RESOLUCIÓ CLT/1323/2012, de 26 de juny, de convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva i transitori, per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyResolució

L’article 32 de la Llei 20/2010, del 7 de juliol, del cinema, preveu la creació del Fons per al foment de la producció d’obres cinematogràfiques i audiovisuals, amb l’objectiu principal d’enfortir les empreses productores i millorar la qualitat de les obres cinematogràfiques i audiovisuals produïdes a Catalunya. En el marc d’aquest Fons, la convocatòria present té per objecte la concessió d’ajuts per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

Vistos els articles 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la normativa bàsica de l’Estat en matèria de subvencions;

D’acord amb l’article 6.3.a) de la Llei 20/2000, de 29 de desembre, de creació de l’Institut Català de les Indústries Culturals,

Resolc:

—1 Es convoca en règim de concurrència no competitiva i transitori la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics.

—2 La dotació màxima de les subvencions previstes en aquesta Resolució és d’1.000.000,00 d’euros, amb càrrec a la partida 470.0001 del pressupost de l’Institut Català de les Empreses Culturals per a l’any 2012.

La dotació màxima es podrà ampliar en funció de les sol·licituds rebudes i de les disponibilitats pressupostàries.

—3 Les subvencions previstes en aquesta convocatòria es regeixen per les bases que consten a l’annex d’aquesta Resolució, aprovades pel Consell d’Administració de l’Institut Català de les Empreses Culturals en la reunió de 7 de juny de 2012, i per la normativa general de subvencions.

—4 Es pot tramitar telemàticament la presentació de sol·licituds i aportació de documents i la notificació, d’acord amb el que preveuen els punts 1, 2, 3, 4, 5 i 7 de l’annex de la Resolució CMC/3694/2009, de 17 de desembre (DOGC núm. 5537, de 31.12.2009), modificat mitjançant la Resolució CLT/534/2012, de 15 de març (DOGC núm. 6097, de 28.3.2012) . La notificació electrònica es realitza a través del sistema corporatiu de notificació electrònica de la Generalitat (http://www20.gencat.cat/portal/site/OVT).

—5 Contra aquesta Resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant la persona titular del Departament de Cultura en el termini d’un mes des de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 de juny de 2012

Xavier Solà i Cabanas

President del Consell d’Administració

Annex

Bases

—1 Objecte i incompatibilitats

1.1 L’objecte d’aquestes bases és subvencionar la producció de llargmetratges cinematogràfics, amb la finalitat d’impulsar la indústria audiovisual catalana cap a la consolidació d’una cinematografia pròpia que promogui els valors culturals i lingüístics catalans.

Amb aquesta subvenció es vol promoure la producció d’obres cinematogràfiques que fomentin el talent creatiu, tècnic i artístic català, així com la consolidació d’un teixit industrial propi mitjançant la participació de personal tècnic i d’empreses establertes al territori de Catalunya.

1.2 No són objecte dels ajuts previstos en aquestes bases els llargmetratges cinematogràfics que hagin rebut amb anterioritat de l’Institut Català de les Empreses Culturals una subvenció per a la mateixa finalitat , excepte els llargmetratges que van rebre ajuts a l’empara de la Resolució CTL/1185/2011, de 10 de maig (DOGC núm. 5880, de 17.5.2011). Tampoc no són objecte dels ajuts previstos en aquestes bases els llargmetratges que hagin rebut una subvenció a l’empara de la Resolució CMC/571/2007, de 22 de febrer, per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions per a la producció de llargmetratges cinematogràfics que siguin l’òpera prima o el segon llargmetratge d’un nou realitzador (DOGC núm. 4836, de 7.3.2007).

1.3 Les subvencions que es concedeixen d’acord amb aquestes bases són compatibles amb altres ajuts de l’Institut Català de les Empreses Culturals per a altres finalitats, de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural o de qualsevol departament de l’Administració de la Generalitat o entitat adscrita, així com d’altres entitats públiques o privades i amb altres ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, sens perjudici del que preveu l’apartat següent.

—2 Destinataris

2.1 Poden optar a les subvencions les empreses de producció cinematogràfica audiovisual independents que estiguin inscrites en el Registre d’empreses audiovisuals de Catalunya o domiciliades en un Estat membre de la Unió Europea o associat a de l’Espai Econòmic Europeu amb establiment permanent a Catalunya.

2.2 S’entén per empresa de producció audiovisual independent la persona física o jurídica que compleix les condicions següents: tenir una personalitat jurídica diferent de la d’una empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual; no participar de manera directa o indirecta en més del 15% del capital social d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; no tenir en el seu capital social una participació directa o indirecta superior al 15% per part d’una o diverses empreses prestadores de serveis de comunicació audiovisual; i no haver facturat en els darrers tres exercicis fiscals més del 90% del seu volum de facturació a una mateixa empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual.

Als efectes d’aquestes bases, s’entén per empresa prestadora de serveis de comunicació audiovisual la persona física o jurídica que assumeix la responsabilitat editorial del servei de ràdio o de televisió, o dels continguts audiovisuals de què es tracti i els transmet o els fa transmetre per un tercer.

2.3 No poden ser destinatàries de les subvencions previstes en aquestes bases les empreses productores audiovisuals la participació de les quals en el llargmetratge sigui financera.

—3 Requisits

3.1 Per poder optar a la subvenció s’han de complir els requisits següents:

  1. Que el llargmetratge cinematogràfic hagi obtingut el certificat de nacionalitat i la qualificació per edats.

  2. Que el llargmetratge cinematogràfic s’hagi estrenat entre l’1 de juny de 2009 i el 31 de desembre de 2010.

  3. Que el llargmetratge cinematogràfic s’hagi exhibit a la ciutat de Barcelona, en un local habitualment d’estrena, durant un nombre mínim de sessions equivalent al que resulti de l’aplicació d’alguna de les dues opcions següents:

    c.1) Permanència en cartell de 7 dies, com a mínim, i en totes les sessions.

    c.2) 40 sessions en un màxim de 28 dies.

    No computen les sessions realitzades abans de les 14 hores per aquells llargmetratges cinematogràfics que no tinguin la qualificació d’especialment recomanat per a la infància, les sessions realitzades a partir de les 23.30 hores, ni les sessions per a les quals no s’hagi venut cap entrada.

  4. Tenir el reconeixement oficial de cost i inversió del productor del Ministeri de Cultura.

  5. Haver incorporat al rodatge, en règim de pràctiques per alguna de les especialitats de guió, producció, direcció, fotografia o muntatge, alumnes o graduats de centres d’estudis audiovisuals reglats o universitaris d’ensenyament audiovisual de Catalunya.

  6. Haver-se encarregat de la producció executiva del llargmetratge cinematogràfic.

    3.2 A més dels requisits anteriors, el llargmetratge cinematogràfic ha d’haver estat finançat en més d’un 50% per empreses amb domicili social a Catalunya o bé d’un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu i establertes a Catalunya, o feta per societats participades en més d’un 50% per les empreses esmentades. Quan es tracti de coproduccions audiovisuals amb empreses productores d’altres comunitats autònomes o internacionals, almenys el 50% del percentatge de participació pressupostària de l’empresa o el conjunt de les empreses coproductores destinatàries en la producció haurà de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya.

    Queden exceptuades del compliment d’aquest requisit:

  7. Els llargmetratges cinematogràfics amb un pressupost superior als 3 milions d’euros. En aquests casos el percentatge de participació pressupostària de l’empresa o el conjunt de les empreses coproductores destinatàries ha de ser, com a mínim, del 20%, i amb les particularitats següents:

    a.1) Quan es tracti de coproduccions amb altres comunitats autònomes, almenys el 50% del percentatge de participació pressupostària de l’empresa o el conjunt de les empreses coproductores destinatàries ha de correspondre a treballs efectuats per persones físiques o jurídiques domiciliades o amb establiment permanent a Catalunya.

    a.2) Quan es tracti de coproduccions internacionals, la quantia de la subvenció no pot superar el 20% de la inversió realitzada al territori català, fins a un màxim de 200.000 euros.

  8. Els llargmetratges cinematogràfics amb un interès artístic o cultural especial. S’ha d’aplicar aquesta excepció en els casos següents:

    b.1) Si han estat seleccionats i s’han exhibit a qualsevol dels esdeveniments següents:

    Festival Internacional de Cinema de Berlín: Secció Oficial en competició.

    Festival Internacional de Canes: Secció Oficial en competició.

    Mostra Internacional d’Art Cinematogràfic de Venècia: Secció Oficial en competició.

    b.2) Si es tracta de coproduccions que fomenten de manera significativa el talent creatiu, tècnic i artístic.

  9. Els llargmetratges cinematogràfics amb projecció internacional acreditada.

    Per poder acollir-se a les excepcions previstes als apartats b.2) i c), cal que es tracti d’un llargmetratge cinematogràfic amb un pressupost inferior o...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR