RESOLUCIÓ JUS/3268/2010, de 31 de maig, dictada en el recurs governatiu interposat per J. Ll. V. C. en representació d'M. R. i R. D. P., J. A. i E. D. P. i J. E. D. V. contra la qualificació del registrador de la propietat de Figueres.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/3268/2010, de 31 de maig, dictada en el recurs governatiu interposat per J. Ll. V. C. en representació d'M. R. i R. D. P., J. A. i E. D. P. i J. E. D. V. contra la qualificació del registrador de la propietat de Figueres.

Es dicta en el recurs governatiu interposat per J. Ll. V. C. en representació d'M. R. i R. D. P., J. A. i E. D. P. i J. E. D. V. contra la qualificació del registrador de la propietat de Figueres, senyor Sergio Saavedra Queimadelos, que denega la inscripció d'una adquisició hereditària.

Relació de fets

I

M. D. P. va morir el dia 15 de setembre de 1998. La seva darrera voluntat està continguda en testament autoritzat el 21 d'agost de 1998 per Miguel Ángel Vera Moreno, notari de Figueres, en el qual va instituir hereus universals els seus germans E., R. i M. R. D. P., per parts iguals entre ells, substituïts vulgarment pels seus respectius descendents per estirps. El primer dels esmentats hereus, el senyor E. D. P., va morir el dia 29 de juliol de 2005. En escriptura autoritzada el 30 de setembre de 2009 per José Antonio de Diego Vallejo, notari de Figueres, M. R. D. P., R. D. P., J. A. D. P., J. E. D. V., en nom propi, i el tercer, a més a més, en representació d'E. D. P., accepten l'herència de la seva tia i germana M. D. P. Es fa constar que J. A. D. P., E. D. P. i J. E. D. V. són fills d'E. D. P., i que actuen en substitució del seu pare. S'adjudiquen la propietat de dues finques propietat de la causant de la següent manera: una tercera part a favor d'M. R. D. P., una altra tercera part a favor d'R. D. P. i la tercera part restant a favor de J. A. D. P., E. D. P. i J. E. D. V., per iguals parts indivises.

Aquesta escriptura es va presentar al Registre de Figueres el dia 30 de desembre de 2009, assentament 752 del diari 215. El 29 de gener de 2010 es liquiden els impostos corresponents i es retornen al Registre.

II

El 4 de febrer de 2010, Sergio Saavedra Queimadelos, registrador del Registre esmentat, va dictar un acord de qualificació pel qual denega la cancel·lació demanada pel defecte següent: l'hereu E. D. P. va arribar a ser-ho, ja que va sobreviure la causant, i no consta que existeixi supòsit d'incapacitat o indignitat, per la qual cosa s'ha de procedir a la manifestació de la seva herència, d'acord amb el testament o declaració d'hereus, i rectificació de l'escriptura en aquest sentit, d'acord amb l'article 167 del Codi de successions.

III

Contra aquesta qualificació el senyor J. Ll. V. C., en representació dels atorgants, va interposar recurs mitjançant escrit de 25 de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR