ORDRE ICT/335/2002, de 19 de setembre, per la qual s'estableix el procediment aplicable a Catalunya per mantenir el control de les inspeccions i les revisions periòdiques de les instal-lacions receptores de gasos combustibles.

SecciónDisposicions Generals
EmisorAgència D'Avaluació de Tecnològia i Recerca Mèdiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE ICT/335/2002, de 19 de setembre, per la qual s'estableix el procediment aplicable a Catalunya per mantenir el control de les inspeccions i les revisions periòdiques de les instal-lacions receptores de gasos combustibles.

La Generalitat de Catalunya té competències exclusives en matèria de seguretat de les instal-lacions receptores de gasos combustibles atribuïdes per l'article 12.1.2 de l'Estatut d'autonomia, en exercici de les quals es va aprovar el Decret 291/1991, d'11 de setembre, sobre l'aplicació de la normativa vigent en relació amb les instal-lacions receptores de gasos combustibles (DOGC núm. 1546, de 24.1.1992).

Atès que cal establir una eina que faciliti l'acreditació de l'acompliment de les obligacions reglamentàries establertes al Decret esmentat, i en concret, del període de validesa, tant de les inspeccions periòdiques, responsabilitat de la companyia distribuïdora, com de les revisions periòdiques, responsabilitat de la persona usuària, mitjançant les quals la persona titular de la instal-lació ha de poder provar el bon estat d'ús i de conservació d'aquestes instal-lacions amb la certificació d'un butlletí de revisió estès per l'instal-lador o instal-ladora, o per l'empresa autoritzada.

D'acord amb la disposició final 1 del Decret esmentat, que autoritza l'aleshores anomenat Departament d'Indústria i Energia a dictar les disposicions necessàries per desenvolupar i aplicar aquest Decret i a modificar, per raons tècniques, el contingut dels annexos,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte establir el procediment, a Catalunya, per acreditar el compliment de les obligacions d'inspecció i revisió periòdica de les instal-lacions receptores de gasos combustibles i el seu termini de validesa des de la data de la inspecció i/o la revisió.

Article 2

Execució

2.1 Inspeccions periòdiques

En les visites d'inspecció periòdiques de les instal-lacions receptores de gasos combustibles a què es refereix l'article 2 del Decret 291/1991, d'11 de setembre, i una vegada l'hagin superada sense defectes, la companyia subministradora haurà d'adherir, en una part visible de la instal-lació, una etiqueta d'inspecció que ha de reunir les característiques, el format i el contingut definits en l'annex d'aquesta Ordre.

2.2 Revisions periòdiques

En les revisions periòdiques de les instal-lacions receptores de gasos combustibles responsabilitat de la persona titular de la instal-lació, a les quals es...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR