ORDRE MAH/458/2008, de 16 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades al finançament d'actuacions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyOrdre

ORDRE

MAH/458/2008, de 16 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades al finançament d'actuacions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El Reial decret 1229/2005, de 13 d'octubre, regula les subvencions públiques amb càrrec als pressupostos generals de l'Estat a les àrees d'influència socioeconòmica dels parcs nacionals, amb la finalitat de promocionar el desenvolupament sostenible de les poblacions que comptin amb espais naturals protegits en el seu territori.

La Llei 7/1988, de 30 de març, de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i la Llei 22/1990, de 28 de desembre, de modificació parcial dels límits de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, defineixen l'àrea i els objectius de la zona d'influència del Parc Nacional.

El Pla rector d'ús i gestió del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, aprovat per Decret 39/2003, de 4 de febrer, regula les mesures necessàries per protegir els valors naturals del Parc i, en concret, els aspectes relatius a les directrius generals d'ordenació i d'ús, les normes de gestió i actuació, la zonificació i la regulació del trànsit de persones i vehicles;

Atès el que disposa el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, atesa la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei general de subvencions,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de les subvencions destinades al finançament d'actuacions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Queda derogada l'Ordre MAH/497/2006, de 18 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al finançament d'inversions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i se'n fa pública la convocatòria per a l'any 2006.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 16 d'octubre de 2008

Francesc Baltasar i Albesa

Conseller de Medi Ambient i Habitatge

Annex

Bases reguladores de les subvencions destinades al finançament d'actuacions per a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

.1 Objecte de les subvencions

Aquestes bases tenen per objecte regular les subvencions destinades a finançar les actuacions a la zona d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, tal i com es preveu en l'article 19.1 de la Llei 5/2007, de 3 d'abril, de la Xarxa de Parcs Nacionals, i seguint les instruccions establertes en el Reial decret 1229/2005, de 13 d'octubre, pel qual es regulen les subvencions públiques amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat en les àrees d'influència socioeconòmica dels parcs nacionals.

Els instruments de planificació del Parc Nacional són el Pla director de la Xarxa de Parcs Nacionals (Reial decret 1903/1999), el Pla rector d'ús i gestió (Decret 39/2003), el Pla d'ús públic, el Pla bàsic de prevenció d'incendis i el programa anual d'actuacions corresponent al Parc.

.2 Actuacions subvencionables

2.1 Poden ser objecte de les subvencions regulades en les presents bases les actuacions previstes següents:

  1. Iniciatives públiques tendents a la modernització de les infraestructures urbanes, periurbanes i rurals destinades a l'ús general, així com a la diversificació i millora dels serveis prestats per l'Administració Local, quan guardin una relació directa amb les finalitats i objectius que estableixen les normes de declaració del Parc Nacional o els seus instruments de planificació. Concretament, la Llei 7/1988, de 30 de març de reclassificació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, la Llei 22/1990, de 28 de desembre, de modificació parcial dels límits de la zona perifèrica de protecció del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i el Decret 39/2003, de 4 de febrer, pel qual s'aprova el Pla rector d'ús i gestió.

  2. Iniciatives públiques o privades destinades a la conservació o restauració del patrimoni natural, sempre que presentin un manifest valor ecològic a escala local.

  3. Iniciatives públiques o privades destinades a la conservació o restauració del patrimoni arquitectònic, així com aquelles que contribueixin a la recuperació de la tipologia constructiva tradicional, sempre que es demostri que presenten un manifest valor historicoartístic o cultural.

  4. Iniciatives públiques o privades orientades a l'eliminació de qualsevol tipus d'impacte sobre els valors naturals o culturals que justificaren la creació del Parc Nacional, inclòs l'impacte visual sobre la percepció estètica del Parc Nacional ocasionat per infraestructures preexistents.

  5. Iniciatives públiques o privades dirigides a garantir la compatibilitat de les activitats i els usos tradicionals amb la finalitat i objectius del Parc Nacional.

  6. Iniciatives privades destinades a la posada en marxa d'activitats econòmiques relacionades amb el Parc Nacional, en particular les relacionades amb la prestació de serveis d'atenció a visitants i la comercialització de productes artesans.

  7. Iniciatives privades destinades al manteniment o la recuperació de la tipologia constructiva tradicional dels edificis que constitueixen la primera residència dels seus propietaris (s'exclouen els edificis de nova construcció) o que tenen un ús directament relacionat amb l'activitat productiva associada al sector primari.

    2.2 Les actuacions s'han de realitzar en l'any que indiqui la convocatòria corresponent.

    .3 Destinataris/àries

    Poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases:

  8. Els ens locals situats a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A l'annex 1 de les presents bases s'indiquen els municipis que formen part d'aquesta àrea d'influència socioeconòmica.

  9. Les entitats supramunicipals, quan un o més dels ajuntaments que en formi part estiguin situats a l'àrea d'influència socioeconòmica del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

  10. Les entitats empresarials.

    c.1. Les empreses petites i mitjanes amb la seva seu i activitat principal a la zona d'influència del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

    c.2. Els empresaris autònoms quan tinguin la seva seu i activitat a la zona d'influència socioeconòmica o quan essent residents vulguin implantar-hi una nova activitat. I quan no resideixin a la zona d'influència socioeconòmica però estiguin realitzant a l'interior del parc activitats productives del sector primari, sempre que tals activitats hagin estat específicament reglades en els instruments de planificació del parc.

  11. Les persones físiques residents a la zona d'influència.

  12. Les persones jurídiques sense ànim de lucre legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent, amb seu social o secció o delegació a la zona d'influència socioeconòmica, sempre que entre els seus fins estatutaris figuri expressament la realització d'actuacions que impliquin la conservació o ús sostenible dels recursos naturals, de protecció del patrimoni històric artístic o de promoció de la cultura tradicional.

  13. Les associacions de municipis inclosos en l'àrea d'influència socioeconòmica, constituïdes per la promoció d'activitats de desenvolupament sostenible.

    .4 Despeses subvencionables i import de la subvenció

    4.1 Es considera despesa subvencionable, aquella que de manera indubitada respongui a la naturalesa de l'activitat subvencionada, i es realitzi en el termini establert per aquestes bases reguladores.

    4.2 L'import de l'ajut atorgat en cap cas no podrà superar, aïlladament i en concurrència amb altres subvencions, el pressupost de l'activitat a desenvolupar pel beneficiari.

    4.3 S'exclou a tots els efectes l'IVA que gravi el valor de les despeses, excepte en el cas que el beneficiari sigui consumidor final.

    4.4 El resultat del sumatori de les puntuacions obtingudes segons els criteris establerts en les bases 8.1 i 8.2 serà la base per realitzar una assignació, indicativa en funció dels crèdits disponibles per cadascun dels grups de beneficiaris, amb els criteris següents:

  14. Les sol·licituds que no obtinguin una puntuació mínima de 40 punts no tindran cap subvenció.

  15. Les sol·licituds que obtinguin una puntuació de 40 punts o superior tindran una subvenció, l'import de la qual s'obtindrà de la multiplicació de l'import global de la convocatòria per un factor de valoració (FV) de la sol·licitud de què es tracti. Aquest FV és calcula a partir de tres altres subfactors de valoració de la sol·licitud: el factor de valoració lineal (FVL), el factor de valoració ponderat (FVP) i el factor de valoració combinat (FVC). El FVL d'una sol·licitud és el resultat de dividir la seva puntuació pel sumatori de totes les puntuacions de les sol·licituds valorades amb 40 o més punts. El FVP d'una sol·licitud és el resultat de dividir la seva puntuació per la puntuació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR