ORDRE AAR/409/2008, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la incentivació de la millora de l'eficiència energètica en explotacions agràries, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/409/2008, de 8 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per a la incentivació de la millora de l'eficiència energètica en explotacions agràries, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar el dia 11 d'octubre de 2005 el Pla de l'energia de Catalunya 2006-2015, el qual vol portar la societat catalana cap a un model energètic que asseguri el servei als ciutadans i a les empreses i que a més sigui de qualitat i sostenible. Més enllà del posicionament estratègic, el Pla vol proposar també mesures específiques que permetin avançar en aquest camí en un termini més curt.

Amb l'objectiu de promoure l'eficiència energètica per tal de millorar la competitivitat del sector agrari, en data 20 de setembre de 2006, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l'Institut Català d'Energia varen signar un Acord marc de col·laboració que instrumentalitza l'esforç conjunt per col·laborar en el desenvolupament d'una sèrie d'accions que permetin millorar la competitivitat del sector, amb la incorporació del vector energètic en la presa de decisions.

En aquest sentit, fruit de les accions realitzades en el marc d'aquest Acord, entre aquestes les diagnosis energètiques els resultats de les quals reflecteixen la realitat i les necessitats energètiques dels sistemes de producció agrària i d'instal·lacions ramaderes i de reg, s'han dissenyat les accions a emprendre per fomentar l'eficiència i l'estalvi energètics en aquests àmbits.

Per tal d'acotar el camp d'acció, s'han escollit per a la realització de les diagnosis energètiques els sectors que suposen una major despesa energètica i que, per tant, són potencialment més adients a l'hora d'incorporar mesures d'estalvi i d'eficiència energètica.

D'altra banda, la Llei 18/2001, de 31 de desembre, d'orientació agrària, estableix entre els seus objectius la consolidació de l'activitat agrària per tal d'aconseguir, entre d'altres, un sector agrari competitiu i professional, respectuós amb el medi ambient, amb unes produccions de qualitat al servei del consumidor.

Aquesta línia d'ajut té naturalesa d'ajut d'estat subjecte al règim d'exempció de notificació del Reglament CE 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i pel qual es modifica el Reglament CE 70/2001 (DOUE L-358, de 16.12.2006), i en conseqüència s'han efectuat tots els tràmits preceptius a efectes de regularitzar-ho, i ha rebut el número d'ajut XA 315/2008.

Per tot això, a proposta de la Direcció General de Desenvolupament Rural, d'acord amb el que estableix el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per a la incentivació de la millora de l'eficiència energètica en explotacions agràries, les quals es publiquen als annexos d'aquesta disposició.

Article 2

2.1 Convocar una línia d'ajuts amb l'objectiu de finançar les inversions que vagin destinades a la millora de l'eficiència energètica, d'acord amb les bases reguladores que s'aproven a l'annex 1 d'aquesta Ordre efectuades per les explotacions agràries detallades a l'article 2.2, que pertanyen a sectors objecte de diagnosi energètica.

2.2 Seran auxiliables les inversions que preveu l'annex 2 realitzades en explotacions agràries corresponents als sectors on s'han realitzat diagnosis energètiques d'acord amb l'Acord marc de col·laboració entre el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l'Institut Català de l'Energia i les seves addendes successives.

2.3 El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.4 El finançament dels ajuts que s'estableixen en aquesta Ordre anirà a càrrec de la partida AG02 D/770000100/6140 del projecte de pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural per a l'exercici 2009 per un import màxim de 480.000 euros.

2.5 D'acord amb el que estableix l'article 18.7 de la Llei 17/2007, la inexistència de crèdit suficient en el moment de la resolució de concessió tindrà caràcter suspensiu per a aquesta convocatòria d'ajuts de 2008.

2.6 L'òrgan competent per a la tramitació del procediment és el Servei d'Ajuts a les Estructures Agràries i Agroalimentàries.

2.7 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el director o la directora general de Desenvolupament Rural.

2.8 La Comissió de valoració estarà constituïda pel subdirector o la subdirectora general d'Estratègia Rural, pel subdirector o la subdirectora general d'Innovació Rural, i el/la responsable de Planificació Rural.

2.9 El termini màxim per emetre i notificar la resolució per escrit amb acusament de recepció serà de quatre mesos, comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. En cas de manca de resolució expressa, la sol·licitud es considera desestimada per silenci administratiu.

2.10 Contra la resolució del director o la directora general de Desenvolupament Rural, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes a partir de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per emetre la resolució i notificar-la que estableix l'apartat 2.8 anterior.

2.11 El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l'Institut Català d'Energia establiran, mitjançant el conveni oportú, el procediment de gestió interna que reguli la tramitació i el finançament d'aquests ajuts.

Disposició addicional

Aquests ajuts tenen naturalesa d'ajuts d'estat sotmesos al règim d'exempció que estableix el Reglament CE 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre, sobre l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts estatals per a les petites i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles i pel qual es modifica el Reglament CE 70/2001, per la qual cosa la Comissió Europea pot emetre una decisió per la qual tant les bases reguladores i la convocatòria, com les resolucions de concessió es podran veure modificades, si escau, per adaptar-se als termes del pronunciament esmentat.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR