ORDRE SSS/240/2002, de 2 de juliol, per la qual s'estableixen les tarifes màximes per a l'any 2002 dels serveis d'assistència integrada de pacients susceptibles de malaltia al·lergològica i dels estudis d'hipersensibilitat medicamentosa contractats pel Servei Català de la Salut.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE SSS/240/2002, de 2 de juliol, per la qual s'estableixen les tarifes màximes per a l'any 2002 dels serveis d'assistència integrada de pacients susceptibles de malaltia al·lergològica i dels estudis d'hipersensibilitat medicamentosa contractats pel Servei Català de la Salut.

L'article 8 del Decret 179/1997, de 22 de juliol, pel qual s'estableixen les modalitats de pagament que regeixen la contractació de serveis sanitaris del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 2445, de 31.7.1997), estableix que el sistema de pagament dels contractes de gestió dels serveis i activitats complementaris que contracti el Servei Català de la Salut serà determinat per l'establiment d'una tarifa màxima en els plecs de clàusules administratives particulars que regeixen la contractació d'aquests serveis i activitats.

D'altra banda, l'article 10.j) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, estableix que correspon al Departament de Sanitat i Seguretat Social la competència per aprovar els preus i les tarifes per a la prestació i la concertació de serveis, així com la seva modificació i revisió. En aquest sentit, l'article 8.2 del Decret 345/2001, de 24 de desembre, pel qual es regula l'establiment dels convenis i els contractes de gestió de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut (DOGC núm. 3542, de 28.12.2001), disposa que una ordre del conseller de Sanitat i Seguretat Social, dictada a proposta del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, ha d'establir les tarifes que han de regir la prestació dels diferents serveis.

Els contractes administratius per a la gestió dels serveis d'assistència integrada de pacients susceptibles de malaltia al·lergològica i estudis d'hipersensibilitat medicamentosa, els quals van ser adjudicats per la Resolució del director del Servei Català de la Salut de 29 de desembre de 2000, de la qual es va donar publicitat mitjançant l'Edicte de 14 de febrer de 2001 (DOGC núm. 3346, de 13.3.2001), estableixen que, en cas de pròrroga, les tarifes s'actualitzaran en el mateix percentatge en què s'incrementi la tarifa màxima establerta per ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

El Consell de Direcció del Servei Català de la Salut, en virtut de les funcions que li atribueix l'article 14.1.k) de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, va acordar en la sessió del dia 19 de març de 2002 proposar al Departament de Sanitat i Seguretat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR