ORDRE TRI/163/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes empresarials en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica en sectors estratègics, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi convocatòria 13402).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/163/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes empresarials en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica en sectors estratègics, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi convocatòria 13402).

Els resultats de la convocatòria de l'any 2004 d'incentius a la inversió industrial en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica en sectors estratègics, oberta mitjançant l'Ordre TRI/293/2004, de 4 d'agost, del Departament de Treball i Indústria, han posat de manifest la conveniència de continuar amb el suport als projectes empresarials d'R+D i innovació en aquests sectors com a mitjà fonamental per millorar el posicionament competitiu de la indústria catalana i per augmentar la participació dels sectors d'alt potencial de creixement i contingut tecnològic elevat en l'estructura industrial catalana.

Pel que fa a altres aspectes, i com a conseqüència de la gestió duta a terme durant l'any 2004, s'ha posat de manifest la necessitat d'introduir alguns canvis per millorar l'eficàcia de l'acció pública. En aquest sentit, per tal que el projecte pugui rebre una subvenció, s'ha establert la necessitat d'una inversió mínima, s'ha inclòs la química fina entre els sectors que poden rebre ajut i s'ha potenciat la participació del conjunt d'activitats que configuren la cadena de valor d'aquests sectors.

La política industrial ha de fomentar la competitivitat i productivitat de l'economia catalana impulsant el procés de canvi estructural que faciliti a la indústria catalana l'avançament cap a una especialització en sectors i productes d'alt valor afegit i nivell tecnològic. Per això, és necessari impulsar l'esforç continuat en activitats d'R+D i innovació en les activitats i sectors estratègics de la indústria catalana, amb nivells de productivitat alts, i que mostren un elevat potencial de creixement, com són el sector aerospacial, la indústria farmacèutica, inclosa la química fina, els productes agroalimentaris tecnològicament avançats i la producció de maquinària tecnològicament avançada per a les energies renovables. Una presència superior d'aquests sectors en la composició industrial té efectes beneficiosos sobre la resta del teixit industrial mitjançant la difusió de coneixements i tecnologia i influeix positivament en el creixement i la productivitat del conjunt de la indústria catalana.

Aquesta Ordre d'incentius a projectes empresarials d'R+D i innovació respon als objectius del Govern de la Generalitat i de l'Acord estratègic per a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR