DECRET 51/1989, de 7 de febrer, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el Consorci del Circuit de Catalunya i de ratificació dels seus Estatuts.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 269/1993.

El Parlament de Catalunya, fent-se ressó de la necessitat de dotar a Catalunya d'un circuit permanent de velocitat, va aprovar, per unanimitat, en sessió de 3 d'octubre de 1984, una Proposició no de llei en què es creava, per mitjà de la Secretaria General de l'Esport, una comissió per a l'estudi i la promoció del futur circuit.

L'activitat d'aquesta comissió, integrada per entitats públiques i privades interessades en la realització d'aquest projecte, va permetre posar en marxa la solució als problemes que aquesta iniciativa comportava i, finalment, es va arribar a la creació d'un Consorci integrat per la pròpia Generalitat de Catalunya i el Reial Automòbil Club de Catalunya, el qual s'encarregarà de la construcció i la gestió esportiva posterior del circuit de Catalunya.

En virtut d'això, atès el que estableix l'article 9.29 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

S'aprova la integració de la Generalitat de Catalunya en la constitució del Consorci del Circuit de Catalunya, el qual tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 2

Es ratifiquen els Estatuts que han de regir el Consorci esmentat, que es publiquen juntament amb aquest Decret.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de febrer de 1989

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

ESTATUTS del Consorci del Circuit de Catalunya.

TÍTOL 1 Normes generals

Article 1

Denominació, naturalesa i ens consorciats El Consorci del Circuit de Catalunya és una entitat dotada de personalitat jurídica pròpia, integrada per la Generalitat de Catalunya, el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i l'Ajuntament de Montmeló.

Article 2

Legislació aplicable i domicili 2.1 El Consorci es regirà pel que estableixen aquests Estatuts i, supletòriament, per la legislació que li sigui d'aplicació en Catalunya. 2.2 El Consorci té el seu domicili al terme municipal de Montmeló, edifici La Moreneta, ubicat dins el Circuit de Catalunya.

Article 3

Objecte del Consorci 3.1 El Consorci té com a objecte dotar a Catalunya d'un Circuit de Velocitat de caràcter i interès nacional i internacional. La construcció del Circuit s'ha realitzat en terrenys aportats al Consorci pel Reial Automòbil Club de Catalunya. Correspon al Consorci la gestió i l'explotació de les instal·lacions que integren el Circuit de Catalunya. Amb aquesta finalitat es podrà adoptar qualsevol de les formes que per a la gestió dels serveis públics, directes o indirectes, preveu la legislació administrativa aplicable -directament o supletòria- a Catalunya, d'acord amb el que estableixi en cada moment el Consell Directiu. En especial, l'explotació i el funcionament del Circuit podrà, mitjançant conveni específic, i amb l'acord previ del Consell Directiu, ser gestionat en règim de dret privat per una societat anònima, en el capital de la qual podrà participar majoritàriament o minoritària el Consorci, tot subjectant-se a les previsions recollides en l'esmentat conveni específic. En el cas que l'explotació i el funcionament del Circuit, per acord del Consell Directiu, siguin atorgats al Reial Automòbil Club de Catalunya o a una entitat en règim de dret privat, l'entitat que substitueixi el Consorci en aquesta gestió assumirà les obligacions que per als membres consorciats preveu l'article 11.3 dels presents Estatuts en els termes que es fixin en l'esmentat conveni específic. El Reial Automòbil Club de Catalunya té dret i preferència per assumir aquesta gestió. La gestió esportiva del Circuit de Catalunya es coordinarà mitjançant una comissió integrada per la Secretaria General de l'Esport, el RACC i les federacions esportives catalanes interessades. El programa d'actuacions esportives anyals necessitarà de l'informe previ del Reial Automòbil Club de Catalunya. 3.2 Per a la consecució de l'objecte pel qual es constitueix el Consorci, aquest podrà realitzar totes les actuacions que siguin necessàries a l'efecte. El Consorci tindrà, entre altres, les comeses següents:

  1. Adquisició del sòl i les edificacions necessàris per a la construcció i la posada en funcionament del circuit.

  2. Execució, per si mateix o per terceres persones, de les obres urbanitzadores necessàries per a la construcció del circuit amb totes les seves instal·lacions pròpies, complementàries, annexes o induïdes.

  3. Pavimentació de calçades i altres obres de vialitat; abastament d'aigua, gas, energia elèctrica i proveïment de la xarxa de sanejament i de comunicacions, i qualsevol altre servei públic o instal·lació.

  4. Execució d'obres destinades a resoldre problemes de circulació i accessos en general.

  5. Construcció de la pista i les zones de seguretat i serveis; de les zones per al públic i els llocs de vigilància i control; de la torre de control; del centre mèdic; dels heliports d'emergència i autoritats; i de la benzinera i altres.

  6. Construcció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR