ORDRE TRI/268/2005, de 6 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores del programa d'incentius per a la creació d'ocupació lligada a projectes de nova inversió empresarial considerats estratègics per a l'economia catalana i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi convocatòria 14001).

SecciónDisposicions Generals
EmisorCentre D'Innovació i Desenvolupament Empresarial
Rango de LeyOrdre

Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial

ORDRE TRI/268/2005, de 6 de juny, per la qual s'aproven les bases reguladores del programa d'incentius per a la creació d'ocupació lligada a projectes de nova inversió empresarial considerats estratègics per a l'economia catalana i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi convocatòria 14001).

El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball i Indústria, té com a objectiu l'atracció de noves inversions empresarials generadores d'ocupació que afavoreixin el desenvolupament del teixit empresarial català i el seu pes econòmic a nivell nacional i internacional.

En un entorn marcat per la competència global, en el qual cada vegada són més els països i regions potencialment receptors d'inversions empresarials, pràcticament tots els països del món han intensificat els mecanismes d'incentius a l'atracció de noves inversions empresarials així com els instruments de manteniment de les inversions d'empreses que ja operen localment.

La intensificació de la competència per atreure inversions no només s'observa en l'oferta de subvencions, sinó també en l'oferta de serveis al possible inversor, així com a les accions proactives de promoció que desenvolupen les administracions publiques.

L'oferta de serveis és realment rellevant, donat que influeix directament sobre l'avanç del projecte i sobre la decisió final de l'empresa, i per aquest motiu aquesta línia d'incentius ve a complementar i incentivar adequadament les activitats que desenvolupa l'Agència Catalana d'Inversions del CIDEM.

Mitjançant aquest programa d'incentius des del Departament de Treball i Indústria es dóna suport a les inversions que es considerin estratègiques pel teixit industrial català, i que contribueixen a portar a terme els objectius de política industrial i d'ocupació de Catalunya.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificada per la Llei 12/2004, de 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004);

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Per això, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases reguladores d'incentius per a la creació d'ocupació lligada a projectes de nova inversió empresarial considerats estratègics per l'economia catalana i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per a l'any 2005.

Article 2

Convocatòries

2.1 En funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM, es publicaran en el DOGC les convocatòries per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció dels ajuts previstos en aquesta Ordre, les quals contindran les determinacions establertes per la normativa d'aplicació.

2.2 En el supòsit que, un cop resolta la convocatòria de les subvencions previstes en aquesta Ordre, no s'hagués esgotat l'import màxim destinat per a l'exercici corresponent, o en el cas que el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) obtingués fons addicionals destinats a les accions regulades en aquesta Ordre, es podrà, amb el romanent que quedi o amb l'import d'aquests fons addicionals, obrir una nova convocatòria per a la concessió dels ajuts regulats en aquesta Ordre, mitjançant resolució del president del Comitè Executiu del CIDEM.

2.3 A mesura que es produeixin renúncies o revocacions de les subvencions i en el supòsit que, un cop resolta la convocatòria, s'hagi esgotat l'import màxim destinat per a aquest exercici, es podran assignar nous atorgaments als projectes que no van arribar a obtenir subvenció i que, atesos els criteris de valoració continguts en aquesta Ordre, mantenien una posició immediatament posterior a la dels projectes subvencionats segons l'ordre de preferència establert, sempre que aquests projectes es puguin realitzar en els terminis establerts a la present Ordre.

Article 3

Tipus d'ajuts

El Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) podrà atorgar ajuts per a la realització dels projectes següents:

  1. Projectes d'establiment de seus socials d'empreses, incloses cooperatives i societats laborals, a Catalunya lligades a l'establiment de centres de decisió de caràcter supraregional, tal com es defineixen a l'article 7 d'aquesta Ordre.

  2. Projectes d'inversió que creïn ocupació neta lligada al desenvolupament de noves activitats, tal com es defineixen a l'article 10 d'aquesta Ordre.

Article 4

Beneficiaris: concreció i requisits

4.1 Podran ser beneficiàries dels ajuts previstos en aquesta Ordre les entitats següents:

  1. En el cas d'ajuts per a projectes d'establiment de seus socials a Catalunya, les empreses, incloses les cooperatives i societats laborals, que estableixin a Catalunya la seva seu social i que això comporti l'establiment d'un centre de decisió o de competència d'escala superior a la del propi territori de Catalunya.

  2. En el cas d'ajuts per a projectes d'inversió que creïn ocupació neta, les empreses, incloses les cooperatives i societats laborals, amb projectes generadors d'ocupació associats a una inversió inicial que comporti el desenvolupament a Catalunya de noves activitats empresarials.

    4.2 Sens perjudici dels requisits que específicament es puguin exigir per a cadascuna de les línies d'ajut previstes en aquesta Ordre, amb caràcter general, els beneficiaris hauran de complir els següents:

  3. En el cas d'empreses amb 50 o més treballadors, complir amb l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, i la disposició transitòria del Decret del Govern de la Generalitat de Catalunya 238/1987, de 20 de juliol, de donar ocupació almenys a un 2% de treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat, o bé aplicar les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 364/2005, de 8 d'abril (BOE núm. 94, de 20.4.2005), el Reial decret 290/2004, de 20 de febrer, pel qual es regulen els enclavaments laborals (BOE núm. 45, de 21.2.2004), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196, de 2.8.2000).

  4. Complir les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

  5. Complir els requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  6. No trobar-se en cap de les circumstàncies previstes en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  7. No haver estat sancionades, en resolució ferma, per la comissió d'infracció greu en matèria d'integració laboral de disminuïts o molt greu en matèria de relacions laborals o en matèria de Seguretat Social en el Treball, de conformitat amb el Text refós de la Llei sobre infraccions i sancions de l'ordre social, aprovat per Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d'agost.

    El compliment d'aquests requisits s'acreditarà mitjançant l'aportació de la documentació prevista a l'article 13.3 d'aquesta Ordre.

Article 5

Quantitat màxima i aplicació pressupostària per a l'any 2005

5.1 La quantitat màxima destinada a aquests ajuts durant l'any 2005 és de 3.000.000 euros, aplicats a la partida pressupostària 19.6470.219.64.11.1 del pressupost del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) (codi de reserva 14001). Aquesta quantitat es reparteix en una proporció del 60% i 40% entre el primer i el segon termini, respectivament, de presentació de sol·licituds que s'estableixen en aquesta convocatòria. En el cas d'existència de sobrant una vegada resoltes les sol·licituds presentades al primer termini, aquest sobrant passarà al termini posterior.

5.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2005 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 6

Convocatòria per al 2005: forma, termini de presentació de sol·licituds, tramitació i resolució

6.1 S'estableixen dos períodes per a la presentació de sol·licituds dins de l'any 2005: del 27 de juny al 25 de juliol i del 26 de setembre al 25 d'octubre.

6.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades al director del CIDEM i s'han de formalitzar d'acord amb un imprès normalitzat que es podrà obtenir al web del CIDEM (www.cidem.com) i a qualsevol de les seves delegacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Berga, Manresa i Tortosa, les adreces de les quals s'especifiquen en l'article 13.1 d'aquesta Ordre.

6.3 Les sol·licituds, acompanyades de la documentació que es fa constar en l'article 13.3 d'aquesta Ordre, s'han de presentar a la seu del Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions, les adreces de les quals s'especifiquen en l'article 13.1 d'aquesta Ordre, o mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

6.4 Les sol·licituds es tramitaran d'acord amb el procediment de concurrència competitiva previst en aquesta Ordre i es valoraran per la comissió de valoració prevista en l'article 14.2 d'aquesta Ordre i d'acord amb els criteris de valoració i la ponderació establerts en l'article 15 d'aquesta Ordre.

6.5 La resolució d'atorgament o denegació dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR