ORDRE IUE/231/2009, de 4 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia d'ajuts per a la implantació de plans de millora de la posició competitiva del sector de l'automoció, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Innovacio, Universitats i Empresa
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IUE/231/2009, de 4 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores de la línia d'ajuts per a la implantació de plans de millora de la posició competitiva del sector de l'automoció, i s'obre la convocatòria per a l'any 2009.

El sector industrial té una importància decisiva en el creixement econòmic de Catalunya com a motor de desenvolupament i de creació d'ocupació. L'objectiu dels ajuts que regula aquesta Ordre és assegurar la continuïtat del sector de l'automoció, tant d'automòbils com de motocicletes, a Catalunya. Amb aquest objectiu seran elegibles les actuacions que millorin la posició competitiva de les empreses, s'avancin a les tendències de mercat o incrementin el valor afegit dels seus productes o l'eficiència i/o sostenibilitat dels processos de fabricació.

El Govern, tenint en compte el món empresarial en el seu conjunt i l'efecte decisiu que la inversió industrial té sobre el creixement de l'economia, impulsa una sèrie d'instruments, per mitjà del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, amb l'objectiu d'ajudar les empreses industrials i especialment la petita i mitjana empresa a millorar la seva competitivitat en un entorn empresarial dinàmic.

Seran beneficiàries les empreses del sector de l'automoció, tant fabricants de vehicles de dues i quatre rodes, com de components, amb establiment operatiu a Catalunya, independentment de la seva mida, si bé es prioritzaran els projectes que presentin les petites i mitjanes empreses. També seran beneficiàries aquelles empreses que tot i no pertànyer al sector de l'automoció acreditin que un 40% de la seva facturació procedeix del sector de l'automoció. Es tracta d'afavorir la seva posició estratègica per poder fer front al període de recuperació de la crisi i, precisament en aquest sentit, es fa una aposta per les inversions que assegurin la continuïtat del sector de l'automoció, posant èmfasi en els segments de mercat més competitius en el futur.

D'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts d'Estat;

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003) i amb el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Empresa, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'aproven les bases reguladores que regiran la convocatòria pública de la línia de subvencions per a la implantació de plans per millorar la posició competitiva de les empreses del sector de l'automoció.

Article 2

Convocatòria i aplicació pressupostària

2.1 S'obre la convocatòria pública per a l'any 2009 per a la concessió de les subvencions a què fa referència l'article 1.

2.2 La quantitat màxima destinada a aquesta convocatòria dins de l'any 2009 és de 10.800.000 euros. El seu finançament serà a càrrec de la partida pressupostària IU03/770000100/6220 del pressupost de la Secretaria d'Indústria i Empresa per a l'any 2009. Aquesta quantia podrà incrementar- se amb les quantitats derivades d'ajuts que hagin estat objecte de revocació.

Article 3

Règim jurídic

A aquestes bases els són aplicables el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003) i el reglament que la desplega aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006).

Article 4

Termini i lloc de presentació de sol·licituds

4.1 El termini de presentació de sol·licituds per obtenir els ajuts que preveu aquesta línia és d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.2 Les sol·licituds s'han de presentar als llocs i pels mitjans a què fa referència la base 6.1.

Article 5

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L'òrgan competent per la tramitació i resolució del procediment, el termini per la seva conclusió, el mitjà de notificació de la resolució i si aquesta posa fi a la via administrativa, i la indicació dels recursos que es poden interposar, estan regulats a la base 10.

Article 6

Delegació

Es delega en el secretari d'Indústria i Empresa la resolució de concessió o denegació d'aquests ajuts.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 de maig de 2009

Josep Huguet i Biosca

Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular la línia de subvencions per a la implantació de plans de millora de la posició competitiva de les empreses del sector de l'automoció.

Els plans per afavorir la competitivitat de les empreses industrials del sector de l'automoció, tant dels fabricants d'automòbils i motocicletes, com dels components, han d'incloure projectes d'inversió o activitats relacionades amb alguna de les següents línies d'actuació:

  1. Desenvolupament de nous productes que incorporin millores significatives respecte dels existents, o bé incrementant el seu valor afegit, la sostenibilitat o la seguretat. També les inversions en actius fixos destinats a la producció d'aquests nous productes.

  2. Reenginyeria de processos productius amb l'objectiu de millora de l'eficiència, flexibilitat o reducció de l'impacte ambiental.

  3. Implantació de sistemes avançats de producció, especialment els que impliquin aplicacions avançades de les TIC i la seva aplicació al llarg de la cadena de valor.

    .2 Beneficiaris

    2.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts:

  4. Les empreses del sector de l'automoció, tant d'automòbils com de motocicletes, i de materials de transport, d'acord amb el codi 29 de la CCAE-2009, amb establiment operatiu a Catalunya, sigui quina sigui la seva forma jurídica.

  5. Les empreses que sense pertànyer a aquest sector acreditin que al llarg dels dos darrers exercicis han realitzat el 40% de les seves vendes a empreses que pertanyen al sector descrit en el punt anterior.

    2.2 Per ser beneficiari és independent la mida de l'empresa, si bé es prioritzaran els projectes presentats per les petites i mitjanes empreses, d'acord amb els criteris de valoració i ponderació establerts en el punt 9.f) d'aquestes bases.

    2.3 Als efectes d'aquesta convocatòria es considerarà petita i mitjana empresa (PIME) la que s'ajusti a la definició que d'aquesta determini la Unió Europea. En el moment de la publicació d'aquesta convocatòria aquesta definició s'estableix en la Recomanació de la Comissió de 6 de maig de 2003 (DOCE L 124/36, de 20.5.2003). Sobre la base d'aquesta Recomanació, s'entén per PIME l'empresa que ocupi menys de 250 treballadors i el volum de negoci anual de la qual no excedeixi els 50 milions d'euros o el seu balanç general anual no excedeixi els 43 milions d'euros. Per calcular aquests imports caldrà tenir en compte les diverses definicions que estableix la Recomanació, en especial les referides a empresa autònoma, associada o vinculada.

    2.4 No es consideren beneficiàries d'aquests ajuts les associacions, fundacions i, en general, les entitats sense ànim de lucre.

    .3 Requisits dels beneficiaris

  6. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors, complir amb l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels discapacitats (BOE núm. 103, de 30.4.1982), i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR