DECRET 326/1990, de 21 de desembre, de creació de la medalla d'honor dels bombers professionals i la medalla d'honor dels bombers voluntaris de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'experiència assolida durant els anys de funcionament dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i de salvaments de Catalunya ha fet palesa la necessitat de crear unes distincions per tal d'honorar aquells membres del cos de bombers professionals i dels cossos de bombers voluntaris de la Generalitat que hagin destacat per la seva dedicació en les tasques d'extinció d'incendis i de salvaments, i també per la seva relació continuada amb aquest àmbit.

Per tant a proposta del conseller de Governació, i de conformitat amb el Consell Executiu,

Decreto:

Capítol 1 Medalla d'honor dels bombers professionals

Article 1

Es crea la medalla d'honor dels bombers professionals de la Generalitat de Catalunya per distingir els qui han destacat marcadament en l'exercici de les seves funcions.

Article 2

La medalla esmentada s'otorgarà per dues raons: antiguitat i serveis excepcionals.

Article 3

3.1 La medalla d'honor dels bombers professionals per raó d'antiguitat es concedirà als qui han mostrat una especial dedicació i entrega en l'exercici de les seves funcions al llarg dels anys, i tindrà tres categories: Medalla de bronze: s'atorgarà quan es compleixin els 20 anys de servei. Medalla d'argent: s'atorgarà als titulars de la de bronze quan compleixin els 25 anys de servei. Medalla d'or: s'atorgarà als titulars de la d'argent quan compleixin els 35 anys de servei. 3.2 La medalla d'or es podrà concedir a títol pòstum als bombers professionals morts en acte de servei, amb independència del temps que hagin estat prestant serveis.

Article 4

La medalla d'honor dels bombers professionals per raó de la prestació de serveis excepcionals es podrà concedir als que s'hagin distingit per la realització d'actes d'especial relevància en l'exercici de les seves funcions.

Article 5

La medalla d'honor dels bombers professionals per raó de la prestació de serveis excepcionals té dues categories: Medalla d'argent. Medalla d'or.

Capítol 2 Medalla d'honor dels bombers voluntaris

Article 6

Es crea la medalla d'honor dels bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya per distingir els qui han destacat marcadament en la seva col·laboració en les tasques d'extinció d'incendis i de salvaments.

Article 7

La medalla esmentada s'otorgarà per dues raons: per antiguitat com a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR