ORDRE TRE/81/2002, de 18 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir el programa experimental d'inserció laboral de persones amb disminució i persones amb dificultats d'inserció laboral, i s'obre la convocatòria per a l'any 2002 (codi de la convocatòria Z28).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/81/2002, de 18 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores que han de regir el programa experimental d'inserció laboral de persones amb disminució i persones amb dificultats d'inserció laboral, i s'obre la convocatòria per a l'any 2002 (codi de la convocatòria Z28).

Atès que l'autonomia de la persona, principalment en l'àmbit econòmic i social, s'ha de considerar un objectiu a protegir mitjançant accions dirigides a corregir situacions d'exclusió i discriminació sociolaboral;

Atès que les persones amb disminució i les persones amb dificultats d'inserció laboral són un col·lectiu específicament necessitat de protecció i tutela en aquest sentit;

Atès que per aconseguir aquesta autonomia és necessària la inserció laboral de la persona, acompanyada, si escau, de determinades mesures, com per exemple, i entre altres, mesures formatives, de motivació i de seguiment d'inserció adequades, que donin suport a aquesta inserció;

Atès el que disposa el capítol 9 del Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, introduït per la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i adaptació a l'euro, modificada per la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives, per la Llei 15/2000, de 29 de desembre, de mesures fiscals i administratives, i per la Llei 21/2001, de 28 de desembre, de mesures fiscals i administratives;

Vista la Llei 20/2001, de 28 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002, publicada al DOGC de 31 de desembre de 2001;

Atès que s'ha donat audiència als agents socials representats al Consell de Treball, amb els informes previs de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, a proposta de la Direcció General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa i d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Capítol 1

Disposicions comunes

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per finalitat aprovar les bases reguladores del programa experimental del Departament de Treball per a la inserció laboral de persones amb disminució i persones amb dificultats d'inserció laboral, i obrir la convocatòria per a l'any 2002.

A aquests efectes es consideraran persones amb disminució i persones amb dificultats d'inserció laboral els següents col·lectius:

  1. Persones amb disminució física, psíquica sensorial i malalties mentals que tinguin possibilitats d'inserció en el món laboral.

  2. Persones destinatàries de la renda mínima d'inserció.

  3. Persones que, amb motiu de no complir els requisits necessaris, no puguin accedir a la prestació de la renda mínima d'inserció, per les causes previstes a l'article 6.1 de la Llei 10/1997, de 3 de juliol, de la renda mínima d'inserció.

  4. Joves majors de divuit anys i menors de trenta, provinents d'institucions de protecció de menors.

  5. Persones amb problemes de drogoaddicció o alcoholisme que es trobin en procés de rehabilitació i reinserció social.

  6. Interns de centres penitenciaris la situació dels quals els permeti accedir a una ocupació, així com persones en llibertat condicional i persones ex recluses.

  7. Persones que es trobin en situacions que siguin considerades que poden conduir a l'exclusió social, i que per això siguin considerades un col·lectiu amb especial dificultat d'inserció sociolaboral.

Article 2

Beneficiaris dels ajuts

El beneficiari dels ajuts pot ser qualsevol entitat legalment constituïda, sense ànim de lucre, domiciliada a Catalunya, que dugui a terme la seva activitat principalment en territori català, i que tingui com a finalitat principal la inserció laboral de persones amb disminució i/o de persones amb dificultats d'inserció laboral.

Article 3

Tipus d'accions subvencionables

Per aconseguir l'objectiu que descriu l'article 1 es portaran a terme les accions següents:

  1. Actuacions formatives.

  2. Accions de promoció i difusió del programa experimental que recull aquesta Ordre.

  3. Estudis per a la incorporació de persones amb disminució o amb dificultats d'inserció laboral als centres de treball.

  4. Aplicació de mesures d'acompanyament laboral consistents en la contractació d'un inseridor laboral.

Article 4

Persones destinatàries de les accions

4.1 Les accions que estableix l'article 3 apartat a) s'adrecen als gerents, directius i altres tècnics de gestió i direcció de les entitats previstes a l'article 2 d'aquesta Ordre.

4.2 Les accions que estableix l'article 3 apartats b) i c) s'adrecen a les entitats previstes a l'article 2 d'aquesta Ordre

4.3 Les accions que estableix l'article 3 apartat d) s'adrecen a les entitats previstes a l'article 2 que contractin inseridors laborals per tal de vetllar per a l'efectiva inserció de les persones amb disminució o amb dificultats d'inserció laboral.

Article 5

Convocatòria

5.1 El termini, en l'exercici de 2002, per a la presentació de sol·licituds per a les subvencions previstes per aquesta Ordre s'iniciarà l'endemà d'haver estat publicada al DOGC i finalitzarà transcorregut el termini d'un mes.

5.2 Anualment, en funció de les disponibilitats pressupostàries i per resolució del conseller de Treball es publicarà al DOGC la convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds de subvencions que preveu aquesta Ordre, les quals indicaran la disposició on es contenen les bases reguladores, el termini de presentació de sol·licituds i la seva corresponent documentació, l'aplicació pressupostària a la qual s'ha d'imputar, i la quantia màxima destinada.

Article 6

Imports màxims per a l'any 2002

Per a l'exercici de 2002, l'import màxim destinat a l'atorgament dels ajuts que recull aquesta Ordre serà de 600.976 euros (convocatòria Z28), a càrrec de la partida 18.05.478.18.01 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2002.

Article 7

Requisits per a l'obtenció de les subvencions

El Departament de Treball pot concedir ajuts econòmics a les entitats del programa experimental d'inserció laboral de persones amb disminució i persones amb dificultats d'inserció laboral, definides a l'article 2, que duguin a terme alguna de les accions previstes a l'article 3, sempre que:

  1. Les persones amb disminució i amb risc d'exclusió social o persones amb dificultats d'inserció laboral, respecte a les quals es persegueixi la seva inserció als centres de treball, estiguin inscrites com a demandants d'ocupació o bé estiguin treballant en un centre especial de treball o empresa d'inserció o que provinguin d'un curs de formació ocupacional.

  2. Les entitats sol·licitants incloguin necessàriament en la sol·licitud el desenvolupament de la acció de l'article 3 apartat d).

  3. Les entitats sol·licitants compleixin el que estableix l'article 38 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels disminuïts, d'acord amb l'article 7 i la disposició transitòria del Decret 238/1987, de 20 de juliol, del Govern de la Generalitat de Catalunya.

  4. Les entitats sol·licitants compleixin qualsevol altra obligació legal o reglamentària que pugui afectar-les.

Article 8

Procediment de sol·licitud

Les sol·licituds d'ajuts econòmics s'han de presentar d'acord amb el model normalitzat que es facilitarà al Departament de Treball, adreçades a la Direcció General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa, a les adreces següents: Delegació Territorial del Departament de Treball de Tarragona (c. Rovira i Virgili, 2, 43002 Tarragona), de Girona (c. Rutlla, 69-75, 17003 Girona) i de Lleida (c. General Britos, 3, 25007 Lleida), Delegació de les Terres de l'Ebre (c. De la Rosa, 9, 43500 Tortosa) o a la Direcció General d'Economia Social, Cooperatives i Autoempresa (c. Sepúlveda, 148-150, 08011 Barcelona) o a la Unitat de la Renda Mínima d'Inserció (c. Casp, 15, 7a planta, 08010 Barcelona) o en qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits que s'estableixen, es requerirà l'interessat perquè en un termini de 10 dies hàbils esmeni el defecte o adjunti els documents preceptius, amb indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva petició, amb la resolució prèvia.

Article 9

Documentació

A les sol·licituds d'ajuts a la inserció laboral s'ha d'adjuntar la documentació específica per a cadascuna de les accions, establerta als articles 27, 33, 39 i 46, i a més la documentació genèrica següent:

  1. Etiqueta fiscal o targeta d'identificació fiscal.

  2. Fotocòpia del darrer rebut de l'impost d'activitats econòmiques vigent.

  3. Còpia dels estatuts i escriptura pública de constitució inscrita en el registre corresponent.

  4. Full de domiciliació bancària (dos exemplars).

  5. En el cas d'empreses públiques o privades amb un nombre de 50 treballadors o més, declaració del compliment de donar ocupació almenys a un 2% dels treballadors amb disminució sobre el nombre total de treballadors de l'entitat o declaració segons la qual aplica les mesures alternatives d'acord amb el Reial decret 27/2000, de 24 de gener (BOE núm. 22), i el Decret 246/2000, de 24 de juliol (DOGC núm. 3196), sobre aplicació de les mesures alternatives de caràcter...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR