ORDRE BEF/210/2004, de 16 de juny, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la construcció, l'habilitació, les reformes, l'ampliació o el condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers.

SecciónDisposicions Generals
EmisorPresidència de la Generalitat
Rango de LeyOrdre

ORDRE BEF/210/2004, de 16 de juny, per la qual s'obre convocatòria i s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a la construcció, l'habilitació, les reformes, l'ampliació o el condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers.

L'any 2001 es van convocar per primera vegada subvencions a entitats per a la construcció, l'habilitació, les reformes, l'ampliació o el condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers, amb l'objectiu de proveir amb treballadors d'altres indrets les tasques de campanya de temporada del sector agropecuari català amb la planificació de les actuacions corresponents que garanteixin unes condicions laborals i d'allotjament dignes i orientades a la integració social d'aquestes persones durant la seva estada al nostre país.

Vist que s'ha provat la necessitat de mantenir les actuacions adreçades a garantir unes condicions laborals i d'allotjament dignes, el Govern de la Generalitat considera necessari obrir una nova convocatòria d'ajuts adreçats a promoure la creació de noves places d'allotjament per a treballadors estacionals.

Vist que la demanda de treballadors per dur a terme les tasques de les campanyes de temporada en el sector agropecuari català sovint no pot ser coberta amb la població del mateix municipi on s'ha de realitzar l'activitat, aquesta acció s'emmarca dins les polítiques orientades a la integració social de temporers immigrants durant la seva estada al nostre país. D'altra banda,cal optimitzar la utilització d'aquests allotjaments durant la resta de l'any, realitzant activitats complementàries per tal de satisfer altres necessitats socials dels municipis.

Atès el Decret 341/2003, de 29 de desembre, sobre pròrroga dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2003, i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atès l'Acord de Govern de 25 de maig de 2004, mitjançant el qual esva autoritzar el Departament de Benestar i Família a realitzar despeses amb abast pluriennal per fer front a aquesta convocatòria;

Atès que mitjançant el Decret 152/2004, de 27 de gener, de modificació del Decret 296/2003, de 20 de desembre, es va atribuir al Departament de Benestar i Família la política sobre immigració;

En ús de les atribucions que la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atorga al titular d'aquest Departament,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions a entitats que realitzin a Catalunya obres destinades a la construcció, l'habilitació, les reformes, l'ampliació o el condicionament d'allotjaments per a treballadors temporers, i s'aproven les bases que l'han de regir, les quals consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Aplicació pressupostària i quantia

2.1 L'import màxim de les subvencions concedides a l'empara d'aquesta Ordre és de 901.518 euros. El 50% d'aquesta quantitat anirà a càrrec de les partides 2107 D/760000100/3132, 2107 D770000100/3132 i 2107 D/780000100/3132 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2003, prorrogats per al 2004, i el 50% restant a càrrec del pressupost per a l'exercici de 2005.

2.3 Es reserva fins a un 10% d'aquest import, 90.152 euros, per premiar alguns dels projectes subvencionats amb els distintius de qualitat dels allotjaments projectats d'acord amb el que disposa la base 9 de l'annex.

2.4 Els crèdits inicials disponibles indicats a l'apartat anterior es poden modificar, amb subjecció a la normativa vigent.

Article 3

Sol·licituds i termini de presentació

El termini de presentació de les sol·licituds és d'un mes, comptador des de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Tramitació i resolució

4.1 La gestió d'aquesta convocatòria correspon a la Secretaria per a la Immigració, en els termes que es preveuen en les bases reguladores. La tramitació correspon a l'Àrea Tècnica i Jurídica de la Secretaria per a la Immigració i la resolució correspon a la persona titular de la Secretaria per a la Immigració, amb la proposta prèvia de la junta d'avaluació prevista a l'apartat 7 de les bases reguladores.

4.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució és de sis mesos a partir de l'endemà de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Transcorregut aquest termini sense que s'haginotificat la resolució expressa, s'entendrà desestimada la sol·licitud d'atorgament de subvenció.

Article 5

Notificació

La resolució es notificarà als interessats per correu certificat. Contra la resolució, que no exhaureix la via administrativa,es podrà interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes davant l'òrgan que ha dictat l'acte o davant la consellera de Benestar i Família, en els termes que estableixen els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 16 de juny de 2004

Anna Simó i Castelló

Consellera de Benestari Família

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte de les subvencions que es regeixen per aquestes bases és la promoció d'actuacions que es realitzin en el territori de Catalunya destinades a la construcció, l'habilitació, les reformes, l'ampliació o el condicionament d'allotjaments per a treballadors que prestin serveis de temporada en explotacions agropecuàries catalanes.

La capacitat màxima d'aquests allotjaments no podrà superar les cinquanta places.

1.2 A aquests efectes,es considerarà treballador temporer aquella persona que, contractada a l'empara de l'article 15.1.a) de l'Estatut dels treballadors, presti serveis en activitats agropecuàries durant els períodes de campanya, per a un o diversos empresaris, coetàniament o successivament, i la seva residència habitual es trobi ubicada fora del municipi on es situa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR