ORDRE VCP/51/2009, de 27 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels guardons a la projecció internacional de les organitzacions catalanes.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Vicepresidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/51/2009, de 27 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels guardons a la projecció internacional de les organitzacions catalanes.

L'article 200 de l'Estatut de Catalunya estableix que: .La Generalitat ha de promoure la projecció internacional de les organitzacions socials, culturals i esportives de Catalunya i, si escau, llur afiliació a les entitats afins d'àmbit internacional, en el marc del compliment dels seus objectius..

El Decret 633/2006, de 27 de desembre, de funcions i estructura de la Secretaria d'Afers Exteriors, va crear la Direcció General de Projecció Internacional d'Organitzacions Catalanes, i li va atribuir, entre d'altres, la funció de promoure la projecció internacional de les organitzacions socials, culturals i esportives de Catalunya.

El Decret 255/2008, de 23 de desembre, crea el Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació del Departament de la Vicepresidència, la persona titular del qual adopta la denominació de viceconseller/a d'Afers Exteriors i Cooperació. El mateix Decret assigna al Comissionat d'Afers Exteriors i Cooperació les funcions i l'estructura que fins ara corresponien a la Secretaria d'Afers Exteriors.

La projecció internacional de les organitzacions catalanes constitueix un element cabdal per a la configuració de la imatge internacional de Catalunya i de la seva societat. La tasca de les organitzacions catalanes a l'esfera internacional és una de les vies per donar a conèixer el país al món, per explicar-lo i per exposar les seves característiques i les de la seva societat civil.

La presència de les organitzacions catalanes a l'esfera internacional les dota d'una sèrie de mecanismes de projecció sectorial que n'estimulen la qualitat i les acosten a l'excel·lència en el seu treball.

La presència de les organitzacions catalanes a l'exterior és mostra d'una voluntat estratègica decidida de les organitzacions, de la confiança en la capacitat de la societat catalana per fer una aportació específica a les tasques internacionals, així com una d'implicació i un esforç ferm de les persones que les conformen.

El Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya vol reconèixer la tasca internacional de les organitzacions catalanes, així com de les comunitats catalanes a l'exterior. Totes elles, en el seu conjunt, són referents d'un alt nivell de responsabilitat, compromís i nivell de la feina duta a terme en el marc propi de les seves activitats no governamentals.

Per aquests motius, el Departament de la Vicepresidència té previst convocar els guardons a la projecció internacional de les organitzacions catalanes.

Per tot el que s'ha exposat,

Ordeno:

Article 1

S'aproven les bases reguladores per a la concessió dels guardons a la projecció internacional de les organitzacions de la societat civil catalana, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El nombre màxim de guardons que es concediran seran tres:

  1. Guardó a la trajectòria internacional d'una entitat.

  2. Guardó a una fita internacional aconseguida per una entitat.

  3. Guardó a la tasca internacional d'una persona individual.

    Disposició final

    Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    Contra aquesta Ordre es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Barcelona, 27 de gener de 2009

    Josep-Lluís Carod-Rovira

    Vicepresident del Govern

    An...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR