RESOLUCIÓ JUS/4024/2010, d'11 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord de 10 de desembre de 2010, de la Comissió Interdepartamental, per fixar les directrius generals per a la delegació de determinades funcions de control i supervisió dels treballs professionals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/4024/2010, d'11 de desembre, per la qual es dóna publicitat a l'Acord de 10 de desembre de 2010, de la Comissió Interdepartamental, per fixar les directrius generals per a la delegació de determinades funcions de control i supervisió dels treballs professionals.

La Llei 25/2009, de 22 de desembre, de modificació de diverses lleis per a la seva adaptació a la Llei sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici (Llei òmnibus estatal), va modificar, entre d'altres, la Llei 2/1974, de 13 de febrer, sobre col·legis professionals, per adaptar-la als principis de la Directiva 2006/123/CE, de 12 de desembre de 2006, relativa als serveis en el mercat interior.

El Govern de la Generalitat va considerar la possible inconstitucionalitat de la Llei 25/2009, de 22 de desembre, per envair les competències de la Generalitat en matèria de col·legis professionals reconegudes a l'article 125 de l'Estatut d'autonomia, inconstitucionalitat que va ser avalada pel Dictamen 4/2010, d'11 de març, del Consell de Garanties Estatutàries. En conseqüència, va acordar iniciar el procés de negociació previst a l'article 33.2 de la Llei orgànica del Tribunal Constitucional, que ha culminat en l'Acord de 17 de setembre de 2010, de la Subcomissió de Seguiment Normatiu, Prevenció i Solució de Conflictes de la Comissió Bilateral Generalitat - Estat, pel que fa a la interpretació de la Llei òmnibus estatal i del Reial decret 1000/2010, de 5 d'agost, sobre visat col·legial obligatori, que resol les discrepàncies en aquest punt. Aquest Acord, pel que fa a la matèria de visats, consisteix a interpretar que el Reial decret 1000/2010, de 5 d'agost, sobre visat col·legial obligatori, constitueix una norma de mínims que en res no afecta la competència de la Generalitat per regular les condicions de delegació en els col·legis professionals de les funcions de control i supervisió, així com les de comprovació documental i tècnica o sobre el compliment de la normativa aplicable relativa als treballs professionals i als projectes tècnics.

Les administracions públiques, més enllà dels supòsits de visats col·legials, necessiten comprovar, en determinats casos, els aspectes formals i tècnics dels treballs professionals i projectes tècnics.

Correspon als col·legis professionals, com a corporacions de dret públic, la funció pública de garantir que l'exercici professional s'adeqüi a la normativa vigent d'aplicació. Així mateix, i de conformitat amb l'article 41.2 i 3 de la Llei 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals, els col·legis professionals també poden exercir funcions pròpies de l'Administració de la Generalitat i de les administracions locals de Catalunya per via de delegació, mitjançant la corresponent formalització de convenis.

Per l'Acord de Govern de 9 de novembre de 2010, es va constituir la Comissió Interdepartamental per fixar les directrius generals per a la delegació de determinades funcions de control i supervisió dels treballs professionals, amb les funcions, entre altres, d'identificar i analitzar els supòsits en què cal establir instruments de comprovació de la idoneïtat tècnica dels treballs professionals i fixar l'abast d'aquesta comprovació i les bases de la delegació de funcions. La dita Comissió està formada per representants dels departaments de la Presidència; Interior, Relacions Institucionals i Participació; Economia i Finances; Governació i Administracions Públiques; Política Territorial i Obres Públiques; Justícia; Salut; Agricultura, Alimentació i Acció Rural; Innovació, Universitats i Empresa, i Medi Ambient i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR