ORDRE ARP/25/2002, de 30 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts que integren les indemnitzacions compensatòries en determinades zones desfavorides i es convoquen els corresponents a la campanya 2002-2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ARP/25/2002, de 30 de gener, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts que integren les indemnitzacions compensatòries en determinades zones desfavorides i es convoquen els corresponents a la campanya 2002-2003.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d’orientació agrària, defineix un marc de referència, així com una estratègia per al desenvolupament de l’agricultura, sobre tot a les zones desfavorides.

El Reglament CE 1257/1999, del Consell, de 17 de maig, sobre l’ajut al desenvolupament rural a càrrec del Fons Europeu d’Orientació i de Garantia Agrària (FEOGA), pel qual es modifiquen i deroguen determinats reglaments, estableix al capítol 5 un règim d’ajuts a zones desfavorides.

Així mateix, el Reglament CE 2419/2001, de la Comissió, d’11 de desembre, pel que s’estableixen disposicions d’aplicació del sistema integrat i es deroga el Reglament CEE 3887/1992, de la Comissió, de 23 de desembre, i les seves posteriors modificacions, estableixen les normes d’aplicació del sistema integrat de gestió i control relatiu a determinats règims d’ajuts comunitaris.

En aplicació de l’esmentada normativa comunitària, el Reial decret 3482/2000, de 29 de desembre, regula la indemnització compensatòria en determinades zones desfavorides i deroga el Reial decret 466/1990, de 6 d’abril, pel qual s’estableix una indemnització anual bàsica a determinats agricultors de determinades zones desfavorides.

El Pla de desenvolupament rural (PDR) preveu entre les mesures incloses al Programa horitzontal de mesures d’acompanyament, indemnitzacions compensatòries destinades als agricultors de determinades zones desfavorides.

D’acord amb l’esmentada normativa i atesa la singularitat de les explotacions agràries de Catalunya, cal establir el règim aplicable als ajuts que integren la indemnització compensatòria en determinades zones desfavorides i convocar aquests ajuts.

En conseqüència, d’acord amb l’article 92 del Decret 9/1994, de 13 de juliol, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Modificació de les bases reguladores

Es modifiquen les bases reguladores dels ajuts que integren la indemnització compensatòria en determinades zones desfavorides, aprovades per l’Ordre de 23 de febrer de 2001 (DOGC núm. 3340, de 5.3.2001), en el sentit següent:

1.1 Es modifica l’apartat 4.d) de les esmentades bases reguladores, el qual queda redactat de la manera següent:

"d) Comprometre’s formalment a exercir l’agricultura sostenible amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR