ORDRE ARP/343/2002, de 7 d'octubre, per la qual es regula la implantació d'un pla pilot de seguiment de la flota pesquera via satèl-lit.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/343/2002, de 7 d'octubre, per la qual es regula la implantació d'un pla pilot de seguiment de la flota pesquera via satèl-lit.

El Reglament CEE 2847/1993, del Consell, pel qual s'estableix un règim de control aplicable a la política pesquera comuna, preveu un sistema de localització de vaixells pesquers (SLB) mitjançant el posicionament via satèl-lit.

Els reglaments CEE 686/1997 i 1489/1997 determinen l'aplicació, a partir de l'1 de gener de 2001, del SLB a tots els vaixells pesquers dels estats membres de més de vint metres d'eslora entre perpendiculars o vint-i-quatre metres d'eslora total. Queden exempts del seu àmbit d'aplicació els vaixells que no romanguin mai, més de vint-i-quatre hores a la mar comptades des del moment de la sortida fins al retorn a port, i els que feinegin exclusivament dins la franja de les dotze milles de la línia de costa.

Els reglaments anteriors, però, faculten els estats membres a ampliar la instal-lació del SLB a les embarcacions declarades exceptuades i per això l'Ordre de 12 de novembre de 1998, per la qual es regula a Espanya el sistema de localització de vaixells pesquers via satèl-lit, estableix l'obligatorietat d'incloure en el sistema de localització de vaixells (SLB) tots els vaixells pesquers censats al Mediterrani dins de les modalitats d'arrossegament, encerclament, palangre de fons, i arts menors de més de vint metres d'eslora entre perpendiculars o vint-i-quatre metres d'eslora total, amb independència del tipus, l'horari o la zona de navegació.

De l'anàlisi de cadascuna de les modalitats de pesca a Catalunya se'n desprèn que no hi ha, dins de l'especificitat de les nostres pesqueres i des d'un punt de vista de gestió dels recursos pesquers, cap diferència entre l'activitat pesquera desenvolupada per una embarcació de vint metres d'eslora i una d'inferior, i per això es considera necessari complementar el mecanisme de localització de vaixells via satèl-lit.

En conseqüència, d'acord amb la proposta de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Implantació i àmbit d'aplicació

S'estableix el Pla pilot del sistema de localització de vaixells local (SLVL) el qual és d'aplicació a les embarcacions amb port base a Catalunya, de qualsevol modalitat, que siguin seleccionades d'entre les excloses del sistema de localització de vaixells estatal (SLB).

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR