ORDRE IRP/401/2007, de 5 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de defensa i promoció dels drets humans i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2008 i el bienni 2008-2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/401/2007, de 5 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de defensa i promoció dels drets humans i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2008 i el bienni 2008-2009.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya indica, en l'article 4 del seu títol preliminar que .Els poders públics de Catalunya han de promoure el ple exercici de les llibertats i els drets que reconeixen aquest Estatut, la Constitució, la Unió Europea, la Declaració universal de drets humans, el Conveni europeu per a la protecció dels drets humans i els altres tractats i convenis internacionals subscrits per Espanya que reconeixen i garanteixen els drets i les llibertats fonamentals.. Alhora insisteix en la necessitat que els poders públics promoguin la llibertat i la igualtat dels individus i grups i els valors de la llibertat, la democràcia, la igualtat, el pluralisme i la pau, entre altres.

En aquest sentit, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació té com a un dels seus principals objectius desenvolupar una política pública de foment de la pau i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme, en el marc del que preveu la Llei de foment de la pau. Per aquest motiu, es va crear el Programa per a l'Institut Català Internacional per la Pau amb una doble finalitat: d'una banda, crear l'Institut Català Internacional per la Pau i, d'una altra, impulsar una política de foment de la pau per part dels diferents departaments de la Generalitat, de forma coordinada i transversal.

El Programa per a l'Institut Català Internacional per la Pau s'ha transformat en l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans, que té per objectius, a més d'elaborar el projecte final de l'Institut, desenvolupar unes polítiques públiques de foment de la pau i de promoció dels drets humans, d'acord amb el Consell Català de Foment de la Pau, com a espai de participació i consulta sobre polítiques de foment de la pau, i programar accions en l'àmbit del foment de la pau i els drets humans.

La voluntat de crear l'Institut Català Internacional per la Pau, i, amb aquest objecte, la dotació del Programa per a la seva creació en el si del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, van respondre a la necessitat expressada moltes vegades pel mateix moviment per la pau de dotar-se d'un instrument institucional que impulsés, potenciés i ajudés a vertebrar el conjunt de grups, persones, entitats i institucions que donen força al moviment per la pau i els drets humans.

A aquesta necessitat corresponen activitats destinades a reforçar i impulsar les actuacions que des de fa molts anys la societat organitzada, des de les entitats, està portant a terme en favor del foment dels drets humans al nostre país.

No cal oblidar, a més, que l'any 2008 se celebrarà el 60è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, ocasió especialment important per a avaluar els resultats i els principals reptes que afecten al sistema de protecció dels drets humans instaurat per les Nacions Unides.

Per això, i d'acord amb els seus objectius, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació obre dues línies de subvencions adreçades a incrementar la presa de consciència de la societat catalana del valor i contingut dels drets humans, i enfortir les xarxes d'entitats catalanes que treballen en aquest terreny així com la seva capacitat d'actuació a través de quatre eines d'actuació a disposició de les entitats: la formació, la recerca, la difusió i la participació.

Per a aquesta finalitat, és necessari aprovar les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats al foment dels drets humans a través de les actuacions anteriorment esmentades.

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

1.1 S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de defensa i promoció dels drets humans que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 S'obren dues convocatòries públiques:

La convocatòria per a projectes a desenvolupar durant l'any 2008.

La convocatòria per a projectes a desenvolupar durant els anys 2008-2009.

S'obren ambdues convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en les bases reguladores que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions començarà l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitzarà trenta dies hàbils després de la seva publicació.

Article 3

3.1 Els ens beneficiaris de les subvencions corresponents a la convocatòria anual de l'any 2008, tenen fins al 7 de novembre de 2008 per presentar el corresponent compte justificatiu.

3.2 Els ens beneficiaris de les subvencions corresponents a la convocatòria biennal dels anys 2008-2009, tenen fins al 9 de novembre de 2009 per a presentar el corresponent compte justificatiu.

Article 4

Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a l'aplicació pressupostària IT05D/482370100/1210 o partida equivalent del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació per a l'any 2008, i resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient. La convocatòria anual de l'any 2008 té destinada una quantia màxima total de 350.000 euros. La convocatòria biennal pels anys 2008-2009 té destinada una quantia màxima total de 600.000 euros, distribuint-se de la següent manera: 300.000 euros per a l'any 2008 i 300.000 euros per a l'any 2009.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 5 de novembre de 2007

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions per a la realització d'activitats de defensa i promoció dels drets humans

.1 Objecte

S'estableixen les bases reguladores de les subvencions per a projectes adreçats a defensar i promocionar els drets humans.

.2 Beneficiaris

Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les entitats sense ànim de lucre la seu social de les quals es troba a Catalunya, que compleixin amb les condicions següents:

  1. Disposar de seu social o delegació amb establiment permanent a Catalunya, així com tenir una presència activa, capacitat de mobilització i base social àmplia al territori català. L'entitat ha de tenir un equip de gestió o un òrgan de treball amb capacitat de decisió a Catalunya que pugui assumir la responsabilitat directa de la presentació de la sol·licitud i estar en condicions de donar en tot moment a la Generalitat de Catalunya...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR