ORDRE TRE/263/2010, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions en espècie, en la modalitat de formació i acompanyament empresarial per a la millora de les habilitats empresarials de les persones emprenedores a Catalunya, Programa Creixement Emprenedor (Projecta't), dins del marc del Projecte Impuls, i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/263/2010, de 27 d'abril, per la qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions en espècie, en la modalitat de formació i acompanyament empresarial per a la millora de les habilitats empresarials de les persones emprenedores a Catalunya, Programa Creixement Emprenedor (Projecta't), dins del marc del Projecte Impuls, i s'obre la convocatòria per a l'any 2010.

La Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius vetllar per la competitivitat del teixit industrial català, ja sigui recolzant les empreses establertes, fomentant la creació i implementació de noves empreses o donant suport directament a les persones que hi treballen, amb la intenció d'aconseguir una economia catalana forta, sòlida i estable.

El Pla de Govern 2007-2010 estableix que el Govern es compromet a ajudar aquelles persones emprenedores que vulguin desenvolupar la seva pròpia empresa.

El Pla Inicia de suport a les persones emprenedores i a l'autoocupació a Catalunya 2008-2010 del Departament de Treball té l'objectiu de potenciar la creació de més i millors empreses.

Tal com s'estableix a l'Ordre TRE/143/2010, de 5 de març, per la qual s'estableixen les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions de suport als programes d'àmbit local de foment i assessorament a la creació d'empreses, als projectes singulars i/o experimentals de suport a la creació d'empreses (entitats col·laboradores de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, denominades Inicia: per a la creació d'empreses), la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, a través del Pla Inicia per a la creació d'empreses, té com un dels seus objectius prioritaris impulsar, promocionar i fomentar la creació d'empreses amb la finalitat d'autoocupació a Catalunya. En aquest sentit, els objectius de la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses són concurrents amb les polítiques europees d'ocupació. Les noves directrius integrades per al creixement i l'ocupació 2008-2010, en el marc de l'Estratègia Europea d'Ocupació preveuen, entre d'altres, un nou impuls a accions que estimulin el desenvolupament i el creixement de la iniciativa empresarial i la creació d'un entorn favorable per a les microempreses i les petites i mitjanes empreses que a Europa són les responsables de la creació de nou de cada deu llocs de treball. Així mateix, les directrius també fan èmfasi en la conveniència de proporcionar serveis de suport per a la creació i consolidació d'empreses.

Així, la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses vol donar suport a les experiències destinades a donar resposta a les necessitats de les persones emprenedores que requereixen una atenció personalitzada.

El teixit empresarial català es caracteritza per la petita dimensió de les empreses que el formen, característica amb la qual semblen néixer les que es van creant, les quals presenten un potencial de creixement escàs en les primeres etapes de vida.

Les microempreses sobreviuen amb debilitats inherents al fet que les mateixes persones emprenedores conjuguen la condició d'empresari/ària i de treballador/a alhora, sense poder ocupar-se plenament de la planificació dels passos i estratègies que cal seguir, així com dels aspectes de gestió i organització. Aquesta debilitat pot derivar en problemes, atès que l'experiència, la formació i la capacitat de lideratge dels empresaris/àries són característiques que influeixen directament en la consolidació de les organitzacions.

La capacitat de competir que tenen les empreses petites està determinada per tres factors: l'entorn econòmic i institucional, l'estructura del sector on es troba l'empresa i l'estratègia de l'empresa mateixa.

Així, la millora contínua del teixit empresarial de Catalunya depèn en gran mesura d'aquestes noves empreses que comencen i que han de fer-ho plenament adaptades a les condicions del mercat actual.

Atès el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004); la Llei 17/2007, de 21 de desembre, de mesures fiscals i financeres (DOGC núm. 5038, de 31.12.2007), i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Atesa la Llei 25/2009, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 (DOGC núm. 5537, de 31 de desembre de 2009);

Atesos els preceptes legals esmentats, a proposta de la Directora General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les atribucions que m'han estat atribuïdes d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió de subvencions en espècie per a participar en la modalitat de formació i acompanyament empresarial per a la millora de les habilitats empresarials de les persones emprenedores a Catalunya, i obrir la convocatòria per a l'any 2010.

El Programa Creixement Emprenedor (Projecta't) pretén desenvolupar un itinerari d'acompanyament, assessorament i formació intensius per millorar les capacitats empresarials de les persones emprenedores que estan en procés de creació, llançament o creixement de la seva empresa, les diferents accions del qual aniran encaminades a:

  1. Millorar les habilitats i donar suport a les persones emprenedores per tal d'estimular la creativitat i transformar-la en innovacions rendibles, aprofundir sobre tècniques de negociació empresarial, impulsar i establir les xarxes comercials de treball, millorar les capacitats organitzatives i desenvolupar estratègies per a la implicació de les persones en el creixement de l'empresa.

  2. Incrementar les possibilitats de desenvolupament i creixement de les empreses i dels projectes de les persones emprenedores mitjançant un suport intensiu en aspectes relacionats amb la gestió empresarial, les habilitats personals i interpersonals, l'intercanvi d'experiències i la participació en espais de finançament.

Article 2

Termini de presentació de sol·licituds

Les persones que reuneixin els requisits establerts en aquesta Ordre podran sol·licitar les subvencions en el termini d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 3

Aplicació pressupostària i import destinat a les accions realitzades

  1. Per les accions que s'han de dur a terme, l'import total màxim destinat a la concessió de les subvencions que regula aquesta Ordre és de 1.720.000 euros, a càrrec a la partida pressupostària TI05.480.0001.11/3321 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, per import de 1.520.000 euros per a l'any 2010, i de 200.000 euros per a l'any 2011, a la qual s'han d'imputar les subvencions concedides fins a l'exhauriment de la partida pressupostària esmentada.

  2. La concessió d'aquestes subvencions restarà condicionada a les disponibilitats pressupostàries i a l'existència de crèdit suficient i adequat en el moment de la resolució d'atorgament.

Article 4

Tipologia i accions subvencionables

  1. El Programa Creixement Emprenedor preveu dues fases d'actuació per les persones beneficiaries:

Fase 1. L'itinerari formatiu, que inclou quatre accions diferenciades:

  1. Jornades de formació en una escola de negocis: 5 hores.

  2. Càpsules formatives de creixement en habilitats emprenedores: 15 hores.

  3. Entrenament empresarial: assistència tècnica personalitzada per a la reelaboració del pla de negoci, si s'escau, o la potenciació d'aspectes comercials, organitzatius i/o financers: 12 hores.

  4. Espais d'intercanvi i assessorament per part d'empresaris: cara a cara amb l'expert: 3 hores.

    Fase 2 . Jornades de presentació de projectes.

    Les persones emprenedores que hagin assolit els objectius del programa tindran l'oportunitat de presentar en diferents espais el seu projecte empresarial o nou model d'empresa, amb un doble objectiu:

  5. Generar espais d'intercooperació entre les diferents persones participants en el programa.

  6. Cercar inversors/es i finançament.

    Una part d'aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR