ORDRE AAM/16/2012 , de 23 de gener, per la qual es convoquen eleccions a l'òrgan de govern del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pollastre i Capó del Prat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAM/16/2012, de 23 de gener, per la qual es convoquen eleccions a l'òrgan de govern del Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pollastre i Capó del Prat.

La Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, estableix a l'article 8 que correspon als consells reguladors l'organització dels processos d'elecció dels òrgans rectors respectius.

Els òrgans de govern dels consells reguladors són la comissió rectora, el president o presidenta i qualsevol altre òrgan que estableixen els estatuts.

El Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, determina a l'article 32 i 33 que el procés electoral dels òrgans de govern dels consells reguladors de les denominacions d'origen protegides (DOP) i indicacions geogràfiques protegides (IGP) es regeix pel que estableixen la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària, el citat Decret, el reglament específic de la IGP Pollastre i Capó del Prat (Ordre AAR/523/2009, de 6 de novembre), i supletòriament per la normativa electoral general, corresponent al/a la president/a del consell regulador la convocatòria del procés electoral.

En data 9 de març de 2011 es van convocar eleccions a l'òrgan de govern de la IGP Pollastre i Capó del Prat per l'Ordre AAM/33/2011, de 22 de febrer.

Segons consta a l'acta de la reunió de proclamació definitiva de candidatures de la Junta Electoral de la IGP Pollastre i Capó del Prat del 13 d'abril de 2011, es va presentar una única candidatura formada per tres membres del cens A i cap candidatura del cens B.

D'acord amb l'Ordre AAR/523/2009, de 6 de novembre, per la qual s'aprova el Reglament de la IGP Pollastre i Capó del Prat, la Comissió Rectora del Consell Regulador ha d'estar constituïda per quatre vocals que es distribueixen de manera paritària, dos per cada cens, entre persones del sector productor i persones del sector elaborador d'acord amb els registres de la IGP.

Per tant, com no va ser possible seguir amb el procediment electoral, el conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va nomenar mitjançant Resolució de 29 d'abril de 2011, una Comissió gestora d'acord amb l'article 18.11 del Decret 285/2006, que desenvolupa la Llei 14/2003 de qualitat agroalimentària. Aquesta Comissió gestora ha de convocar noves eleccions.

La Comissió gestora es va reunir el 18 de maig de 2011 i va sol·licitar al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) una nova convocatòria d'eleccions.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Convocar eleccions a l'òrgan de govern del Consell Regulador de la IGP Pollastre i Capó del Prat les quals tindran lloc a l'oficina comarcal del Baix Llobregat d'acord amb el calendari establert a l'annex 1.

Article 2

El procés electoral es regeix pel que disposa la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària; el Decret 285/2006, de 4 de juliol, pel qual es desenvolupa la Llei 14/2003, de qualitat agroalimentària; el Reglament específic de la IGP Pollastre i Capó del Prat, aquesta Ordre i supletòriament per la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, sobre règim electoral general.

Article 3

D'acord amb l'article 32.3 de Decret 285/2006, el nombre de persones totals inscrites en el Consell Regulador no supera les tres-centes i per tant el procediment electoral segueix el procediment...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR