DECRET 145/2001, de 29 de maig, pel qual es modifica el Decret 288/2000, de 31 d'agost, pel qual s'estableixen els requisits per regular les indemnitzacions de les persones incloses en els supòsits previstos a la Llei 46/1977, de 15 d'octubre, d'amnistia, i excloses dels beneficis de la disposició addicional divuitena dels pressupostos generals de l'Estat per als períodes 1990 i 1992.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

145/2001, de 29 de maig, pel qual es modifica el Decret 288/2000, de 31 d’agost, pel qual s’estableixen els requisits per regular les indemnitzacions de les persones incloses en els supòsits previstos a la Llei 46/1977, de 15 d’octubre, d’amnistia, i excloses dels beneficis de la disposició addicional divuitena dels pressupostos generals de l’Estat per als períodes 1990 i 1992.

El Decret 288/2000, de 31 d’agost, té per objecte la regulació de la concessió de les indemnitzacions per a les persones afectades pels supòsits determinats per la Llei 46/1977, de 15 d’octubre, d’amnistia i excloses dels beneficis de les lleis de pressupostos generals de l’Estat de 1990 i 1992, el qual estableix un termini de sis mesos per finalitzar el procediment d’atorgament de les esmentades indemnitzacions.

La necessitat d’analitzar i comprovar el compliment dels requisits que exigeix el Decret, ha obligat a suspendre, en molts supòsits, el termini màxim de resolució, en virtut de l’article 42.5 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Efectivament, bé amb motiu de l’esmena de deficiències o d’aportació de documents pels mateixos interessats, o bé per causa de la preceptiva sol·licitud d’informes determinants del contingut de la resolució a òrgans administratius, propis o d’altres administracions (estatal, locals,...), s’ha suspès el procediment, amb el retard que això pot produir en la tramitació administrativa i la dificultat consegüent de compliment puntual del termini de resolució inicialment previst.

Aquest eventual retard en la tramitació es pot veure incrementat per l’elevat nombre de sol·licituds formulades, retard que no es preveu que pugui ser pal·liat ni tan sols amb l’habilitació de més mitjans personals i materials, que ja s’ha proveït a aquest efecte.

Totes aquestes circumstàncies aconsellen modificar el Decret 288/2000, de 31 d’agost, en el sentit d’establir un termini de resolució i notificació el més ampli possible, que, en interès dels directament afectats, permeti adoptar la corresponent resolució.

En virtut d’això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i de conformitat amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica la base vuitena de l’annex al Decret 288/2000, de 31 d’agost que queda redactada de la manera següent:

"—8 Resolució

"El termini màxim per resoldre i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR