DECRET 58/1988, de 10 de març, pel qual es crea el Consorci Hospitalari de Terrassa i se n'aproven els Estatuts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 11/1992.

El desplegament del mapa sanitari de Catalunya preveu, en relació amb la ciutat de Terrassa, l'obertura i la posada en marxa del centre hospitalari anomenat Hospital de la Mancomunitat Sabadell-Terrassa, centre pertanyent a la Generalitat de Catalunya.

L'obertura i la posada en marxa d'aquest centre suposaria una millora en l'assistència sanitària que es presta a Terrassa i el seu àmbit d'influència.

D'altra banda, la Fundació Hospital de Sant Llàtzer presta assistència sanitària a la població de Terrassa i té una acreditada tradició en l'exercici d'aquesta actuació. En aquest sentit, l'Hospital de Sant Llàtzer de Terrassa es troba inclòs a l'Annex del Decret 202/1985, de 15 de juliol, com un dels centres hospitalaris que podrà integrar-se a la xarxa hospitalària d'utilització pública creada per aquest Decret.

L'obertura i la posada en funcionament de l'Hospital de la Mancomunitat Sabadell-Terrassa ha de ser realitzada ajustant-se al principi de racionalització de la despesa, i no pot representar un increment innecessari en els recursos globals de la zona, tenint en compte, en tot moment, els criteris fixats pel Departament de Sanitat i Seguretat Social en el procés de reordenació hospitalària; així mateix, ha d'ampliar el marc de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i les entitats públiques i privades en la millora de la prestació de l'assistència sanitària.

Per això, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Hospital de Sant Llàtzer de Terrassa creuen que l'obertura i posada en funcionament de l'Hospital anomenat Mancomunitat Sabadell-Terrassa ha de portar-se a terme en el marc d'un Consorci integrat per les tres institucions.

Atès el que disposen els articles 9.1 i 17 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya;

A proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consorci Hospitalari de Terrassa i s'aproven els seus Estatuts, que estableixen la seva composició, les finalitats i l'organització, segons resulta de l'Annex d'aquest Decret.

Article 2

El Consorci Hospitalari de Terrassa tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

El Conseller de Sanitat i Seguretat Social procedirà a formalitzar, en representació de la Generalitat de Catalunya i juntament amb els representants de les entitats consorciades, l'acte constitutiu del Consorci Hospitalari de Terrassa i a nomenar els sis representants de la Generalitat que han de formar part de l'òrgan de govern del Consorci.

Disposició final Única Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 10 de març de 1988

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Josep Laporte i Salas Conseller de Sanitat i Seguretat Social

ESTATUTS Del Consorci Hospitalari de Terrassa

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci 1.1 Amb la denominació de Consorci Sanitari de Terrassa es constitueix un Consorci Administratiu en el qual participen la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació privada Sant Llàtzer. 1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques o privades que puguin col·laborar en els objectius del Consorci, així com efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixen l'objectiu. L'acord d'admissió de nous membres exigirà la majoria prevista a l'article 15.2 d'aquests Estatuts.

Article 2

Objectiu i finalitats 2.1 L'objectiu del Consorci és l'execuxió d'activitats hospitalàries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d'investigació al servei de la població resident en l'àmbit sanitari de Terrassa i la seva àrea sanitària. 2.2 Seran finalitats específiques del Consorci: 2.2.1 L'assistència hospitalària integrada, vinculada a la xarxa d'assistència primària i coordinada amb altres nivells sòcio-sanitaris. 2.2.2 La prestació, si així s'acorda, de l'assistència als malalts crònics i als de serveis socials. 2.2.3 La participació en la promoció de campanyes o tasques de medicina preventiva. 2.2.4 Proporcionar serveis de rehabilitació. 2.2.5 La docència, relacionada amb la sanitat i, en general, en matèria de salut física i mental. 2.2.6 Les activitats d'investigació, estudi i divulgació cultural, relacionades amb la sanitat i les ciències de la salut. 2.2.7 Totes les que estiguin directament o indirectament relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment i que acordi el Consell de Govern.

Article 3

Participació de les entitats consorciades Les entitats consorciades contribuiran a la millor consecució de l'objectiu i les finalitats esmentades a l'article anterior de diverses maneres i amb l'abast que a continució s'indica: 3.1 La Generalitat de Catalunya, en l'exercici de les competències determinades als articles 9 i 17 de l'Estatut de Catalunya, exercirà la tutela de l'organització i els serveis vinculats i/o dependents del Consorci, vetllarà per la correcta assignació dels recursos econòmics i cedirà al Consorci l'ús dels béns mobles i immobles determinats en els corresponents protocols d'adhesió, i que no podran ser destinats a altres finalitats de les previstes pel Reial Decret 1517/1981, de 8 de juliol ( DOGC núm. 145, de 24 de juliol). 3.2 L'Ajuntament de Terrassa, en l'exercici de les competències que li corresponguin en matèria sanitària, participarà en el Consorci amb les aportacions que es fixin als corresponents protocols d'adhesió. 3.3 La Fundació Hospital-Casa de Caritat de Sant Llàtzer de Terrassa aportarà al Consorci els seus mitjans materials, assenyalats als corresponents protocols d'adhesió.

Article 4

Personalitat i capacitat jurídica El Consorci Administratiu regulat per aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, de caràcter institucional, dotada de personalitat jurídica plena i independent de la dels seus membres, amb tota la capacitat jurídica de dret públic i privat que requereixi la realització dels seus propis objectius. En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, a més de les facultats que com a subjecte actiu de l'Administració pública li corresponen, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, celebrar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercitar les accions previstes a les lleis.

Article 5

Règim jurídic El Consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, es regirà per aquests Estatuts, pels reglaments d'organització de les diverses activitats i per les disposicions legals de caràcter general que li siguin aplicables.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR