RESOLUCIÓ CMC/884/2007, de 14 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes, pel qual s'aproven les bases per a regir la concessió de subvencions a persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre per a activitats literàries.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

CMC/884/2007, de 14 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes, pel qual s'aproven les bases per a regir la concessió de subvencions a persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre per a activitats literàries.

Atès l'Acord de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes de 13 de desembre de 2006, pel qual s'aproven les bases per a la concessió de subvencions a persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre per a activitats literàries,

Resolc:

Que es publiqui íntegrament al DOGC l'Acord de la Junta de Govern de la Institució de les Lletres Catalanes de 13 de desembre de 2006, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre per a activitats literàries.

Contra l'Acord de la Junta de Govern, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el/la conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació en el termini d'un mes des de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 14 de març de 2007

Joan Manuel Tresserras i Gaju

President de la Junta de Govern

ACORD

de 13 de desembre de 2006, de la Institució de les Lletres Catalanes, pel qual s'aproven les bases que han de regir la concessió de subvencions a persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre per a activitats literàries.

La vitalitat de la literatura catalana depèn, en primer lloc, de les condicions, sovint adverses, en què es mou la creació literària mateixa, però també, en segon lloc, de la traducció a d'altres llengües, i en especial la traducció i promoció en llengua castellana, de la incorporació de les grans obres de la literatura clàssica universal a la llengua catalana, i de la investigació, promoció i difusió del producte literari en tots els seus àmbits. Així mateix, els mitjans de comunicació escrita són una via adequada d'expressió literària.

Per tal d'atendre aquests diferents factors capaços de dinamitzar la literatura catalana i donar continuïtat als programes de promoció dels/de les autors/es de llengua catalana;

Vistos els articles 87 i següents del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; i els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

D'acord amb l'article 6 de la Llei 20/1987, de 12 de novembre, de creació de la Institució de les Lletres Catalanes, la Junta de Govern acorda:

.1 Aprovar les bases que han de regir la concessió de subvencions a persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre, per a activitats literàries, que consten als annexos d'aquest Acord.

.2 Deixar sense efecte les bases fetes públiques per la Resolució CLT/276/2006, de 3 de febrer (DOGC 4574, de 16.2.2006).

Annex 1

Bases generals

.1 Objecte

L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a les persones físiques i entitats privades sense finalitat de lucre per a la realització d'activitats literàries.

Les modalitats de subvencions són les següents:

a) Subvencions a propostes de creació literària en llengua catalana.

b) Subvencions a propostes de creació o renovació de pàgines web sobre literatura catalana.

c) Subvencions a traductors i traductores per a propostes de traducció al català d'obres literàries en altres llengües.

d) Subvencions a la investigació sobre moviments, obres i autors i crítica literària de literatura catalana, preferentment contemporània.

e) Subvencions per a la realització d'activitats de promoció i difusió de la literatura en català.

Sens perjudici del que estableix la base 11.b), aquestes subvencions són compatibles amb qualsevol altra subvenció.

.2 Requisits

Poden optar a les subvencions regulades en aquest Acord les persones o entitats que s'indiquen en les bases específiques de cada modalitat de subvencions.

.3 Sol·licituds

Les sol·licituds s'han de formalitzar mitjançant una instància que facilita la Institució de les Lletres Catalanes, c. Portal de Santa Madrona, 6-8, 08001 Barcelona, adreçada al director de la Institució de les Lletres Catalanes, i que també es pot obtenir a Internet a la pàgina web de la ILC, http://cultura.gencat.net/ilc, i es poden presentar al Registre del Departament de Cultura, Rambla de Santa Mònica núm. 8, 08002 Barcelona, o bé en qualsevol de les oficines i registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

.4 Documentació

S'ha de presentar una sol·licitud per a cada projecte i cal adjuntar-hi la documentació següent:

a) Fotocòpia del NIF de la persona que sol·licita la subvenció.

b) Quan s'actuï en nom d'altri, fotocòpia del DNI del/de la signant de la sol·licitud i documentació acreditativa de la representació amb què actua.

c) Certificat d'estar al corrent del compliment de les obligacions davant la Seguretat Social en els termes previstos en l'article 19 del Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, aprovat pel Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol.

Pel que fa a l'obligació d'estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Administració General de l'Estat en els termes previstos en l'article 18 del Reglament esmentat, la persona sol·licitant autoritza l'òrgan gestor per obtenir directament el certificat acreditatiu d'aquesta circumstància i no ha d'aportar-lo tret que li denegui expressament la seva obtenció.

El certificat de trobar-se al corrent de les obligacions tributàries amb la Generalitat no cal que sigui aportat per la persona sol·licitant sinó que es demana d'ofici per la Institució de les Lletres Catalanes.

d) Els sol·licitants que no tinguin la residència fiscal en territori espanyol han de presentar un certificat de residència fiscal emès per les autoritats competents del país de residència.

e) Declaració responsable de no estar incurs en cap dels supòsits de prohibició d'obtenir subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

f) Declaració sobre si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts amb la mateixa finalitat i el volum d'aquest finançament.

g) Pressupost complet i detallat del projecte en el qual figurin totes les despeses, amb indicació de la subvenció sol·licitada, excepte en el cas de l'annex 2.

h) Els documents indicats en les bases específiques de cada modalitat de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR