DECRET 279/1994, de 4 de novembre, d'integració de la Generalitat de Catalunya en el consorci Centre de Recerca d'Economia Internacional, i d'aprovació dels seus Estatuts. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1995, pàg. 92, de 9.1.1995).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Atesa la voluntat de la Generalitat de Catalunya i de la Universitat Pompeu Fabra de crear un centre dedicat als estudis sobre política econòmica i desenvolupament internacionals;

Atès el que disposa l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

A proposta del titular del Departament de la Presidència i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'autoritza l'Administració de la Generalitat de Catalunya a participar en el consorci Centre de Recerca en Economia Internacional, integrat per la Generalitat de Catalunya i per la Universitat Pompeu Fabra, i es ratifiquen els seus Estatuts, que estableixen la composició, les finalitats i l'organització i que es publiquen annexos a aquest Decret.

Article 2

El Centre de Recerca en Economia Internacional és un consorci de dret públic que gaudeix de personalitat jurídica pròpia suficient per al compliment de les seves finalitats.

Disposicions finals

-1 S'autoritza el comissionat per a Universitats i Recerca per tal que, en l'àmbit de les seves atribucions, dugui a terme totes les actuacions necessàries per formalitzar la constitució del consorci.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 4 de novembre de 1994

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Annex

Estatuts del Centre de Recerca en Economia Internacional

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

L'Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Departament de la Presidència, i la Universitat Pompeu Fabra constitueixen un consorci que tindrà les finalitats següents:

  1. Estudis sobre política econòmica internacional i desenvolupament.

  2. L'establiment de col·laboracions internacionals amb altres centres amb especialització semblant

  3. La formació d'especialistes en les àrees esmentades.

  4. El desenvolupament i el tractament de bases de dades que facilitin el coneixement i l'estudi de l'economia internacional.

  5. La publicació i difusió dels estudis.

Article 2

La realització d'aquestes finalitats s'articularà principalment amb el següent:

  1. Treballs de recerca.

  2. Cursos de postgrau.

  3. Seminaris i conferències.

  4. Publicacions periòdiques o no.

  5. Col·laboració amb altres centres internacionals.

  6. Informació i assessorament.

Article 3

El consorci s'anomenarà Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI).

Article 4

El consorci, que té caràcter voluntari i indefinit, és una entitat de dret públic que es regirà pels presents Estatuts i supletòriament, per la legislació que li sigui aplicable.

Article 5

El CREI tindrà la seva seu a Barcelona, en el campus de la Universitat Pompeu Fabra, si bé podrà desenvolupar les seves activitats en altres indrets. Per acord del Consell rector, podrà ser variat el domicili.

Article 6

El CREI sol·licitarà de la Universitat Pompeu Fabra la seva adscripció com a institut universitari.

Article 7

Constituït el consorci, l'admissió de nous membres es regirà pel que preveu l'Article 14.2 d'aquests Estatuts.

Article 8

La separació del consorci d'algun dels seus membres es podrà realitzar amb un pre-avís d'un any, sempre que no resultin perjudicats els interessos públics generals que el consorci representa i que la institució que se'n separi estigui al corrent dels seus compromisos anteriors i garanteixi la liquidació de les seves obligacions aprovades fins al moment de la separació. La separació d'entitats del consorci requerirà l'acord del Consell rector, d'acord amb el previst a l'Article 14.2.

Capítol 2 Òrgans de govern

Article 9

9.1 El Centre de Recerca en Economia Internacional es regirà pels òrgans següents:

  1. Consell rector.

  2. Director. 9.2 Es constituirà un Consell assessor format per especialistes internacionals en el camp econòmic, que actuarà d'òrgan consultiu del CREI.

Article 10

10.1 El Consell rector, òrgan superior del CREI, és format per: El secretari general de la Presidència, o persona en qui delegui, que en serà el president. El rector de la Universitat Pompeu Fabra, o persona en qui delegui, que en serà el vice-president. Dos vocals designats per la Generalitat de Catalunya. Dos vocals en representació de la Universitat, designats per aquesta. També en forma part el director del Centre, amb veu però sense vot. En el cas que s'incorporin altres entitats o institucions amb posterioritat a la constitució del consorci, estaran representades amb un vocal en el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR