ORDRE PRE/21/2005, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure els usos interpersonals de la llengua catalana.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/21/2005, de 10 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure els usos interpersonals de la llengua catalana.

Pel Decret 193/2004, de 20 de febrer, de segona modificació del Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competències dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, es van atribuir al Departament de la Presidència les funcions relacionades amb la política lingüística. D'acord amb el Decret 195/2004, de 24 de febrer, de reestructuració parcial del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, la Secretaria de Política Lingüística s'adscriu a la Secretaria General del Conseller en Cap.

Pel Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, la Secretaria de Política Lingüística assumeix les funcions atribuïdes a la Direcció General de Política Lingüística, pel Decret 53/2003, de 20 de febrer, que se suprimeix. Entre aquestes funcions hi ha l'impuls i la coordinació de les mesures dels departaments de la Generalitat que tenen repercussió sobre el foment de la llengua catalana.

La Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, té com a objectiu principal, entre altres, emparar i fomentar l'ús el català per tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya i normalitzar i fomentar l'ús del català en el món socioeconòmic.

L'esmentada Llei preveu que el Govern de la Generalitat ha de promoure la participació directa dels sindicats i les organitzacions empresarials en el foment de l'ús del català en els centres de treball i en les relacions laborals i ha de fomentar l'ús del català en les activitats laborals, professionals, mercantils, publicitàries, culturals, associatives, esportives, lúdiques i de qualsevol altre mena.

D'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

S'aproven les bases reguladores de la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a promoure els usos interpersonals de la llengua catalana, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre PRE/207/2004, d'11 de juny, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per a iniciatives adreçades a augmentar el coneixement i l'ús social de la llengua catalana; l'Ordre PRE/231/2004, de 21 de juny, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions per al manteniment de serveis lingüístics per al foment de lallengua catalana en organitzacions i entitats privades sense finalitat de lucre, i l'Ordre PRE/209/2004, d'11 de juny, per la qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a organismes de l'àmbit socioeconòmic i entitats privades sense finalitat de lucre, destinades a iniciar o mantenir un procés de formació lingüística de la llengua catalana.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases podeu interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 10 de febrer de 2005

Josep Bargalló Valls

Conseller en cap

Annex

Bases

.1 Objecte

L'objecte és la concessió de subvencions perpromoure iniciatives que incloguin actuacions específiques per fomentar els usos interpersonals de la llengua catalana, en el marc de la campanya Dóna corda al català impulsada per la Secretaria de Política Lingüística.

Aquest objecte es concreta en les iniciatives següents: activitats de sensibilització per a l'extensió de l'ús social de la llengua...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR