ORDRE BEF/178/2003, de 16 d'abril, per la qual es regulen les proves específiques per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària per a persones majors de divuit anys d'edat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/178/2003, de 16 d'abril, per la qual es regulen les proves específiques per a l'obtenció del títol de graduat en educació secundària per a persones majors de divuit anys d'edat.

La Llei 3/1991, de 18 de març, de formació d'adults, determina que la formació d'adults dóna lloc, amb el compliment dels requisits assenyalats per l'Administració educativa competent, a l'obtenció de les mateixes titulacions previstes en el sistema educatiu vigent.

De conformitat amb aquesta previsió, el Decret 213/2002, d'1 d'agost, estableix l'ordenació curricular de la formació bàsica per a les persones adultes i detalla, a l'annex 2, els objectius generals, els continguts i els objectius terminals del currículum de l'educació secundària per a les persones adultes. Així mateix, en la disposició final tercera estableix que el Departament de Benestar Social, actualment denominat Departament de Benestar i Família, ha d'efectuar proves específiques per tal que les persones majors de divuit anys obtinguin el títol de graduat en educació secundària.

En ús de les facultats que m'atorga la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte regular la convocatòria i el desenvolupament de les proves específiques per obtenir el títol de graduat en educació secundària.

Article 2

Requisits d'accés

2.1 Poden presentar-se a les proves específiques regulades mitjançant aquesta Ordre les persones que tinguin complerts els divuit anys d'edat en el moment de l'examen.

2.2 A més del requisit assenyalat a l'apartat anterior, cal que els aspirants no estiguin matriculats en els ensenyaments de graduat en educació secundària per a persones adultes en el mateix curs acadèmic, o bé que, en cas d'haver realitzat la matrícula, s'haguessin donat de baixa en aquests ensenyaments, com a mínim, tres mesos abans de la data en què comenci el període de matrícula per a les proves específiques.

Article 3

Convocatòria

3.1 S'han de realitzar dues convocatòries anuals d'aquestes proves.

3.2 Correspon a la Direcció General de Formació d'Adults la convocatòria de les proves, mitjançant una resolució en la qual s'ha de determinar el calendari i els llocs de matriculació, la documentació a presentar, les dates, els llocs i l'horari dels exàmens, i altres orientacions necessàries per a la matriculació i la realització de les proves.

Article 4

Elaboració de les proves

Les proves han de ser elaborades per la Direcció General de Formació d'Adults, la qual les ha de trametre a la comissió avaluadora.

Article 5

La comissió avaluadora

5.1 La realització i qualificació de les proves s'encomana a la comissió avaluadora, que tindrà la composició que s'indica a l'apartat següent, i que estarà integrada per les persones designades per la persona titular de la Direcció General de Formació d'Adults.

5.2 La comissió avaluadora està integrada pel president o per la presidenta, que ha de ser un inspector o una inspectora d'educació, i un mínim de tres docents del cos de professors d'ensenyament secundari, un de cada àmbit, dels quals un actuarà com a secretari o secretària.

5.3 S'han de nomenar suplents per a cadacun dels membres titulars de la comissió avaluadora.

5.4 En cas que el nombre de persones matriculades ho faci necessari, es podrà determinar l'existència de més comissions avaluadores, amb la composició que s'estableix als apartats anteriors.

5.5 Els membres de la comissió avaluadora estan subjectes a les causes d'abstenció i recusació que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR