RESOLUCIÓ JUS/1316/2008, de 17 d'abril, per la qual s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/1316/2008, de 17 d'abril, per la qual s'inscriuen al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya els Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona.

Vist l'expedient d'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona del qual en resulta que en data 5 de març de 2008 es va presentar el text dels Estatuts adaptats als preceptes de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, aprovat en juntes generals extraordinàries del Col·legi de 8 de novembre de 2007 i 25 de febrer de 2008;

Vistos l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat per la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia; la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la Resolució d'11 de maig de 1999, de publicació de les relacions de procediments administratius regulats per la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 2898, de 28.5.1999), i els Estatuts col·legials vigents declarats adequats a la legalitat per Resolució de 7 de juliol de 2000 (DOGC núm. 3193, de 28.7.2000);

Atès que els Estatuts s'adeqüen a la legalitat;

Atès que el present expedient ha estat promogut per una persona legitimada, que s'han aportat els documents essencials i que s'han complert tots els tràmits establerts;

D'acord amb el que disposen els articles 79 i 80 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta de la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques,

Resolc:

.1 Declarar l'adequació a la legalitat de l'adaptació dels Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona a la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals i disposar la seva inscripció al Registre de Col·legis Professionals de la Generalitat de Catalunya.

.2 Disposar que el text dels Estatuts adaptats a la Llei 7/2006, de 31 de maig, es publiqui al DOGC, a l'annex d'aquesta Resolució.

Barcelona, 17 d'abril de 2008

Montserrat Tura i Camafreita

Consellera de Justícia

Annex

Estatuts del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona

Títol I

Del Col·legi

Article 1

El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona té com a finalitats essencials:

  1. Ordenar, en el marc de les lleis, i vigilar, l'exercici de la professió.

  2. Col·laborar amb l'administració sanitària en la vigilància i el compliment de les disposicions vigents en cada moment.

  3. Representar els interessos generals de la professió, especialment en les seves relacions amb l'Administració.

  4. Defensar els interessos professionals dels seus col·legiats.

  5. Vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi als interessos dels ciutadans.

  6. Vetllar pel millorament tècnic, professional, social, moral i econòmic dels farmacèutics, fomentant l'especialització professional.

  7. Exercir les competències que per ordenar o regular l'exercici de la professió siguin atribuïdes per la llei o delegades per l'Administració.

  8. Totes les altres funcions contemplades en els articles 39 i 40 de la Llei de col·legis professionals.

Article 2

El Col·legi de Farmacèutics de la província de Tarragona és una corporació de dret públic, amb personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d'obrar per al compliment de les seves finalitats.

Es regirà pels presents Estatuts, pel Reglament de règim interior i per altres que siguin vàlidament aprovats amb les formalitats i condicions que en aquests Estatuts s'assenyalin, per la Llei de col·legis professionals del Parlament de Catalunya i pel Reglament dictat per al seu desenvolupament, a més d'altres disposicions legals que li siguin aplicables.

L'idioma propi del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona és el català.

Article 3
  1. El Col·legi de Farmacèutics de Tarragona agruparà obligatòriament tots els qui estiguin en possessió del títol de llicenciat o de doctor en farmàcia, i exerceixin la professió dins l'àmbit territorial que comprèn les comarques de: l'Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Tarragonès i la Terra Alta. Els llicenciats en farmàcia que no exerceixin la professió dins l'esmentat àmbit territorial podran incorporar-se al Col·legi en qualitat de .sense exercici..

  2. La incorporació al Col·legi de Farmacèutics de Tarragona és condició i requisit indispensable per poder exercir la professió, tal i com estableix la vigent Llei de l'exercici de professions titulades i col·legis professionals.

  3. Per al personal farmacèutic al servei de les administracions públiques de Catalunya, el requisit de col·legiació es regirà pel que estableixi la vigent Llei de l'exercici de professions titulades i col·legis professionals, així com per qualsevol altre disposició que el Govern de la Generalitat dicti per al seu desenvolupament.

  4. Els farmacèutics que estiguin col·legiats en un altre col·legi podran exercir ocasionalment la professió en l'àmbit territorial del Col·legi de Tarragona.

En tot cas hauran de reunir les condicions i els requisits establerts pel Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya, o supletòriament, per les disposicions reglamentàries col·legials, tot això a fi de quedar subjectes a les condicions econòmiques que s'hi estableixin i a les competències d'ordenació, habilitació, control deontològic i potestat disciplinària.

Article 4

Per tal d'assolir els seus objectius i finalitats, són funcions pròpies del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona:

  1. Ordenar, dins el marc de les lleis i l'àmbit de la seva competència, l'exercici de la professió; vetllar per l'ètica i la dignitat professional; vigilar el compliment de les disposicions reguladores de l'exercici de la professió en totes les seves modalitats o especialitzacions, i fer complir, amb aquesta finalitat, les disposicions que en la matèria dictin les autoritats competents i els òrgans de govern del Col·legi.

  2. Tenir, dins el seu àmbit, la representació i la defensa de la professió i dels seus col·legiats davant de l'Administració, institucions o entitats públiques i particulars de tot tipus, fins i tot davant dels jutjats i tribunals de qualsevol ordre i jurisdicció, amb legitimació per ésser part com a actor, denunciant, querellant, demandant, coadjuvant o en qualsevol altre caràcter, en tot tipus de processos o causes que afectin els interessos de qualsevol classe dels seus col·legiats o de la professió, i podrà atorgar els corresponents poders per a la seva representació i defensa, amb tota l'amplitud que permetin les respectives lleis de procediment.

  3. Vetllar perquè l'activitat professional s'adeqüi als interessos dels ciutadans i en especial la millora de la salut pública.

  4. Reglamentar, ordenar i exigir els horaris d'obertura i de tancament de les farmàcies, els torns de guàrdia d'urgència i de vacances, per tal que es garanteixi la correcta prestació de les tasques i funcions sanitàries i assistencials que tenen assignades els farmacèutics amb oficina, d'acord amb les disposicions vigents en cada moment.

  5. Exercir, en matèria d'obertura, establiment, trasllat, venda, amortització, reserva de titularitat d'oficina de farmàcia, etc., les competències que li siguin atribuïdes per la Llei o delegades per l'Administració, i instruir, tramitar i resoldre els corresponents expedients, d'acord amb el que disposi la Llei i els presents Estatuts.

  6. Ordenar, reglamentar i realitzar, directament o mitjançant la contractació dels serveis de l'entitat que s'escaigui, la facturació, la liquidació, el cobrament i la distribució entre els col·legiats, de l'import de les prestacions farmacèutiques dispensades als afiliats i beneficiaris de la Seguretat Social, societats d'assistència medicofarmacèutica, mutualitats i entitats anàlogues.

  7. Col·laborar amb l'Administració, i amb els jutjats i els tribunals, mitjançant la realització d'estudis, emissió d'informes, elaboració d'estadístiques i altres activitats relacionades amb les seves finalitats, que li siguin sol·licitades o acordi per iniciativa pròpia.

  8. Crear, si així ho acorden els col·legiats afectats, una habilitació mitjançant la qual aquells puguin percebre les seves retribucions de qualsevol tipus, de l'Administració o de les persones o entitats que els tinguin contractats, sigui quina sigui la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR