ORDRE ECO/85/2014, de 28 de febrer, de modificació de l'Ordre ECO/363/2012, de 31 d'octubre, per la qual s'implanten diversos estudis universitaris oficials de grau a la Universitat Politècnica de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

Mitjançant l’Ordre ECO/363/2012, de 31 d’octubre, es va preveure la implantació de diversos estudis universitaris oficials de grau a la Universitat Politècnica de Catalunya, per tal d’adequar l’estructura cíclica dels ensenyaments universitaris als requeriments europeus, d’acord amb el Reial decret 1393/2007, de 29 d’octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials.

Amb la nova estructura dels estudis universitaris adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior, no es pot establir l’equivalència entre els estudis anteriors i els nous estudis, no obstant això, amb la implantació dels graus s’inicia l’extinció progressiva dels estudis anteriors. Cal remarcar que la transformació de les enginyeries tècniques s’ha dut a terme mitjançant els estudis de grau i les enginyeries s’han transformat mitjançant els estudis de grau més el màster universitari. En aquest sentit, els estudis de grau condueixen a la professió regulada d’enginyer tècnic i els estudis de màster universitari condueixen a la professió d’enginyer.

Consegüentment, per tal de garantir que la nova ordenació no pugui induir a error o confusió en relació amb els efectes professionals que produeix l’estudi universitari corresponent, es creu convenient modificar l’ordre implantada, amb la inclusió de la professió regulada corresponent a cadascun dels títols universitaris que s’implanten, en el cas que l’estudi concret habiliti per a l’exercici d’una professió que es considera regulada en el context actual, a títol informatiu, d’acord amb la normativa específica que per a cada professió estableix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

De conformitat amb el que estableixen la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats; la Llei 1/2003, de 19 de febrer, d'universitats de Catalunya; el Reial decret 1393/2007, de 29 de octubre, pel qual s’estableix l’ordenació dels ensenyaments universitaris oficials; el Reial decret 557/1991, de 12 d’abril, sobre creació i reconeixement d’universitats i centres universitaris; el Decret 258/1997, de 30 de setembre, pel qual es regula la Programació universitària de Catalunya i els procediments de creació o reconeixement i de reordenació de centres docents universitaris i d'implantació d'ensenyaments, i els Estatuts de la Universitat Politècnica de Catalunya, i a proposta del director general d’Universitats,

Resolc:

Article 1

Es modifica la disposició transitòria de l’...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR