ORDRE MAH/497/2006, de 18 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2006.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/497/2006, de 18 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2006.

El Reial decret 1229/2005, de 13 d'octubre, regula les subvencions públiques amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat a les àrees d'influència socioeconòmica dels parcs nacionals, amb la finalitat de promocionar el desenvolupament sostenible de les poblacions que comptin amb espais naturals protegits en el seu territori.

La Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i la Llei 22/1990, de 28 de desembre, de modificació parcial dels límits de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, defineixen l'àrea i els objectius de la zona d'influència del Parc Nacional.

El Pla rector d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, aprovat per Decret 39/2003, de 4 de febrer, regula les mesures necessàries per protegir els valors naturals del Parc i, en concret, els aspectes relatius a les directrius generals d'ordenació i d'ús, les normes de gestió i actuació, la zonificació i la regulació del trànsit de persones i vehicles.

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, que estableix la regulació de les subvencions de la Generalitat, així com les normes bàsiques previstes a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb els informes del Patronat del Parc en dates 22 de març i 12 de maig de 2006, els quals han estat emesos amb caràcter favorable;

D'acord amb la Llei 20/2005, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006, i fent ús de les atribucions que em confereix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

1.1 Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 Fer pública la convocatòria dels ajuts destinats al finançament d'inversions per a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per a l'any 2006, que es regeix per les bases reguladores que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

El finançament dels ajuts que preveu aquesta Ordre, corresponents a la convocatòria de 2006, anirà a càrrec de les partides pressupostàries següents, pròpies del programa d'actuacions, i de les traspassades al Departament de Medi Ambient i Habitatge pel Ministeri de Medi Ambient de l'any 2006 per mitjà de l'Organisme Autònom Parcs Nacionals:

a) Un import màxim de 764.536,92 euros per a inversions d'entitats locals, a càrrec de la partida pressupostària MA04D/760000190/5511.

b) Un import màxim de 222.563,08 euros per a inversions d'entitats locals, a càrrec de la partida pressupostària MA04D/760000100/5510.

c) Un import màxim de 165.217,00 euros per a inversions d'empreses, a càrrec de la partida pressupostària MA04D/770000190/5511.

d) Un import màxim de 74.243,00 euros per a inversions de persones físiques a càrrec de la partida pressupostària MA04D/780000190/5511.

e) Un import màxim 97.451,00 euros per a inversions persones jurídiques sense ànim de lucre, a càrrec de la partida pressupostària MA04D/782000190/5511.

Article 3

El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies a comptar des de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Les sol·licituds es tramiten, resolen i notifiquen d'acord amb el que preveuen els punts 7 i 8 de les bases reguladores.

El règim de recursos és el que estableix el punt 8.5 de les mateixes bases.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 d'octubre de 2006

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores dels ajuts destinats al finançament d'actuacions per a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

.1 Objecte

1.1 Aquests ajuts tenen per objecte finançar les inversions per a l'àrea d'influència socioeconòmic del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, previst a la Llei 4/1989, de 27 de març, de conservació dels espais naturals i de la flora i fauna silvestre, modificada per la Llei 41/1997, de 5 de novembre, que estableixen les convocatòries anuals.

Els instruments de planificació del Parc Nacional són el Pla director de la xarxa de parcs nacionals (Reial decret 1803/1999, de 26 de novembre), el Pla rector d'ús i gestió (Decret 39/2003, de 4 de febrer), el Pla d'ús públic, el Pla bàsic de prevenció d'incendis i el Programa d'actuacions 2006.

1.2. Inversions subvencionables.

Són objecte de subvenció les inversions que tenen per finalitat:

a) Iniciatives públiques tendents a la modernització de les infraestructures urbanes, periurbanes i rurals destinades a l'ús general, així com a la diversificació i millora dels serveis prestats per l'Administració local, quan tinguin una relació directa amb les finalitats i els objectius que estableixen les normes de declaració del Parc Nacional o els seus instruments de planificació: concretament la Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Llei 22/1990, de 28 de desembre, de modificació parcial dels límits de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i el Decret 39/2003, de 4 de febrer, pel qual s'aprova el Pla rector d'ús i gestió.

b) Iniciatives públiques o privades destinades a la conservació o restauració del patrimoni natural, sempre que presentin un valor ecològic manifest a escala local.

c) Iniciatives públiques o privades destinades a la conservació o restauració del patrimoni arquitectònic, així com aquelles que contribueixin a la recuperació de la tipologia constructiva tradicional, sempre que presentin un valor historicoartístic o cultural manifest.

d) Iniciatives públiques o privades orientades a l'eliminació de qualsevol tipus d'impacte sobre els valors naturals o culturals que justificaren la creació del Parc Nacional, inclòs l'impacte visual sobre la percepció estètica del Parc Nacional ocasionat per infraestructures preexistents.

e) Iniciatives públiques o privades dirigides a garantir la compatibilitat de les activitats i els usos tradicionals amb la finalitat i objectius del Parc Nacional.

f) Iniciatives privades destinades a la posada en marxa d'activitats econòmiques relacionades amb el Parc Nacional, en particular les relacionades amb la prestació de serveis d'atenció a visitants i la comercialització de productes artesanals.

g) Iniciatives privades destinades al manteniment o la recuperació de la tipologia constructiva tradicional dels edificis que constitueixen la primera residència dels seus propietaris (s'exclouen els edificis de nova construcció), o que tenen un ús directament relacionat amb l'activitat productiva associada al sector primari.

h) Pel que fa a les inversions, no poden estar realitzades ni començades abans de la presentació de la sol·licitud d'ajut.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden ser beneficiaris dels ajuts regulats en aquestes bases:

a) Els ens locals situats a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR