RESOLUCIÓ JUS/2030/2009, de 8 de juliol, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2030/2009, de 8 de juliol, per la qual, havent-ne comprovat prèviament l'adequació a la legalitat, s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi, del qual en resulta que en dates 21 de gener de 2009 i 29 d'abril de 2009 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en les assemblees generals extraordinàries del Col·legi de dates 18 de desembre de 2008 i 28 d'abril de 2009;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per la Resolució JUI/310/2003, de 30 de gener (DOGC núm. 3822, de 14.2.2003);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, i disposar-ne la inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 8 de juliol de 2009

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya

Títol I

Del Col·legi

Article 1

Naturalesa jurídica

El Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya és una corporació de dret públic amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat per al compliment de les seves finalitats.

Es regirà per aquests Estatuts, per la Llei 7/2006 de 31 de maig d'exercici de professions titulades i col·legis professionals de Catalunya i per les disposicions legals que li siguin aplicables.

Article 2

Seu

El Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya té el seu domicili a Barcelona, avinguda Mistral, número 40, entresòl 8.

El canvi de domicili dintre de la mateixa població es podrà aprovar en Junta General.

Article 3

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya és tot el territori de Catalunya.

En conseqüència, d'acord amb l'article 57.3 de la Llei 7/2006, de 31 de maig de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, assumirà, si escau, les funcions que aquesta Llei determina per als consells de col·legis, sense perjudici de la seva integració en el Consejo General de Colegios Oficiales de Ópticos-Optometristas de España, en els termes establerts en la legislació vigent i els Estatuts de l'esmentat Consejo General

Article 4

Llengua

El català és la llengua pròpia del Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques.

Optometristes de Catalunya. El castellà també n'és llengua oficial.

Article 5

Relacions amb l'administració de la Generalitat i amb altres entitats de la mateixa professió

El Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya es relacionarà amb l'administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Salut i de Justícia d'acord amb els mecanismes de coordinació interdepartamental necessaris que el Govern estableixi.

També podrà establir relacions amb altres col·legis o consells autonòmics o estatals i d'altres organitzacions d'idèntica o complementària professió, ja sigui de l'àmbit territorial de Catalunya o a escala estatal o internacional, mitjançant la formalització d'acords entre les entitats interessades.

Article 6

Integrants

El Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya agruparà obligatòriament tots els òptics optometristes i totes les òptiques optometristes que es trobin en alguna de les situacions que es relacionen tot seguit i exerceixin la professió, en qualsevol de les seves modalitats, dins l'àmbit territorial de Catalunya.

  1. En possessió del diploma d'.óptico de anteojería. emès pel Ministeri d'Educació i Ciència d'acord amb el Decret de 22 de juny de 1956 (BOE de 10.7.1956).

  2. Acollits als beneficis de la disposició transitòria del Decret 1387/1961, de 20 de juliol (BOE de 7.8.1961).

  3. En possessió del títol de diplomat en òptica a l'empara del Decret 2842/1972, de 15 de setembre (BOE de 20.10.1972).

  4. Els diplomats en òptica per les escoles d'òptica oftàlmica i acústica audiomètrica de la Universitat de Barcelona, i d'òptica i acústica audiomètrica de la Universitat de Santiago de Compostel·la, creades per ordres ministerials de 18 de febrer de 1975 (BOE de 6.3.1975).

  5. En possessió del títol universitari de diplomat en òptica i optometria creat pel Reial decret 1419/1990, de 26 de octubre.

  6. Els qui es trobin en possessió de titulació d'origen estranger i hagin obtingut de les autoritats acadèmiques espanyoles competents l'equiparació a qualsevol de les titulacions incloses en els apartats c) i e) precedents.

  7. Els qui obtinguin les futures titulacions de rang superior a les anteriorment relacionades i acadèmicament concebudes per a l'exercici professional de l'òptica i optometria.

El requisit de col·legiació no és necessari si es tracta de personal al servei de les administracions públiques de Catalunya, pel que fa al exercici amb caràcter exclusiu de les funcions i les activitats pròpies de llur professió que exerceixen per compte d'aquelles.

També s'admetrà la col·legiació sense exercici.

Article 7

Règim de col·legiació

La incorporació al Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya, en la situació d'exercent, és condició prèvia i requisit indispensable per a poder exercir a Catalunya la professió d'òptica i optometria, en qualsevol de les seves modalitats o especialitats, independentment que treballin per compte propi o d'altri, sigui en establiments d'òptica (com a director tècnic, titular, cotitular, adjunt, substitut o qualsevol altra forma), en centres optomètrics, en l'Administració (central, organismes autònoms, Administració autonòmica, provincial o local), en hospitals, clíniques o en qualssevol altres centres o empreses públiques, semipúbliques o privades, i les que puguin sorgir en un futur.

El requisit de col·legiació no és necessari si es tracta de personal al servei de les administracions públiques de Catalunya, pel que fa al exercici amb caràcter exclusiu de les funcions i les activitats pròpies de llur professió que exerceixen per compte d'aquelles.

Les societats professionals, s'inscriuran en el Registre de Societats Professionals d'aquest Col·legi, quan tinguin el seu domicili a Catalunya, als efectes d'incorporar-s'hi i que aquest Col·legi pugui exercir sobre ella les competències que li atorga l'ordenament jurídic sobre els professionals col·legiats.

La incorporació en el Col·legi on el professional o la professional té el domicili únic o principal l'habilita per a exercir la professió a tot el territori de l'Estat, llevat el cas que una llei ho disposi altrament a causa de l'exigència del deure de residència per a prestar els serveis professionals. Els professionals col·legiats només poden restar subjectes al deure de comunicació al Col·legi professional del lloc on hagin de prestar llurs serveis quan així s'estableixi legalment.

Article 8

Finalitats

El Col·legi Oficial d'Òptics Optometristes i Òptiques Optometristes de Catalunya té com a finalitat essencial vetllar perquè l'actuació de les persones col·legiades respongui als interessos i a les necessitats de la societat amb relació amb l'exercici professional i especialment garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa, la deontologia i les bones pràctiques, i que es respectin els drets i els interessos de les persones destinatàries de l'actuació professional. També...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR