DECRET 388/2011, de 6 de setembre, de concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyDecret

DECRET

388/2011, de 6 de setembre, de concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català.

El Decret 36/1987, de 29 de gener, va crear la Medalla i la Placa de la Pesca catalana, amb la finalitat de recompensar els esforços d'aquelles persones o institucions que hagin prestat serveis destacats al sector pesquer català.

L'Ordre AAM/30/2011, de 16 de febrer, per la qual es convoca el procés d'atorgament dels guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català per a l'any 2011, va establir el règim aplicable i el procediment d'atorgament d'aquests guardons per a aquest any.

El jurat encarregat de la valoració de les candidatures, en dates 13 de juliol i 30 d'agost de 2011, va procedir a la seva avaluació i va elaborar la proposta de guardonats/des, d'acord amb el que disposa l'article 8.1 de l'Ordre AAM/30/2011, de 16 de febrer.

D'acord amb el que disposa l'article 8.4 de l'Ordre esmentada, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims va elevar al conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural la proposta definitiva de guardonats/des.

L'article 2.2 del Decret 36/1987, de 29 de gener, pel qual es creen guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector agrari i pesquer català, disposa que aquestes distincions, de caràcter exclusivament honorífic, seran concedides per acord del Govern. Amb posterioritat a aquesta norma, l'article 32.1.c) de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència d ela Generalitat i del Govern, va establir que les decisions del Govern relatives a concessió d'honors i distincions han d'adoptar la forma de Decret.

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Concessió de medalles

Es concedeixen les Medalles de la pesca catalana a les persones següents:

Sra. Maria Rosa Costa i Costa

Nascuda a Cambrils l'any 1942, en el si de la família dels “Pessic”, família pescadora del poble de Cambrils. El seu avi i el seu pare eren pescadors. L'any 1970 va rebre el llegat mariner que li pertocava, l'embarcació “Juan”, de la qual ha estat armadora, juntament amb el seu marit, Jaume Domènech Capella, “Pegaso”, o “Jaume de la Cachoca”, persona molt involucrada amb la Confraria, que va ser patró major en el període del 1987 al 1991.

L'any 1992 es construeix una nova embarcació, “Pessic”, que avui continua pescant de mans del seu fill Jaume.

Es va jubilar dins el col·lectiu de “remendadores”, pel qual va cotitzar molts anys a l'Institut Social de la Marina.

Sr. Jordi Joan Sancho i Fibla

Secretari de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR