DECRET 466/2004, de 28 de desembre, relatiu a determinats instruments de planificació de la mobilitat i al Consell de la Mobilitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET 466/2004, de 28 de desembre, relatiu a determinats instruments de planificació de la mobilitat i al Consell de la Mobilitat.

La Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat, regula en el seu capítol II els instruments de planificació quehan de concretar, per a l'àmbit territorial que en cada cas els correspongui, l'aplicació dels objectius de mobilitat de la Llei mitjançant l'establiment de directrius, objectius temporals, propostes operatives i indicadors de control.

Mitjançant aquest Decret s'estableix el procediment per a l'elaboració i tramitació de les directrius nacionals de mobilitat, els plans directors de mobilitat i els plans específics, d'acord amb el que preveuen els articles 6, 7 i 8 de la Llei esmentada.

D'altra banda, la Llei de la mobilitat crea en el seu article 21 el Consell Català de la Mobilitat, adscrit al departament competent en matèria d'infraestructures de mobilitat i serveis de transport, com a òrgan consultiu, assessor i de concertació i participació de les administracions, els organismes, les corporacions, les entitats i els sectors socials vinculats a la mobilitat.

Pel que fa a la composició, l'estructura i el règim de funcionament del Consell, el precepte esmentat determina que s'han d'establir per reglament. En compliment d'aquesta previsió legal, aquest Decret té per objecte la determinació d'aquests i altres aspectes que configuren el règim jurídic d'aquest òrgan.

Així mateix, quant a la seva composició, el Decret garanteix, en els termes que assenyala la Llei de la mobilitat, la participació de totes les administracions amb competències en matèria de mobilitat, de les organitzacions empresarials i sindicals, de les organitzacions representatives dels consumidors i els usuaris i, en general, de les entitats cíviques i socials.

A proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, de conformitat amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Aspectes generals

Article 1

Objecte

L'objecte d'aquest Decret és determinar el procediment per a l'elaboració i tramitació de les directrius nacionals de mobilitat, els plans directors de mobilitat i els plans específics, d'acord amb el que preveuen els articles 6, 7 i 8 de la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat, i regular el Consell de la Mobilitat, creat per la Llei esmentada.

Capítol II

Els instruments de planificació

Article 2

Els instruments de planificació

2.1 Els instruments de planificació, d'acord amb el que estableix l'article 5.1 de la Llei de la mobilitat, han de concretar, per a l'àmbit territorial que en cada cas els correspongui, l'aplicació dels objectius de mobilitat de la Llei de mobilitat mitjançant l'establiment dedirectrius, objectius temporals, propostes operatives i indicadors de control, tot incorporant-hi indicadors de gènere i la perspectiva de les dones. Així mateix, tots els indicadors i dades que facin referència a persones es desglossaran per sexes i edats.

2.2 En les determinacions dels diversos instruments de planificació s'ha de tenir present el transport adaptat a persones amb mobilitat reduïda i, en concret, s'ha de vetllar pel compliment de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.

2.3 De conformitat amb el que estableix l'article 17 de la Llei de la mobilitat, els instruments de planificació a què es refereix aquest capítol s'han de sotmetre a una avaluació estratègica ambiental, d'acord amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge i amb el que estableix la legislació comunitària.

Article 3

Elaboració i tramitació de les directrius nacionals de mobilitat

3.1 Les directrius nacionals de mobilitat, d'acord amb el que estableix l'article 6 de la Llei de la mobilitat, constitueixen el marc orientatiu per a l'aplicació dels objectius de mobilitat d'aquesta, mitjançant l'establiment d'orientacions, criteris, objectius temporals, propostes operatives i indicadors de control. Aquestes directrius han d'establir la relació entre la mobilitat terrestre i la resta de mitjans, marítims i aeris, i els serveis necessaris perquè funcionin. També han d'establir la relació entre l'ús del sòl i l'oferta de transport públic i col·lectiu. Així mateix, han d'establir els indicadors de gènere adients per tal de garantir l'adequació de la planificació de les polítiques de mobilitat a la diversitat d'activitats i necessitats d'organització de la vida quotidiana.

3.2 Les directrius nacionals de mobilitat s'apliquen a tot el territori de Catalunya i tenen la naturalesa de Pla territorial sectorial.

3.3 L'elaboració del projecte de les directrius nacionals de mobilitat correspon al Departament de PolíticaTerritorial i Obres Públiques, amb la col·laboració d'altres departaments de la Generalitat les competències dels quals puguin quedar afectades i de les organitzacions associatives dels ens locals.

Un cop elaborat el projecte aquest s'ha de sotmetre a informació pública, per un període mínim d'un mes, mitjançant l'anunci corresponent en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix aquest projecte s'ha de sotmetre a informe, per un període mínim de dos mesos, de la resta de departaments de la Generalitat les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR