DECRET 167/2010, de 9 de novembre, d'homologació d'accions formatives i de creació de la Comissió Tècnica de Responsables de Formació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

167/2010, de 9 de novembre, d'homologació d'accions formatives i de creació de la Comissió Tècnica de Responsables de Formació.

La Llei 4/1987, de 24 de març, assigna a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) la responsabilitat d'organitzar i impartir cursos de reciclatge, de perfeccionament i de formació permanent o en carrera, adreçats al personal que presta serveis a l'Administració de la Generalitat i també al personal de les administracions públiques catalanes amb les quals s'hagin subscrit convenis. Amb aquesta finalitat, la mateixa Llei reconeix que l'EAPC pot concertar amb els centres universitaris de Catalunya, o amb altres centres públics que compleixin les condicions exigides en cada cas, el desenvolupament d'aquestes activitats. Al seu torn, el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d'octubre, pel qual s'aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, estipula, a l'article 8.3.f, que el Consell Català de la Funció Pública pot proposar mesures d'homologació dels programes de perfeccionament del funcionariat per mitjà de l'EAPC.

En virtut d'aquestes previsions, mitjançant aquest Decret s'habilita l'EAPC per tal que homologui les activitats de reciclatge, de perfeccionament o de formació adreçades al personal que presta serveis a les administracions públiques catalanes, que són realitzades per altres institucions, amb l'objectiu de reconèixer-hi els mateixos efectes que les activitats docents impartides per l'EAPC, i es regula el procediment d'homologació, amb la fixació dels criteris i requisits exigibles per a l'avaluació i, si és el cas, la determinació de la idoneïtat de les esmentades accions formatives.

Així mateix, aquest Decret ha de servir per donar carta de naturalesa als mecanismes de coordinació entre l'EAPC, els departaments de la Generalitat i les universitats públiques catalanes, que fins ara s'han emprat de manera informal, destinats a facilitar el desenvolupament de la planificació, la gestió i l'avaluació de la formació que s'imparteix al personal que hi presta serveis.

L'experiència assolida en els darrers anys ha posat de manifest la conveniència d'afavorir l'acció integrada dels diferents agents que dissenyen, planifiquen, impulsen, avaluen les polítiques de formació, detecten les necessitats i les implementen en l'àmbit departamental i en les universitats públiques catalanes, per tal de treballar plegats, a més del que ha estat esmentat, en l'anàlisi del seu impacte i resultats, mitjançant la constitució formal del Comissió Tècnica de Responsables de Formació, com a òrgan específic de reflexió, d'assessorament i de proposta, en el si del qual es puguin tractar les qüestions que en matèria de formació requereixen un consens ampli i una actuació eficaç, de conformitat amb el que preveuen els articles 47 i 51 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, pel que fa als mecanismes de coordinació de l'Administració i la creació d'òrgans col·legiats de caràcter interdepartamental.

Amb els informes previs de les entitats representatives dels ens locals de Catalunya i de la Comissió de Govern Local;

Per tant, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol I

Objecte

Article 1

Objecte

1.1 L'objecte d'aquest Decret és l'assignació a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) de les funcions relatives a l'homologació d'accions formatives adreçades al personal de les administracions públiques catalanes que no són organitzades o promogudes per l'EAPC, així com l'establiment del procediment a seguir per a l'obtenció de l'homologació.

1.2 Així mateix, es crea la Comissió Tècnica de Responsables de Formació i se'n...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR