ORDRE GRI/90/2003, de 6 de març, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions per al desenvolupament d'activitats comarcals per integrar en el programa de cooperació econòmica Xarxa 41, suport a l'actuació comarcal, i es convoca el programa corresponent a l'any 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE GRI/90/2003, de 6 de març, per la qual s'aproven les bases generals que han de regir les subvencions per al desenvolupament d'activitats comarcals per integrar en el programa de cooperació econòmica Xarxa 41, suport a l'actuació comarcal, i es convoca el programa corresponent a l'any 2003.

El programa de cooperació econòmica adreçat específicament als consells comarcals, Xarxa 41, neix l'any 2001 com a expressió de la voluntat del Govern de la Generalitat de donar suport a l'activitat dels ens locals esmentats, i molt especialment pel que fa al desenvolupament de la prestació supramunicipal de serveis.

La bona acollida que entre els consells comarcals ha tingut aquesta línia de cooperació econòmica convida a donar-hi continuïtat, i així es reflecteix en els pressupostos de la Generalitat per al 2003, aprovats per la Llei 30/2002, de 30 de desembre, en els quals figuren dues aplicacions pressupostàries destinades a finançar-la.

La necessitat d'incorporar a les bases reguladores del programa determinades modificacions, molt especialment les relacionades amb la introducció de la tramesa de les sol-licituds per via telemàtica, així com la de garantir la seguretat jurídica, porten a considerar convenient aprovar unes noves bases que regiran d'ara endavant les subvencions esmentades.

D'acord amb el que estableix la disposició addicional divuitena de la Llei 30/2002, de 30 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya, la Comissió de Cooperació Local de Catalunya ha emès informe de les bases que s'aproven per aquesta Ordre.

En conseqüència, atesa la voluntat de continuar la incentivació i la dinamització de projectes de desenvolupament d'activitats comarcals, a proposta de la Direcció General d'Administració Local,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases generals que han de regir les subvencions per al desenvolupament d'activitats comarcals per integrar en el programa de cooperació econòmica Xarxa 41, suport a l'actuació comarcal, en els termes que s'estableixen en l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1. Convocar les subvencions corresponents a l'any 2003.

2.2. El termini de presentació de sol-licituds és de dos mesos comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Les subvencions objecte d'aquesta convocatòria seran a càrrec de les partides pressupostàries 11.03.461.110000/1241, amb una dotació màxima d'1.202.024,00 euros per a l'exercici 2003; i 11.03.763.110000/9113, amb un import màxim de 4.207.085,00 euros distribuït en dues anualitats d'1.202.024,048 euros per a l'exercici 2003 i 3.005.060,52 euros per a l'exercici 2004.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà d'haver-se publicat en el DOGC.

Barcelona, 6 de març de 2003

Josep M. Pelegrí i Aixut

Conseller de Governació i

Relacions Institucionals

Annex

Bases reguladores de les subvencions del programa de cooperació econòmica Xarxa 41, suport a l'actuació comarcal.

-1 Règim jurídic

El règim jurídic aplicable a aquesta línia d'ajuts és el que s'estableix en el capítol 9 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya.

-2 Objecte

L'objecte d'aquest programa és la concessió de subvencions als consells comarcals per a la realització de projectes d'establiment, millora i funcionament de serveis d'assistència i cooperació amb els municipis i de desenvolupament econòmic i social del seu àmbit territorial.

Són subvencionables les inversions i altres actuacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR