RESOLUCIÓ TRE/3920/2009, de 27 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector dels actors i les actrius de teatre de Catalunya per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 7902205).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

TRE/3920/2009, de 27 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector dels actors i les actrius de teatre de Catalunya per als anys 2006-2009 (codi de conveni núm. 7902205).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector dels actors i les actrius de teatre de Catalunya, subscrit per la part empresarial pels representants d'ADETCA, CIATRE, Teatre Públic i Sales Alternatives, i per la part dels treballadors pels representants d'AADPC, CCOO i UGT, el dia 2 d'octubre de 2009, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; i l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector dels actors i les actrius de teatre de Catalunya per als anys 2006-2009 (codi de conveni 7902205) al Registre de convenis de la Direcció general de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Barcelona, 27 de novembre de 2009

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

II CONVENI

col·lectiu de treball del sector dels actors i les actrius de teatre de Catalunya per als anys 2006-2009

  1. Àmbits

    1.1 Àmbit funcional: aquest Conveni col·lectiu afecta tots els actors i actrius i totes les empreses, ja siguin públiques o privades, que duguin a terme una activitat teatral amb independència de si aquesta es realitza o no en espais que habitualment ofereixin una altra activitat.

    1.2 Àmbit territorial: aquest Conveni col·lectiu afecta tots els contractes, sigui quina sigui la seva modalitat i el lloc de prestació dels serveis, que es formalitzin dins l'àmbit territorial de Catalunya entre empreses productores d'espectacles teatrals i els actors i actrius que prestin serveis per les mateixes.

    1.3 Àmbit personal: aquest Conveni col·lectiu serà d'aplicació obligatòria a totes les empreses i a tots els actors i actrius que prestin els seus serveis, segons el que s'estableix a la clàusula 1.1.

  2. Vigència

    La vigència del Conveni col·lectiu serà de 4 anys des de l'1 de gener de 2006. Quedarà prorrogat tàcitament per períodes successius d'un any mentre no sigui objecte de denúncia escrita per qualsevol de les parts que el subscriuen, formulada amb una antelació mínima de 2 mesos de la data de venciment del termini respectiu. En cas de denúncia quedarà prorrogat el seu contingut normatiu fins a la signatura d'un nou Conveni.

    La prorroga tàcita anual del Conveni comportarà l'increment automàtic de totes les condicions econòmiques establertes en aquest text des del primer de gener de cada any, d'acord amb l'índex estatal de preus al consum (IPC) que l'Institut Nacional d'Estadística (INE) hagi fixat definitivament per l'any anterior.

    Es respectaran a títol individual o col·lectiu les condicions econòmiques, artístiques o de qualsevol altre índole de què gaudeixin els actors/actrius a l'entrada en vigor del Conveni i que siguin més beneficioses a les establertes en aquest Conveni Col·lectiu, considerades en el seu conjunt.

  3. Contracte de treball

    3.1 Contingut mínim del contracte.

    A cada contracte de treball hi constarà:

    El nom i dades personals i artístiques de l'actor/actriu i del seu representant, si és dóna el cas;

    dades de l'empresa i de la persona responsable amb representació legal;

    identificació de l'obra (títol i autor/a, encara que sigui provisional) i del seu director/a;

    identificació del personatge o dels personatges pel/s qual/s l'actor/actriu és contractat/da (nom, si és possible);

    categoria del paper;

    títols de crèdit i publicitat -si s' escau-;

    vigència del contracte;

    període de prova .si s' escau-;

    assaigs: data prevista d'inici i la durada;

    representacions: data prevista d'inici, número màxim de funcions a la setmana i durada prevista de les representacions;

    previsió de gires i/o bolos, així com de possibles gravacions pels mitjans audiovisuals;

    remuneració;

    el període i la forma de cobrament;

    dietes per gira o bolo;

    el període de preavís de l'empresari i de l'actor/actriu per a la finalització del contracte de treball, així com la compensació econòmica en cas d'incompliment.

    3.2 Forma del contracte

    El contracte es formalitzarà per escrit i haurà de ser signat per ambdues parts amb anterioritat a l'inici de la prestació de serveis per part de l'actor/actriu. En el mateix acte de la signatura un exemplar serà lliurat a l'actor/actriu per a la seva pròpia constància, lliurant-li, així mateix, un segon exemplar un cop que aquest hagi estat visat per l' OTG o organisme que, si es dóna el cas, el substitueixi.

    Durant la vigència d'aquest Conveni, la Comissió mixta paritària redactarà un contracte tipus l'ús del qual serà d'obligat compliment, a partir de la seva redacció i aprovació.

    3.3 Modalitats de contractació

    El contracte de treball podrà celebrar- se per una durada indefinida o per una durada determinada, d'acord amb allò establert en l'article 15 de l'Estatut dels Treballadors i en el Reial Decret 1435/1985, de l'1 d'agost.

    3.3.1 Contracte de durada indefinida

    És aquell que pacten les parts perquè les seves prestacions es prolonguin indefinidament en el temps, sense límit en la seva durada.

    3.3.2 Contracte de durada determinada

    És aquell en què les parts preveuen el temps de contractació a partir de l'ocurrència d'un fet que hi posarà fi (el transcurs d'un temps, la realització d'una actuació, l'acabament d'una temporada, la finalització de les funcions d'una obra, etc.).

    Amb independència de les altres modalitats establertes a la legislació vigent, el contracte de durada determinada pot ser per temps cert o bé per obra:

    Contracte per obra: és aquell en què la data de finalització és incerta, tota vegada que la seva durada depèn de la de l' espectacle a realitzar.

    Contracte per temps cert: és aquell que es formalitza amb data certa d' inici i d' acabament. La seva durada mínima serà de 3 mesos.

    En qualsevol tipus de contracte, l'actor/actriu coneixerà les dates de les representacions, els llocs d'actuació i les condicions d'aquestes, com a mínim un mes abans de les mateixes, durant la vigència el contracte.

    3.4 Vigència i extinció del contracte

    La vigència del contracte de treball la constitueix el període de dies que transcorre entre la data d'inici dels assaigs i el final del treball pactat.

    En els contractes es podrà pactar per escrit un període de prova. La durada del període de prova serà l' establerta a la normativa d'aplicació.

    L'extinció del contracte quan és de durada determinada es produeix:

    1. Pel seu total compliment;

    2. Per l'expiració del temps convingut i de les pròrrogues acordades, si és el cas.

    Les indemnitzacions per finalització de contracte seran les establertes legalment.

    Preavís a la finalització del contracte:

    L'empresa haurà de preavisar per escrit l'artista de la finalització del contracte amb 30 dies naturals d'antelació a la data d'efectes. La falta de preavís dóna dret a l'actor/actriu a cobrar com a màxim una compensació econòmica equivalent als salaris corresponents al número de dies amb els quals s'hauria d'haver preanunciat l'extinció del contracte.

    L'artista podrà rescindir la relació laboral, donant un preavís a l'empresa de 15 dies naturals, excepte en la categoria de protagonista en què aquest preavís serà de 30 dies i en la categoria de secundari, en què el preavís serà de 21 dies llevat que es tracti d' obres musicals, per les quals el preavís serà de 30 dies. En cas que el paper a representar per l'artista comporti unes característiques objectivament especials, l'empresa podrà exigir a l'artista un preavís màxim de 45 dies per la finalització del contracte, sigui quina sigui la categoria del personatge, condició que haurà de constar expressament en el contracte escrit i suposarà igual obligació per part de l'empresa. En qualsevol dels casos anteriors, si l'actor/actriu no comunica la seva baixa en el temps de preavís fixat estarà obligat a compensar l'empresa, com a màxim amb l'abonament de l'import del salari corresponent als dies deixats de preavisar.

    En els contractes de temporada, si l'empresa decideix rescindir el contracte de treball de l'actor/actriu abans de superar el mínim de 28 dies establert al punt a) de l'article 7.1.3, l'empresa estarà obligada a abonar a l'actor/actriu el sou corresponent a la resta de dies d'aquest període mínim.

    La malaltia o accident de l'actor/actriu no serà considerada mai com a causa d'extinció unilateral de la relació laboral.

    En cas d'accident de treball, l'empresa completarà les prestacions de Seguretat Social fins el 100% del sou d'assaig.

    En cas d'embaràs de l'actriu, i pel que fa als permisos i restants condicions afectades per la maternitat s'estarà a allò previst en l'Estatut dels Treballadors i normativa complementària.

  4. Categories professionals

    4.1 El personal afectat pel Conveni es classificarà en les següents categories:

    Actor - actriu protagonista: és el/la o els/les que porten el pes més important de l'obra, clarament destacats de la resta.

    Paper secundari: és el/la o els/les que ocupen un lloc rellevant a la representació sense tenir les característiques del/dels protagonista/es i/o que dóna/en suport a la trama general de l'espectacle.

    Repartiment: aquells personatges que superen les 3 línies de text o de versos, però que per la seva presència escènica en temps o en pes específic, no arriben a les característiques del paper secundari.

    Breus intervencions: són aquells personatges que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR