, del personal que va obtenir la condició de laboral fix de l’Institut Català de la Salut per superació de les convocatòries públiques de selecció Ll-91 i Ll-93.

La Llei 30/1999, de 5 d’octubre, de selecció i provisió de places de personal estatutari dels serveis de salut, ha vingut a regular el règim de selecció i provisió de llocs de treball de personal estatutari que la Llei general de sanitat va establir com una de les matèries que haurà de contenir l’Estatut marc del personal estatutari de la Seguretat Social.

La disposició addicional sisena d’aquesta Llei estableix la possibilitat que les diferents administracions sanitàries públiques puguin establir els procediments per a la integració directa en la condició de personal estatutari del personal que presti serveis en les institucions sanitàries de la Seguretat Social en virtut de contracte laboral fix.

Escau ara regular el procediment per a la integració del personal laboral fix de l’Institut Català de la Salut, mitjançant l’exercici d’una opció que, amb les degudes garanties de publicitat, permeti la incorporació d’aquest personal en les categories corresponents del règim estatutari previst per l’Estatut de personal no sanitari, aprovat mitjançant Ordre de 5 de juliol de 1971 del Ministeri de Treball (BOE núm. 174, de 22.7.1971) respectant, en tot cas, els requisits de titulació acadèmica exigits per a cada grup de classificació pel Real decret llei 3/1987, d’11 de setembre, sobre règim retributiu del personal estatutari de l’Institut Nacional de la Salut.

Aquest Decret és producte de l’aplicació del principi de participació de les organitzacions sindicals presents a les meses legalment establertes, que recull la Llei 30/1999, de 5 d’octubre, amb l’objectiu de donar compliment a compromisos assolits mitjançant la negociació per al seu desenvolupament normatiu.

Mitjançant sengles resolucions del director general de l’Institut Català de la Salut de data 23 d’abril de 1991 (DOGC núm. 1436, de 29.4.1991) i de data 27 d’abril de 1993 (DOGC núm. 1746, de 17.5.1993), es van convocar els concursos per proveir places de personal no sanitari en règim de contractació laboral.

Vist el que disposen l’apartat h) de l’article 9 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d’ordenació sanitària de Catalunya, modificada parcialment per la Llei 11/1994, de 29 de setembre, i l’article 61 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR