DECRET 263/1990, de 23 d'octubre, de regulació del procés de concessió per a la gestió indirecta per part de les corporacions locals del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

L'article 16 de l'Estatut d'autonomia disposa que, en el marc de les normes bàsiques de l'Estat, pertoca a la Generalitat el desplegament legislatiu i l'execució del règim de la radiodifusió, en els termes que estableix la Llei reguladora de l'Estatut de la ràdio i la televisió.

La Llei 31/1987, de 18 de desembre, d'ordenació de les telecomunicacions, estableix determinats aspectes als quals s'ha d'ajustar la prestació, entre d'altres, del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència, i inclou la possibilitat que aquest el puguin explotar indirectament les corporacions locals, mitjançant la concessió administrativa que atorgui l'òrgan competent de la comunitat autònoma.

D'altra banda, el Reial Decret 169/1989, de 10 de febrer, que aprova el Pla tècnic nacional de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència, ja preveu algunes de les característiques tècniques que hauran de tenir les emissores corresponents a les corporacions locals, estableix la potència radiada aparent i limita l'alçada efectiva de l'antena emissora.

Atesa la necessitat de regular el procediment de concessió de les emissores esmentades, el present Decret obre el termini per a la presentació de sol·licituds i regula la documentació que cal que aportin les corporacions locals interessades. Aquest procés que ara s'inicia resta, però, condicionat a la futura aprovació de la llei que desplegui l'article 20.3 de la Constitució espanyola i al desplegament que, si s'escau, en faci la Generalitat per tal d'adequar els drets i les obligacions de les entitats locals concessionàries als requisits que aquella norma estableixi al moment oportú.

En virtut d'això i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

El Consell Executiu de la Generalitat serà qui atorgarà a Catalunya les concessions per a la gestió indirecta per part de les corporacions locals del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència, d'acord amb el que disposen el present Decret i l'altra normativa específica estatal i autonòmica.

Article 2

A l'escrit de sol·licitud s'haurà d'adjuntar la documentació següent:

  1. Facultat atorgada al president de la corporació per tal d'efectuar la petició davant la Direcció General de Serveis de Telecomunicació del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

  2. Pressupost anual, ordinari o especial amb què seran ateses les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR