ORDRE ECO/326/2011, de 7 de novembre, dels llibres registre i el deure d'informació estadística i comptable i de negoci dels mediadors d'assegurances i reassegurances privades.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/326/2011, de 7 de novembre, dels llibres registre i el deure d'informació estadística i comptable i de negoci dels mediadors d'assegurances i reassegurances privades.

L'article 126 de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, atribueix a la Generalitat la competència compartida sobre l'estructura, l'organització i el funcionament de les entitats físiques i jurídiques que actuen en el mercat assegurador, d'acord amb els principis, les regles i els estàndards mínims que fixin les bases estatals. Aquesta competència inclou els actes d'execució reglats que li atribueixi la legislació estatal.

La Llei estatal 26/2006, de 17 de juliol, de mediació d'assegurances i reassegurances, estableix en la disposició final primera el seu caràcter bàsic. L'article 47 fixa, a més, la delimitació competencial de les comunitats autònomes en l'àmbit de la mediació en assegurances i reassegurances privades. L'article 49 estableix que les comunitats autònomes han de facilitar a la Direcció General d'Assegurances i Fons de Pensions, amb periodicitat anual, la informació estadística i comptable que els corredors d'assegurances i reassegurances estan obligats a trametre a l'òrgan de control corresponent.

El Decret 127/2008, d'1 de juliol, de regulació de les competències de la Generalitat en matèria de mediació en assegurances i reassegurances privades, faculta el conseller d'Economia i Coneixement per dictar disposicions que en complementin la regulació.

El Reial decret 764/2010, d'11 de juny, pel qual es desenvolupa la Llei 26/2006, de 17 de juliol, de mediació d'assegurances i reassegurances privades en matèria d'informació estadística-comptable i del negoci, i de competència professional estableix, en la seva disposició final primera, els articles que tenen la consideració de bases de la ordenació de les assegurances privades.

La consolidació en la realitat del sector de la mediació d'assegurances i reassegurances privades dels nous conceptes i figures que incorporà la Llei 26/2006, de 17 de juliol, han posat de manifest la necessitat de perfeccionar els requeriments d'informació als quals estan obligats els corredors d'assegurances i reassegurances, així com la d'incrementar les dades relatives a l'activitat dels agents d'assegurances vinculats i sobre els operadors de bancassegurances vinculats tant per a facilitar la tasca de supervisió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR