RESOLUCIÓ ENS/2240/2012, de 26 d'octubre, per la qual s'anuncia la convocatòria de concurs de trasllats adreçada al personal funcionari i en pràctiques del cos de mestres per tal de proveir llocs de treball vacants en escoles i instituts escola i als dos primers cursos de l'ESO en instituts i instituts escola i en centres de formació de persones adultes.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyResolució

D’acord amb el que estableix la disposició addicional sisena de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació (BOE núm. 106, de 4.5.2006), una de les bases del règim estatutari dels funcionaris públics docents és la provisió de llocs de treball per concursos de trasllats d’àmbit estatal.

La disposició addicional dotzena de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació (DOGC núm. 5422, de 16.7.2009), estableix, pel que fa als concursos de trasllats d’àmbit estatal, l’objectiu de fer efectius els principis d’igualtat i d’intercomunicabilitat entre els respectius sistemes educatius en el marc comú bàsic de la funció pública docent, definit per la legislació educativa.

El Reial decret 1364/2010, de 29 d’octubre (BOE núm. 263, de 30.10.2010), pel qual es regula els concursos de trasllats d’àmbit estatal entre personal funcionari dels cossos docents, indica, a l’article 7, que els concursos de trasllats d’àmbit estatal es convocaran amb caràcter bienal, i com sigui que el darrer concurs d’àmbit estatal va convocar-se durant el curs 2010-2011, escau convocar-lo novament enguany.

El Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament d’ingrés, accés i adquisició de noves especialitats en els cossos docents, afegeix en la disposició transitòria segona l’especialitat d’educació primària com a especialitat del cos de mestres.

El Reial decret 1594/2011, de 4 de novembre (BOE núm. 270, de 9.11.2011), estableix les especialitats docents del cos de mestres que exerceixen les funcions en les etapes d’educació infantil i educació primària regulades a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació.

En conseqüència, es convoca el concurs de trasllats per a funcionaris del cos de mestres, al qual és aplicable la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig; la Llei 12/2009, de 10 de juliol; el Reial decret 1364/2010, de 29 d’octubre; el Decret 67/1996, de 20 de febrer, modificat pel Decret 214/2001, de 24 de juliol; el Decret legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre; l’Ordre ECD/2107/2012, de 27 de setembre, per la qual s’estableixen normes procedimentals aplicables als concursos de trasllats d’àmbit estatal, que han de convocar-se durant el curs 2012-2013, per a personal funcionari dels cossos docents previstos a la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’educació i l’Ordre EDU/528/2008, de 28 de novembre, per la qual s’aprova la tramitació telemàtica del procediment de participació del personal docent en les convocatòries de concursos de trasllats per proveir llocs de treball vacants a la Inspecció d’Educació i als centres docents públics (DOGC núm. 5274, de 9.12.2008).

Per tant, a proposta de la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics,

Resolc:

—1 Convocar el concurs de trasllats per a funcionaris del cos de mestres, que s’estructura en les fases següents:

  1. Dret preferent a centre.

  2. Dret preferent a municipi o zona.

  3. Concurs de trasllats.

    —2 Regular aquest concurs amb les bases que s’inclouen a l’annex 1 d’aquesta Resolució.

    —3 Delegar la competència per resoldre aquest concurs a la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics.

    Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la publicació al DOGC, de conformitat amb el que preveu l’article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

    Així mateix, poden interposar potestativament recurs de reposició, previ al recurs contenciós administratiu, davant la consellera d’Ensenyament en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació al DOGC, segons el que disposen els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, o qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

    Barcelona, 26 d’octubre de 2012

    Irene Rigau Oliver

    Consellera d’Ensenyament

    Índex

    Annex 1. Bases

    1. Normes generals de participació

      1. Funcionaris dependents del Departament

      2. Llocs objecte de provisió

      3. Requisits d’especialitat

      4. Coneixements de llengua catalana

      5. Còmput i reconeixement dels requisits

      6. Trasllat en els dos primers cursos de l’ESO

      7. Prelació entre fases

      8. Participació simultània i recuperació de barem

      9. Vacants objecte de provisió

    2. Fase de dret preferent a centre

      1. Participants

      2. Prioritats

      3. Sol·licituds

    3. Fase dret preferent a municipi o zona

      1. Participació

      2. Prioritats

      3. Sol·licituds

      4. Concurrència amb la fase de concurs

    4. Fase de concurs de trasllats

      1. Participació de voluntaris

      2. Participació forçosa

      3. Dret de concurrència

      4. Prioritats

      5. Sol·licituds

    5. Tramitació i procediment

      1. Comissions avaluadores

      2. Al·legació i autobaremació de mèrits

      3. Formalització telemàtica i termini de sol·licituds

      4. Petició de llocs

      5. Dades errònies

    6. Publicació de vacants, adjudicació de destinacions i presa de possessió

      1. Publicació de vacants

      2. Resolucions provisional i definitiva d’adjudicacions

      3. Efectes de les destinacions adjudicades

      4. Presa de possessió

      5. Recollida de documentació

      6. Aclariments

      Annex 2. Barem i justificació de mèrits.

      Annex 3. Codis d’escoles, instituts i instituts escola.

      Annex 4. Codis dels centres i aules de formació d’adults.

      Annex 5. Codis de comarques.

      Annex 6. Zones escolars rurals.

      Annex 1

      Bases

    7. Normes generals de participació

      1. Funcionaris dependents del Departament

        Als efectes d’aquesta Resolució, s’entendrà per funcionaris de carrera i en pràctiques dependents del Departament d’Ensenyament el personal funcionari que tingui destinació en un lloc de treball de Catalunya, i estigui subjecte al règim funcionarial de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, dins l’àmbit d’aplicació del Decret legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre. En el cas de funcionaris en situació administrativa d’excedència voluntària, serveis especials, els adscrits a la inspecció educativa i els adscrits a places a l’exterior o en circumstàncies anàlogues, el compliment d’aquest requisit s’entendrà referit al centre on van tenir la darrera destinació.

        No reuneixen aquest requisit de participació els funcionaris dependents d’altres administracions educatives que prestin serveis temporalment, en règim de comissió de serveis, en centres dependents del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

      2. Llocs objecte de provisió

        Els llocs de treball en escoles, dels dos primers cursos de l’ESO en instituts i instituts escola i en centres o aules de formació de persones adultes dependents del Departament d’Ensenyament objecte de provisió d’aquest concurs són els següents i tenen assignats els codis que s’especifiquen:

        Educació infantil i primària

        Codi Lloc de treball
        031 Educació infantil
        038 Educació primària
        032 Educació primària, anglès
        033 Educació primària, francès
        034 Educació primària, educació física
        035 Educació primària, música
        036 Pedagogia terapèutica
        037 Audició i llenguatge
        Instituts i instituts escola

        Especialitats de l’ESO

        Codi Lloc de treball
        021 Ciències socials
        022 Ciències de la naturalesa
        023 Matemàtiques
        068 Llengua catalana i literatura
        024 Llengua castellana i literatura
        025 Llengua estrangera: anglès
        026 Llengua estrangera: francès
        027 Educació física
        028 Música
        055 Educació visual i plàstica
        054 Tecnologia
        Altres llocs en instituts i instituts escola
        060 Pedagogia terapèutica
        Formació de persones adultes
        Codi Lloc de treball
        075 Educació primària
        076 Educació primària, anglès
        077 Educació primària, francès
        3. Requisits d’especialitat

        Els mestres funcionaris de carrera o funcionaris en pràctiques que han superat procediments selectius d’ingrés al cos de mestres a partir de la convocatòria de 2007, a l’empara del Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, pel qual s’aprova el Reglament d’ingrés, d’accés i d’adquisició de noves especialitats en els cossos docents, obtindrà la seva primera destinació definitiva en l’especialitat i Administració educativa per la qual va participar i superar el corresponent procés selectiu. En cas que ja hagin obtingut una primera destinació definitiva, podran sol·licitar l’especialitat per la qual van ingressar al cos (especialitat titular) o una altra d’habilitada en virtut del Reial decret 1594/2011, de 4 de novembre.

        Pel que fa als mestres funcionaris de carrera que van accedir al cos mitjançant processos selectius convocats i resolts fins al 2006 podran sol·licitar l’especialitat per la qual van superar el procediment selectiu d’ingrés al cos o qualsevol de les especialitats de les quals se n’estigui habilitat d’acord amb la normativa dictada en virtut del Reial decret 1594/2011, de 4 de novembre. Si no han obtingut encara la primera destinació definitiva hauran de demanar com a mínim l’especialitat titular (oposició).

      3. Coneixements de llengua catalana

        De conformitat amb el que preveuen l’article 15 del Reial decret 1364/2010, de 29 d’octubre, i el Decret 244/1991, de 28 d’octubre (DOGC núm. 1524, de 29.11.1991), sobre el coneixement de les dues llengües oficials per a la provisió de llocs de treball docent de centres públics d’educació no universitari a Catalunya dependents del Departament d’Ensenyament, tots els llocs de treball objecte de provisió en aquest concurs requereixen coneixements de llengua catalana, llengua castellana i, si s’escau, llengua aranesa a Era Val d’Aran.

        En conseqüència, els mestres que sol·licitin ocupar aquests llocs de treball mitjançant la participació en aquest concurs hauran d’acreditar, si no consta al Registre informàtic de personal docent, que posseeixen el certificat de nivell de suficiència (C) o el certificat de nivell superior (D) de català, o qualsevol dels títols, diplomes i certificats considerats equivalents als esmentats certificats de català, llevat dels que hagin obtingut la idoneïtat especial per impartir l’ensenyament en llengua catalana, per resolució de la Direcció General d’Innovació o per haver...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR