RESOLUCIÓ JUS/1673/2008, de 23 de maig, per la qual es dóna publicitat a la Resolució de 5 de maig de 2008, dictada en el recurs governatiu interposat pels senyors T. R. C. i N. E. P. contra la qualificació del registrador de la propietat núm. 1 de Terrassa.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/1673/2008, de 23 de maig, per la qual es dóna publicitat a la Resolució de 5 de maig de 2008, dictada en el recurs governatiu interposat pels senyors T. R. C. i N. E. P. contra la qualificació del registrador de la propietat núm. 1 de Terrassa.

En data 5 de maig de 2008, la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, ha adoptat la Resolució en el recurs governatiu interposat pels senyors T. R. C. i N. E. P. contra la qualificació del registrador de la propietat núm. 1 de Terrassa que denega la inscripció d'una escriptura de compravenda d'un habitatge de protecció oficial per manca de notificació a l'ens públic promotor de l'edifici.

D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei 4/2005, de 8 d'abril, dels recursos contra les qualificacions dels registradors de la propietat de Catalunya, i d'acord amb el que preveu l'article 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

En ús de les competències que tinc atribuïdes,

Resolc:

Donar publicitat a la Resolució de 5 de maig de 2008, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, dictada en el recurs governatiu interposat pels senyors T. R. C. i N. E. P. contra la qualificació del registrador de la propietat núm. 1 de Terrassa que denega la inscripció d'una escriptura de compravenda d'un habitatge de protecció oficial per manca de notificació a l'ens públic promotor de l'edifici; la qual es publica com a annex a aquesta Resolució.

Barcelona, 23 de maig de 2008

Pascual Ortuño Muñoz

Director general de Dret i d'Entitats Jurídiques

Annex

Resolució de 5 de maig de 2008, de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, dictada en el recurs governatiu interposat pels senyors T. R. C. i N. E. P. contra la qualificació del registrador de la propietat núm. 1 de Terrassa que denega la inscripció d'una escriptura de compravenda d'un habitatge de protecció oficial per manca de notificació a l'ens públic promotor de l'edifici.

Relació de fets

I

Mitjançant escriptura atorgada a Terrassa el 11 de maig de 2000 davant el notari A. G. D., amb núm. de protocol 1.629, el senyor D. T. J. va vendre als consorts T. R. C. i N. E. P. l'habitatge porta segona de la planta segona, de l'escala E, del bloc sud, de l'edifici plurifamiliar situat a Terrassa, illa delimitada pels carrers Sicília, Ferrer i Guàrdia, Valentí Almirall i Palet i Barba, amb accés pel carrer Valentí Almirall, núm. 20, amb una plaça d'aparcament, la núm, 31, que n'és inseparable. La finca és inscrita al Registre de la propietat núm. 1 de Terrassa al tom 2.375, llibre 1.273 de la secció 2a de Terrassa, foli 105, finca núm. 78.677.

II

La còpia autoritzada d'aquesta escriptura, que es va presentar a l'Oficina Liquidadora de l'Impost de Terrassa el 12 de juny de 2000, s'ha presentat en 27 ocasions al Registre de la propietat, i la primera que consta a l'expedient és la del 12 de maig de 2000, núm. 831 del diari 232 i la darrera, la del 20 de desembre de 2007, aquesta amb el núm. d'assentament 1.463/1 del llibre diari 271.

III

Segons resulta de la nota simple informativa incorporada a l'escriptura esmentada, la finca objecte de la compravenda està gravada a .la limitació de disposar del Reial decret 1932/1991, que resulta de la inscripció 4a, i al dret de tempteig i de retracte a favor de la Generalitat de Catalunya o organisme que aquest designi, que resulta de la inscripció 4a.. A l'escriptura també hi ha incorporada una resolució de la Direcció General d'Actuacions Concertades d'Arquitectura i Habitatge del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, de 3 de març de 2000, notificada el 5 d'abril de 2000, segons la qual, .atès que el sol·licitant va obtenir els ajuts previstos pel Reial decret 1932/1991, de 20 de desembre; atès que en data 28.12.1999 ha sol·licitat la preceptiva autorització de venda de l'habitatge pel qual se li van concedir els citats ajuts en no haver transcorregut el termini establert per la limitació de disposar des de l'obtenció dels citats beneficis; atès que d'acord amb el que estableix el Reial decret 1932/1991, de 20 de desembre, s'ha acreditat fefaentment el reintegrament dels beneficis obtinguts, resolc autoritzar la transmissió de l'habitatge situat a Terrassa, c. Illa 4, sud, esc. E, 2n, 2a.. A la part expositiva de l'escriptura s'hi fa constar que ....en relació amb la prohibició de disposar i de no transmetre l'habitatge i els seus annexos durant el termini de cinc anys des de la data de la formalització del préstec qualificat [...] així com el dret de tempteig i retracte a favor de la Generalitat de Catalunya, no és procedent l'exercici per haver estat autoritzada la transmissió segons que s'acredita amb certificacions de la Generalitat de Catalunya.. Com a títol, el venedor aporta l'escriptura de compra a RRB, AIE, en escriptura autoritzada a Terrassa pel notari Joaquín de la Cuesta Aguilar el dia 11 de novembre de 1996.

IV

El 24 de setembre de 2007 els presentadors van sol·licitar i obtenir nota de qualificació i anotació preventiva de suspensió. El 5 d'octubre de 2007 el registrador, Ignacio Moreno Ortueta, va qualificar el document així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR