RESOLUCIÓ JUS/3542/2006, de 27 d'octubre, per la qual es dóna publicitat de la Resolució de 9 d'octubre de 2006, dictada en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor Miquel Tarragona i Coromina.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCI”

JUS/3542/2006, de 27 d'octubre, per la qual es dÛna publicitat de la ResoluciÛ de 9 d'octubre de 2006, dictada en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor Miquel Tarragona i Coromina.

AtËs que en data 9 d'octubre de 2006, la DirecciÛ General de Dret i d'Entitats JurÌdiques ha adoptat la ResoluciÛ en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor Miquel Tarragona i Coromina contra la qualificaciÛ negativa del registrador de la propietat n˙mero cinc de Barcelona, denegatÚria de la inscripciÛ d'una escriptura de manifestaciÛ d'herËncia atorgada per la senyora RGF, vÌdua del senyor AFV, en la qual en nom i representaciÛ dels seus fills menors d'edat accepta l'herËncia a benefici d'inventari, els adjudica la nua propietat de la totalitat dels bÈns del cabdal hereditari i s'adjudica ella mateixa l'usdefruit vidual universal.

D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 4/2005, de 8 d'abril, dels recursos contra les qualificacions dels registradors de la propietat de Catalunya i d'acord amb el que preveu l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya;

En ˙s de les competËncies que tinc atribuÔdes;

Resolc:

Donar publicitat a la ResoluciÛ de 9 d'octubre de 2006, de la DirecciÛ General de Dret i d'Entitats JurÌdiques, dictada en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor Miquel Tarragona i Coromina, contra la qualificaciÛ negativa del registrador de la propietat n˙mero cinc de Barcelona, denegatÚria de la inscripciÛ d'una escriptura de manifestaciÛ d'herËncia atorgada per la senyora RGF, vÌdua del senyor AFV, en la qual en nom i representaciÛ dels seus fills menors d'edat accepta l'herËncia a benefici d'inventari, els adjudica la nua propietat de la totalitat dels bÈns del cabdal hereditari i s'adjudica ella mateixa l'usdefruit vidual universal; que es publica com a annex a aquesta ResoluciÛ.

Barcelona, 27 d'octubre de 2006

Xavier MuÒoz PuiggrÚs

Director General de Dret i d'Entitats JurÌdiques

Annex

ResoluciÛ de 9 d'octubre de 2006, de la DirecciÛ General de Dret i d'Entitats JurÌdiques, dictada en el recurs governatiu interposat pel notari de Barcelona senyor Miquel Tarragona i Coromina contra la qualificaciÛ negativa del registrador de la propietat n˙mero cinc de Barcelona, denegatÚria de la inscripciÛ d'una escriptura de manifestaciÛ d'herËncia atorgada per la senyora RGF, vÌdua del senyor AFV, en la qual en nom i representaciÛ dels seus fills menors d'edat accepta l'herËncia a benefici d'inventari, els adjudica la nua propietat de la totalitat dels bÈns del cabdal hereditari i s'adjudica ella mateixa l'usdefruit vidual universal.

RelaciÛ de fets

I

El dia 7 de setembre de 2004, el notari de Barcelona senyor Miquel Tarragona i Coromina va autoritzar una Acta de notorietat de declaraciÛ d'hereus abintestat, atorgada a inst‡ncies de la compareixent, senyora RGF, per la qual, un cop practicades les proves legalment previstes i a l'empara del que disposa l'article 209 bis del Reglament notarial, es declara, per notorietat, que els ˙nics hereus del seu marit, senyor AFV, sÛn els seus dos fills, MFG i AFG.

En la mateixa data es va atorgar escriptura de manifestaciÛ i acceptaciÛ d'herËncia, en la qual la senyora RGF acceptava, en nom i representaciÛ dels seus fills menors d'edat, l'herËncia del seu pare, inventariava els bÈns i els deutes, entre els quals una hipoteca en garantia d'un prÈstec amb el qual s'havia finanÁat l'adquisiciÛ de l'habitatge familiar, els adjudicava per meitats indivises la nua propietat dels bÈns inventariats i l'esmentada senyora G s'adjudicava ella mateixa l'usdefruit vidual i universal dels citats bÈns.

II

Presentada per a la inscripciÛ la segona escriptura, la d'acceptaciÛ i manifestaciÛ d'herËncia, en data 26 de maig de 2005, va ser objecte de nota de qualificaciÛ negativa, amb la seg¸ent fonamentaciÛ: "[D]'acord amb l'article 331 del Codi de successions, l'usdefruit que el vidu o la vÌdua adquireixen per ministeri de la llei no es pot estendre a les llegÌtimes, en concordanÁa amb allÚ que disposa l'art. 360 de la mateixa llei. En el present cas, no s'adjudica als menors una quota en ple domini igual a la seva porciÛ legitim‡ria, ni se'ls en garanteix, almenys, el pagament d'una manera efectiva; per aixÚ, l'actuaciÛ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR