ORDRE TRE/64/2010, d'11 de febrer, de modificació de l'Ordre TRE/97/2009, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball i de publicació d'imports màxims per a l'any 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRE/64/2010, d'11 de febrer, de modificació de l'Ordre TRE/97/2009, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball i de publicació d'imports màxims per a l'any 2010.

L'Ordre TRE/97/2009, de 3 de març, que aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball (DOGC núm. 5338, de 13.3.2009), estableix els requisits per a la presentació de sol·licituds així com el règim del pagament i justificació de les subvencions.

La gestió durant l'any 2009 ha fet considerar la conveniència d'incorporar alguns aspectes necessaris per a la justificació, la millora de la gestió i les condicions de presentació de les subvencions.

Vist el que disposa el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002);

D'acord amb el que es disposa en l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, modificat per la Llei 26/2009, de mesures fiscals, financeres i administratives, s'ha de procedir a incorporar un nou requisit a la presentació de documentació de sol·licitud.

Vistos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006), que la desplega;

Vist el Reglament (CE) núm. 800/2008, de 6 d'agost, de la Comissió, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat CE (Reglament general d'exempcions per categories) (DOCE L 21/43, de 9.8.2008);

Vista la Llei 27/2009, de 30 de desembre, de mesures urgents per al manteniment i el foment de l'ocupació i la protecció de les persones desocupades (BOE núm. 315 de 31.12.2009), en la qual s'estableix l'ampliació transitòria de les subvencions per manteniment de l'ocupació en el centres especials de treball del 50 al 75 per cent del salari mínim interprofessional durant l'any 2010, aquest percentatge d'increment resta condicionat a la transferència efectiva de fons per part de l'Estat.

Atesa la Llei 25/2009, de 23 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2010 (DOGC núm. 5537, de 31.12.2009);

Vist l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta de la Direcció General d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, i amb informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada del Departament de Treball, i en ús de les facultats que em són atribuïdes;

Ordeno:

Capítol I

Modificació de les bases reguladores

Article 1

Objecte

Modificar els articles 2, 4, 5 i 9 de l'Ordre TRE/97/2009, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat en centres especials de treball.

Article 2

Modificació de l'article 2

Es modifica l'apartat 2.1 de l'article 2, que queda redactat de la manera següent:

.2.1 Programa per a la creació de centres especials de treball i ampliació de la plantilla de centres especials de treball en funcionament. Aquest Programa té per objecte contribuir a posar en marxa projectes generadors de treball estable per a treballadors/es amb discapacitat desocupats/des. Se subvencionaran els projectes iniciats a partir de l'1 d'octubre de l'any anterior al de la sol·licitud de l'ajut, sempre que generin, com a mínim, un nou lloc de treball estable a partir d'aquesta data.

Les modalitats de subvenció d'aquest Programa són:

.a) Subvenció per a assistència tècnica, entenent com a tal la realització d'estudis de viabilitat, organització, comercialització, diagnosi i altres de naturalesa anàloga; i auditories i informes econòmics, així com assessorament en les diverses àrees de gestió empresarial.

.b) Subvenció financera. Subvenció parcial d'interessos dels préstecs que, amb aquesta finalitat, s'obtinguin de qualsevol entitat de crèdit, pública o privada, amb les quals la Generalitat de Catalunya hagi subscrit el conveni oportú en les condicions que s'hi determinin. Aquesta subvenció serà, com a màxim, de tres punts del tipus d'interès fixat per l'entitat que concedeix el préstec al sol·licitant, pagadora en una sola vegada, en quantia calculada com si la subvenció es merités cada any de la durada del préstec, inclòs el possible període de carència.

.c) Subvenció per sufragar la inversió en actius fixos materials en projectes d'interès social.

.Les subvencions d'aquest Programa s'atorgaran, en el seu conjunt, per un màxim de 12.020,24 euros per lloc de treball creat amb caràcter estable, si el centre especial de treball supera el 90% de personal amb discapacitat respecte del total de la seva plantilla. Si el nombre de treballadors/es amb discapacitat del centre especial de treball està entre el 70% i el 90% del total de la plantilla, la quantia de la subvenció per lloc de treball creat de caràcter estable serà d'un import màxim de 9.015,18 euros.

.A l'efecte de determinar el percentatge de treballadors/es amb discapacitat, no es computa el personal no discapacitat dedicat a la prestació de serveis d'ajustament personal i social, així com el que presti serveis que per la seva pròpia naturalesa o complexitat no puguin desenvolupar persones amb discapacitat.

.S'entén per serveis d'ajustament personal i social els de rehabilitació, terapèutics, d'integració social, culturals i esportius que procuren al personal amb discapacitat del centre especial de treball més rehabilitació personal i una millor adaptació de la seva relació social.

.Aquesta quantia té caràcter de màxim, llevat d'aquells casos en què, excepcionalment, així ho autoritzi el Departament de Treball..

Article 3

Modificació de l'article 2

Es modifica l'apartat 2.2 de l'article 2, que queda redactat de la manera següent:

.a) Subvenció del cost salarial corresponent al lloc de treball ocupat per la persona contractada amb discapacitat amb jornada a temps complet que estigui d'alta a la Seguretat Social, per un import del 75% del salari mínim interprofessional que preveu la Llei 27/2009, de 30 de desembre. En el cas de contracte de treball a temps parcial, la subvenció es reduirà de forma proporcional a la jornada laboral realitzada..

Article 4

Modificació de l'article 4

Es modifica l'apartat 4.1 de l'article 4, al qual se li afegeix la lletra j) amb la redacció següent:

.j) Declarar de manera responsable les remuneracions que percep el personal directiu de l'entitat, i comprometre's a donar publicitat a les remuneracions en la memòria dels estats comptables, al manteniment de l'estructura retributiva durant el període de vigència de la subvenció i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR